Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Și chestia asta cu frumusețea, depinde ce înțelegem fiecare prin frumusețe, și când spun fiecare, mă refer din punct de vedere geografic. Ceea ce vedem noi frumos aici, la caucazieni, nu știu dacă cei din mijlocul Africii sau de la Polul Nord ar vedea la fel. Așa că sper ca dintr-o relație să nu rămân doar cu frumusețea. Ci să fie femeia care să te facă să mergi mai departe, cu care să vrei să construiești.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Henri Poincare

Omul de știință nu studiază natura pentru folosul pe care-l poate obține de la ea; el o studiază fiindcă asta îl încântă, și îl încântă fiindcă natura e frumoasă. Dacă natura n-ar fi frumoasă, n-ar merita să fie cunoscută, iar dacă natura n-ar merita să fie cunoscută, viața n-ar merita trăită. Desigur, eu nu vorbesc aici despre acea frumusețe care îți stârnește simțurile, frumusețea însușirilor și a aparențelor; departe de mine gândul de a subestima această frumusețe, dar ea n-are nicio legătură cu știința; eu mă refer la acea frumusețe mai profundă care provine din ordinea și armonia părților și pe care o inteligență pură o poate sesiza.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gheorghe Brătianu

Noi trăim aici la o răspântie de drumuri, la o răspântie de culturi și, din nefericire, la o răspântie de năvăliri și imperialisme. Noi nu putem fi despărțiți de întregul complex geografic care, cum veți vedea, ne mărginește și ne hotărăște destinul, între cele două elemente care îl stăpânesc, muntele și marea. Ceea ce aș vrea apară lămurit este pentru a ne înțelege trecutul, trebuie să înțelegem mai întâi întregul complex geografic, istoric, geopolitic, din care acesta face parte.

în Chestiunea Mării Negre, Curs 1941-1942
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și chiar dacă un cuplu trece testul timpului, relația dintre cei doi se transformă, din păcate, ușor-ușor, într-o relație de familie; bărba­tul și femeia devin un fel de rude de gradul întâi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Frumusețea ghidează mintea umană și o ține într-o iluzie până la moarte fără ca nimeni să-și dea seama. Este cea mai mare forță lăsată pe pământ pentru a crea o preocupare omului și pentru a munci pentru ea toată viața. Frumusețea ne ghidează toată existența prin fiecare lucru care-l facem. Orice lucru care îl creăm sau îl admirăm trebuie să fie "frumos" pentru noi. Și când distrugem, facem asta pentru am pierdut acest frumos, pentru a-l readuce înapoi.

în Mintea conduce lumea (iulie 2013)
Adăugat de Iustinian CruceanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare om pe care îl placem, reprezintă de fapt o bucățică din ceea ce ne reprezintă pe noi înșine, atât din punct de vedere comportamental, social cât și din punct de vedere psihologic.
Când placem o anumită persoană, de fapt o placem pentru găsim în aceasta frânturi din noi înșine. Concluzie, ne reprezintă ceea ce placem și atragem ceea ce suntem!

în Analiza firii umane (7 iulie 2013)
Adăugat de Monica IacobovSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Privește din nou acest punct. Acesta-i aici. Acesta-i acasă. Acesta suntem noi. Pe acest punct se află toți cei pe care-i iubești, toți pe care-i cunoști, toată lumea despre care ai auzit vreodată, fiecare ființă umană care a trăit vreodată... Acest punct este agregatul de bucurie și suferințele noastre, pe acest punct există mii de religii încrezătoare, ideologii, doctrine; aici trăiește fiecare vânător, fiecare erou și laș, fiecare creator și distrugător de civilizație, fiecare rege și țăran, fiecare cuplu de tineri îndrăgostiți, fiecare mamă și tată, fiecare copil plin de speranță, fiecare inventator și explorator, fiecare profesor de morală, fiecare politician corupt, fiecare "superstar", fiecare "lider suprem", fiecare sfânt și păcătos, din istoria speciei noastre; toți aceștia au trăit aici – pe un firicel de praf, aflat în suspensie într-o rază de soare.

în Cosmos
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Ana Ciontea

E un fel de tristețe adâncă a faptului că nu mai reușim comunicăm în viață unii cu alții, pe stradă când mergi, dacă nu ești atent, celălalt din față vrea treacă prin tine. Am senzația reprezentăm cantități neglijabile unii față de ceilalți nu numai la nivel fizic, ci și spiritual. Uneori suntem incapabili simțim compasiune pentru cel de lângă noi. Bucureștiul este un oraș foarte agitat, ca și când fiecare ar purta niște greutăți pe umeri. Oamenii de la noi nu mai știu să zâmbească. E o anume stare în care parcă conflictele izbucnesc foarte repede, iar tendința de a da vina pe celălalt e pe buzele tuturor. E o oboseală care plutește în aer. Ne vedem mai puțin. Ne vedem mai rar. Și e păcat, pentru că fiecare zi e lăsată de la Dumnezeu. Totul e lăsat de la Dumnezeu, așa cum spune Varia, personajul din Livada de vișini.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jen: Jack, am avut iubiți, am avut prieteni, dar nu a existat un băiat care să-mi fie doar amic. Care să nu încerce se culce cu mine sau care să nu plece în clipa în care i-am spus că nu vreau să mă culc cu el. Care să mă placă... pentru ceea ce sunt. Doar dacă nu te-ai hotărât între timp fii bisexual? Când ai pus asta la cale a fost mai mult vorba despre tine decât despre mine.
Jack: Hai, lasă-. Nu sunt îndrăgostit de Henry Parker.
Jen: Nici eu, dar nu la asta mă refer. Poate tu ai nevoie de o relație.
Jack: Poate așa este. Dar aici nu e New York unde băieții gay se lovesc unii de alții când ies din dulap. Suntem în Capeside. Populația gay: unu. Doar eu.
Jen: Jack, o să ai o viață amoroasă. O ai o viață amoroasă incredibilă. O să fie super și înfricoșător și o să-ți schimbe întreaga viață când o să aibă loc.
Jack: E ușor vorbești.
Jen: Știu e. Trebuie ai încredere uneori se întâmplă anumite lucruri când te aștepți mai puțin.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dat fiind faptul , cel mai adesea, "frumusețea este în ochii privitorului", am mai putea adăuga , pentru acela care este capabil să o descopere, frumusețea iradiază un inefabil câmp de bunătate și tocmai aceasta o face să fie demnă de dorit. Bunătatea manifestată adeseori este o garanție sigură a calității frumuseții unei ființe umane. Adevărata frumusețe depășește aparența. Nu există frumusețe mai reală decât înțelepciunea pe care o vedem că este plenar trezită în unele ființe umane rare. Frumusețea este adevăr și adevărul este frumusețe. Pentru cel care este capabil se minuneze și să o contemple în toată splendoarea ei tainică, frumusețea se dezvăluie ca fiind ceva suprem, care ni-l revelează pe Dumnezeu.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.

Fiecare om are propria sa lume interioară care va determina rezultatele din lumea exterioară și, mai mult, fiecare om are rănile, traumele și experiențele lui cu viața. Însă prima și cea mai mare bătălie este cu noi înșine. Fără a lua în serios această bătălie, fără a te cunoaște și fără a trata cu respect și cu grijă această lume interioară, eșecul în lumea exterioară este, practic, garantat. Fie că vrei lucruri simple în viață precum: bani, iubire sau sănătate, fie că vrei lucruri mai complexe ca o vocație, un sens al existenței sau o liniște și o pace sufletească, există în tine un aspect de care depinde obținerea a ceea ce tu vrei. Dacă tu cunoști și dezvolți acel aspect, obții întotdeauna ceea ce îți dorești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred că la urma urmei, toți bărbații heterosexuali sunt îndrăgostiți de o singură femeie: acea proiecție pe care fiecare dintre noi o creăm despre femeia pe care ne-o dorim.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Valerie: Pare ciudat viața mea se va sfârși într-un loc așa de groaznic, dar timp de trei ani am primit trandafiri și nu am cerut scuze nimănui. Trebuie mor aici. Fiecare bucățică din mine trebuie piară. Fiecare bucățică, cu excepția uneia. O bucățică. Este mică și fragilă și este singurul lucru din lume pe care merită îl ai. Nu trebuie îl uităm sau sa îl dăm niciodată. Nu trebuie îi lăsăm niciodată ni-l ia. Sper orice ar fi tu reușești scapi de aici. Sper ca lumea se schimbe și ca lucrurile se îmbunătățească. Dar ce sper cel mai mult este ca să înțelegi ce am vrut îți spun prin acele cuvinte, chiar dacă nu te cunosc, și chiar dacă se poate să nu ne întâlnim niciodată, râdem împreună, plângem împreună, să te sărut, te iubesc. Te iubesc din toată inima, Valerie.

replică din filmul artistic V de la Vendetta
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii nu își planifică ziua următoare, săptămâna, luna sau anul ce urmează din cauză se simt încorsetați, însă nimeni nu spune trebuie respecți aceste planuri ci doar să îți iei energie din ele. Să ai o direcție înspre care să mergi ca atunci când faci o acțiune cât de mică să fie subunitară unei filosofii pe care o ai și unei direcții de viață. Dacă te lași trăit de viață și asta se întâmplă cu cei mai mulți dintre noi, o să ajungi la o vârstă la care te uiți în urmă și spui: "aș fi vrut scriu o carte", "aș fi vrut dau mai mult la locul de muncă", "aș fi vrut am mai mulți bani", spre exemplu. Acești oameni trăiesc viața din inerție. Viața li se întâmplă. Ceea ce încerc să spun este : Acum este momentul prin care tu ataci viața și să-ți propui obiective. Să te duci către o direcție pe care o vrei tu, nu care apare în urma a ceea ce ți se întâmplă ție

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Eugene Ionesco

Doamna Smith: Și de copii cine o să aibă grijă? Doar știi au un băiat și o fată. Cum îi cheamă?
Domnul Smith: Bobby și Bobby, la fel ca și pe părinți. Unchiul lui Bobby Watson, bătrânul Bobby Watson, e bogat și îl iubește pe băiat. S-ar putea ocupa de educația lui Bobby.
Doamna Smith: Așa ar fi normal. Și mătușa lui Bobby Watson, bătrâna Bobby Watson, s-ar putea ocupa, la rândul ei, de educația lui Bobby Watson, fiica lui Bobby Watson. În felul ăsta, Bobby, mama lui Bobby Watson, s-ar putea recăsători. Are pe cineva în vedere?
Domnul Smith: Da, pe un văr de-al lui Bobby Watson.
Doamna Smith: Care? Bobby Watson?
Domnul Smith: Tu despre care Bobby Watson vorbești?
Doamna Smith: Bobby Watson, fiul bătrânului Bobby Watson, celălalt unchi al lui Bobby Watson, mortul.
Domnul Smith: Ah, nu, nu de el e vorba... De altul. De Bobby Watson, fiul bătrânei Bobby Watson, mătușa lui Bobby Watson, mortul.
Doamna Smith: Vorbești cumva de Bobby Watson comis-voiajorul?
Domnul Smith: Toți Bobby Watsonii sunt comis-voiajori.
Doamna Smith: Grea meserie! Și totuși ies bani frumoși.
Domnul Smith: Da, când nu e concurență.
Doamna Smith: Și când nu-i concurență?
Domnul Smith: Marțea, joia și marțea.
Doamna Smith: Oho! trei zile pe săptămână? Și ce face Bobby Watson atunci?
Domnul Smith: Se odihnește, doarme.
Doamna Smith: Păi de ce nu lucrează în astea trei zile, dacă tot nu-i concurență?
Domnul Smith: De unde vrei să le știu eu pe toate? Nu pot răspund la toate întrebările tale idioate.

replici celebre din piesa de teatru Cântăreața cheală, scenariu de (11 mai 1950)
Adăugat de Adelina VSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Teatru III: Victimele datoriei. Amedeu. Tabloul" de Eugene Ionesco este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 37.05 lei.
Daniela Nane

Într-un fel, frumusețea complică lucrurile. Pe de-o parte trebuie să te bucuri de ceea ce-ai primit de la Dumnezeu, fiindca frumusețea e un dar. Pe de altă parte te lovesc din plin mentalitățile, prejudecățile oamenilor care își imaginează că o femeie frumoasă e neaparat proastă sau ușuratică sau și una și alta. Lupta de demontare a acestor clișee e teribil de obositoare, te consumă extraordinar. De aceea, atunci când întâlnești oameni dispuși privească dincolo de aparențe, dispuși vadă dacă și sufletul ți-e la fel de frumos precum chipul, e o fericire.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Petru Culianu

E de-ajuns -ți îndrepți ochii către înlăuntru și vei vedea izvorul tuturor frumuseților. (Cu greu izbuteam văd; iar după fiecare izvor venea altul și la urmă nu mai rămânea nicio frumusețe. Era ceva precum un vagon obosit fără niciun fel de șine și cu un hârdău înăuntru; și asta nu era decât începutul, cum ar fi zis Tozgrec - dar asta-i altă poveste; întreb dacă ea privea îndărătul tuturor acestor lucruri; după mine, tot felul de ciudățenii se întâmplaseră în acel hârdău, dar lipsite de orice frumusețe sau generozitate; da, era o chestiune de importanță vitală de-a ști dacă venea de dincolo de toate acestea, de acolo unde vreo frumusețe oarecare ar fi putut se înfiripeze în cele din urmă; întreb însă dacă ea seamănă cu frumusețea îndeobște admirată de noi.)

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Ioan Petru Culianu

Un lucru pe care niciodată nu l-am spus nimănui e Alice H. m-a vizitat de mai multe ori în vis. N-avea formă (ca să nu mai vorbim de articulații), era doar un foc blând iscat dintr-o vale colorată care, presupun, era frumoasă. Alt lucru pe care n-ar trebui -l spun e că nu sunt sigur dacă visam ori nu. În starea mea, asta se întâmplă frecvent, iar mie nu-mi pasă. Nu știu dacă venea de dincolo de acel teribil vagon cu un hârdău înăuntru, care nu corespundea concepției mele despre frumusețe și care totuși e acolo, la sorgintea a ceea ce credem este frumos. Sigur este eu sper să fi venit de dincolo.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Hayden Panettiere

Trebuie fiu cu o persoană care este foarte determinată. Dacă nu ește așa, devine dificil. În multe relații strângi și petreci fiecare moment cu acea persoană. Însă mi-am dat seama cea mai sănătoasă relație este cea în care ai propria ta viață și te întâlnești într-un punct drăguț la mijloc. Vrei ca tu ai viața ta și vrei ca și el să o aibă pe a lui. Punct.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Înțelepciunea și caracterul fiecărui om sunt șlefuite de-a lungul timpului, după ce trecem prin greutăți, îndoieli, obstacole și le depășim. Omul învață atât din greșelile sale cât și din succesele pe care le înregistrează. De cele mai multe ori evoluția și progresul se bazează pe eșecuri. Atunci când înveți privești greșelile și eșecurile ca pe oportunități de a crește și a evolua, ai atins un grad mare ridicat de înțelepciune. Acționează cu curaj, mergi hotărât pe calea visurilor tale și vei vedea că găsești la fiecare pas resurse care să te ajute să mergi mai departe. Nu permite ca frica de necunoscut sau de schimbare să te mențină într-o situație pe care nu ți-o dorești. Cei care au succes în viață sunt întotdeauna acei oameni care au îndrăznit, care și-au învins fricile și au acționat. Ai reușit? Mergi mai departe! Ai eșuat? Învață lecția și continuă-ți drumul!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Artefact

În New England, nu există ceva mai frumos decât ambarcațiunile.
Fiecare ea însăși. Închipuie-ți vopseaua bordajului, albă,
Valsând cu nava la ancoră pe fiecare val, de fiecare dată;
Apoi, catargul și agreementul ordonat, părți ale acestora,
Proaspăt ieșite din uneltele
Și din mâinile uscate ale New England-ului.
Prova se înalță, tăind valurile,
Carena acceptă. Odată, cineva,
A lăsat un bol plutească pe apă,
Ca noi toți cei de acolo putem vedea asta – copiii;
Chiar și cei din New England
Pot pluti. Iar ceea ce am văzut
Este tot ceea ce am aflat vreodată: pe mine însumi.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook