Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Suntem ancorați în realitate și totuși ne place să sărim în necunoscut, în iluzie, în subconștientul nostru plin de simetrii superioare realității. Vrem să fim ce nu putem, să fim altceva, să ne rupem de tot și de toate, dar nu putem, imediat ce gustăm un pic din absolut, realitatea ne doboară ca un croșeu bine pus în bărbie, ne aruncă în hăul ordinarului, comunului, amintindu-ne că nu putem fi în acea metastază, în acea unire cu totul. Poate este imposibil, poate așa am fost creați și ăsta este rolul nostru de a încerca la nesfârșit fără a putea depăși limita, poate că nu este imposibil, dar încă nu suntem pregătiți pentru o gură de apă așa de mare încât ne-am îneca cu atâtea răspunsuri, cu atâtea adevăruri pe care nu le-am crede posibile.


Adăugat de Ștefan EparuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Ce putem face în fața morții?... Putem simți mai întâi dorința de a mai trăi, de-a ne revolta, de-a lupta cu toată forța de care suntem capabili, până ce obosim. Apoi, după ce am obosit, începe să ne încerce îndoiala. Oare chiar aici și acum este sfârșitul? ne întrebăm, deși știm cu siguranță că așa este și tot trupul nostru și ce este dincolo de el ne spune acest lucru. Însă ne îndoim pentru că altceva nu ne-a mai rămas, decât acea brumă de speranță că totul e un vis urât.

în Hoodoo Creek (mai 2011)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cartea oglinzilor" de Eugen Ovidiu Chirovici este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -39.99- 17.99 lei.
Richard Bach

Un suflet pereche este cineva care are încuietori potrivite cheilor tale și chei ce se potrivesc încuietorilor tale. Atunci când ne simțim îndeajuns de siguri încât să deschidem încuietorile, sufletele noastre autentice pășesc în față și putem fi întru totul și cu toată onestitatea cine suntem; putem fi iubiți pentru ce suntem și nu pentru ceea ce pretindem că suntem. Fiecare dintre cei doi scoate la iveală cea mai bună parte a celuilalt. Indiferent ce alt lucru merge prost în jurul nostru, cu acea persoană ne simțim în siguranță în propriul nostru paradis.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Indrumar pentru Mesia - Invataturi pentru suflete avansate - Cartea pierduta din Iluzii" de Richard Bach este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -16.18- 9.99 lei.

Tot prezentul nostru trece prin trecut. Nu putem face un pas, nu putem lua o gură de aer, nu putem privi cerul fără să ne întoarcem în trecut. Avem un trecut în suflet, un trecut în inimă, un trecut în ochi, Doamne, atâtea trecuturi și tot atâtea poveri.

în Astenii de buzunar
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Domnisoare" de Marius Tucă este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.44- 21.99 lei.

Poate e un timp al bărbaților. Al științei, al războaielor, al afacerilor... Noi nu avem foarte mult loc în toate acestea. Ne-am emancipat, e drept, dar biologic nu putem fi egale. Noi îndeplinim și rolul vechi, acela de a fi femei, mame, soții, de a fi un vis-a-vis agreabil. Un vis-a-vis care pune umărul alături de ei la tot ce e de făcut. Paradoxală situație... Asta nu înseamnă că suntem victime. Cred trebuie suportăm consecințele egalității, cu limitele ei cu tot. Și pe urmă, noi avem un mare atu: capacitatea noastră de a ne face viața frumoasă. Din nimicuri. Că nu suntem pretențioase. Ne mulțumim cu o floare, cu o rochie nouă, cu o vacanță la mare, cu o primăvară. Putem fi mult și bine egale cu ei (bărbații)! Pot să ne ceară să fim deștepte, instruite, să fim la nivelul lor, pot să ne ceară și leafa, pot să ne ceară orice! Nouă ne rămâne primăvara. Sau rochia cea nouă. Sau vacanța la mare. Noi putem și să muncim și să arătăm bine — dacă trebuie — îngrijim un copil, -i îngrijim pe ei, -i iubim, -i cicălim, să fim bune, rele, insuportabile, generoase, egale cu noi și egale cu ei. Nu credeți că suntem formidabile?

citat clasic din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

Sper cel puțin se poate realiza ceea ce nouă ni se pare imposibil, căci dacă putem concepe lucrurile, atunci poate că le putem și realiza. Cred imaginația poate avea o funcție profetică: începi prin a imagina lucrurile, și apoi ele se și întâmplă. Totuși, pentru un scriitor, e mai bine ca ele să nu se întâmple! Una din rațiunile pentru care nu-l mai citim pe Jules Verne este faptul aproape tot ce el a imaginat s-a și realizat, nemaiprezentând interes pentru noi. Și dacă îl citim și azi pe Wells, este pentru că nimeni n-a inventat încă o mașină cu care să călătorești în timp.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Pasivitatea este și ea o alegere. În loc să ne plângem și să acuzăm, ar fi bine să ne reamintim noi înșine putem – prin puterea propriului exemplu! – să fim o componentă activă a schimbării pe care ne-o dorim. În loc încercăm -i schimbăm pe ceilalți și să le dăm sfaturi despre cum ar trebui fie și ce ar trebui facă, putem chiar noi începem acționăm așa cum ne-am dori ca alții să o facă. În loc criticăm și să ne ofensăm atunci când suntem criticați, putem chiar noi să fim cei care le arată celorlalți – în fiecare dintre noi – există și trăsături demne de a fi admirate. Putem chiar noi să fim cei care, pas cu pas, construiesc un viitor mai bun prin implicare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vino acum -ți spun singurele căi posibile de investigare pe care le putem gândi. Prima cea care spune că este și că nu poate fi decât fie, este Calea Convingerii (căci ea conduce către Adevăr). Cealalată, cea care spune că nu este și că trebuie în mod necesar să nu fie, afirm că este cea întru totul de nedeslușit. Fiindcă nici nu se poate cunoaște ce nu este - aceasta este imposibil - nici nu se poate afirma ce nu este, pentru că este același lucru a gândi și a fi.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

El

El este murdar și-îi murdărie, ce apa nu poate spăla
El ne infestează trupul, scăpăm de așa ceva
El forme multe și-îi viclean, pe oriunde-l putem afla
El mintea, sufletul, gingășia, lacrima, ne-o poate lua
El în versuri, proza și-n eseuri apare, cu greu putem scăpa
El este șef, coleg sau subaltern și greu de el putem noi da
El la margine de drum, în iarbă, pe scară poate sta
El la lumina zilei, ușor și peste tot, toți îl putem vedea
El, însă, poate fi gonit și înlăturat ușor cândva
Gunoi, voința este a noastră, numai vrem facem asta, da!

poezie de (ianuarie 2009)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Copii care uităm

Atât de sus mă urci, visând,
totul pare foarte mic,
Privesc în jos, înțelegând,
Cum fără Tine... nu-i nimic!

Și mă întreb de ce contăm,
Când ai putea și fără noi?
De ce accepți existăm,
Acum și-n ziua de apoi?

De ce ne ierți și ne ajuți,
Chiar și atunci când nu putem?
Știu bine Doamne, suntem mulți,
Ce te-am pierdut... sau nu te vrem

Dar totuși încă ne mai ții
În brațe, când nu merităm,
Ne dai suflarea, să fim vii,
Cu toate că-n păcate stăm

Atât de mare-i voia Ta
Ca noi devenim mai buni,
fim copiii ce vor vrea
Doar binele acestei lumi

Am te rog... ne iartă iar!
Răbdare ai... mai încercăm,
Nu suntem Doamne în zadar,
O știm prea bine... dar uităm

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vivian Ryan Danielescu

Aripi nevăzute

Ne-am născut cu aripi nevăzute
De viața e grea ne putem elibera
Cu vise și puteri nebănuite
Simțiri cerești ce nu putem elimina

Gândul cu care putem zbura
Sufletul cu aripi poate iubi
Mirosul de el ne putem ajuta
Inima cu care putem suferi

Din suflet de înger zămisliți
Înzestrați cu dulcele grai
De la naștere suntem iubiți
Omule pe toate tu le ai

Călătorim cu aripile gândul
Ajungem în locuri neumblate
Împliniri cu aripile curajului
Din aripile visului la realitate

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi, oamenii, considerăm că nu avem de ce să trăim. Pentru vrem distrugem tot ceea ce putem. Pentru vrem să fim ceva ce nu putem fi. Pentru că nu credem cu adevărat că putem muri...

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Wait Till You See Me Dance: Stories Paperback" de Deb Olin Unferth este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Suntem datori să fim tot ce putem fi, pentru noi, pentru copiii noștri și pentru cei care vor urma. Doar în felul acesta putem spune că ne-am făcut datoria, în primul rând, de oameni.


Adăugat de Marius TorokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Petru Băețan

Niciodată îndeajuns

nu suntem niciodată prea copii
ca să putem iubi
nici prea în vârstă ca să nu avem întotdeauna
ceva nou de învățat
nu suntem niciodată îndeajuns de curați
ca să îi judecăm pe ceilalți
și nici prea mizerabili încât să nu îi putem ierta
nu suntem niciodată prea săraci
pentru a ne îmbogăți cu un zâmbet
nici prea bogați pentru ca veșnicia să nu ne tenteze
nu suntem niciodată îndeajuns de credincioși
pentru a-l vedea pe Dumnezeu cu ochii sufletului
și nici prea atei pentru a ne susține convingerile false
nu suntem niciodată îndeajuns de tari
ca să putem învinge moartea
și nici prea slabi de înger pentru a putea fi fericiți
nu suntem niciodată îndeajuns de falși
ca să putem mima răceala unei pietre
și niciodată îndeajuns de sinceri
să fim transparenți!

poezie de
Adăugat de Gabriel Petru BăețanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Noi nu putem fi nici energie, atât pentru că și ea vine și pleacă dar mai ales pentru că noi suntem sursa, izvorul neîntinat al întregii energii și nu doar o manifestare efemeră a acesteia... Cu toate acestea imediat ce ne identificăm cu gândul energia noastră scade și tinde în fie risipită în lupte imaginare psihologice. Noi nu suntem energie pentru că într-un leșin, în somnul profund, în moartea clinică energia noastră poate fi foarte scăzută și cu toate acestea noi continuăm existăm. În prima mea carte am clarificat mai profund de ce nu putem fi energie. Întreaga energie se referă la manifestare/acțiune/la "a face" dar înainte de a face ceva, condiția este "Să-Fii"! Energia este fluctuantă iar în corp depinde de hrană, apă aer deci nu putem fi noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi nu putem fi nici energie, atât pentru că și ea vine și pleacă, dar mai ales pentru că noi suntem sursa, izvorul neîntinat al întregii energii și nu doar o manifestare efemeră a acesteia. Cu toate acestea imediat ce ne identificăm cu gândul, energia noastră scade și tinde fie risipită în lupte imaginare psihologice. Noi nu suntem energie pentru că într-un leșin, în somnul profund, în moartea clinică energia noastră poate fi foarte scăzută și cu toate acestea noi continuăm existăm. În prima mea carte am clarificat mai profund de ce nu putem fi energie. Întreaga energie se referă la manifestare/acțiune/la "a face", dar înainte de a face ceva, condiția este "Să-Fii"! Energia este fluctuantă, iar în corp depinde de hrană, apă, aer, deci nu putem fi noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Boris Pasternak

Sistemul nostru nervos nu este o ficțiune, este o parte din organismul nostru, iar sufletul există material și se află în interiorul nostru, ca dinții. Nu ne putem permite -l călcăm în picioare fără să fim pedepsiți.

în Doctor Jivago
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Doctor Zhivago Paperback" de Boris Pasternak este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.
Deepak Chopra

De pildă, dacă ne rupem piciorul în timp ce jucăm sport, ne putem întreba: "Ce pot învăța din această experiență? Care este mesajul pe care mi-l transmite universul?" Poate că mesajul constă în faptul trebuie încetinim puțin ritmul și să fim mai atent cu corpul nostru. Dacă dharma noastră constă în a-i învăța pe ceilalți ceea ce știm, pornind de la întrebarea: "Cum i-aș putea ajuta pe semenii mei pornind de la această experiență?", ne putem decide scriem o carte despre sport, sau putem crea niște pantofi mai siguri, ori niște suspensoare care să prevină accidente de felul celui care ni s-a întâmplat nouă.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.
Marin Moscu

Suntem totul și, totuși, nimic...

Vântul cu aripile cât toate zările
Astupă cu frunze cărările,
Distanța se mărește mereu,
Dorul iubirii devine mai greu,
Viața devine povară ascunsă
În izvorul cu putere redusă.

Acesta-i destinul zidit între noi,
Suflete luminând în torsuri greoi,
Răsuciri incomode, priviri pe fereastră,
Mușcă privirea din zarea albastră,
Suntem depărtarea ascunsă în noapte,
Suntem răsăritul ce plânge în șoapte...

Suntem totul, nimic nu suntem,
Îndrumă-ne, Doamne, cât mai putem
Să iubim la rându-ne fierbinte și vioi,
nu fim numai în gânduri câte doi,
fim în realitate cotidiană iubiți,
Dă-ne aripi să nu fim despărțiți!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Clepsidra vartejului negru" de Marin Moscu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.97- 15.99 lei.

Dacă într-adevăr există o teorie complet unificată care guvernează totul, aceasta se presupune că poate determina, de asemenea și acțiunile voastre. Dar o face într-un asemenea mod încât este imposibil de calculat pentru un organism care este atât de complicat precum este ființa umană. Motivul pentru care spunem oamenii au liber arbitru este pentru că nu putem prezice ce vor face.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Indiferent de cât de "conservatori" suntem ca și tipar de personalitate, indiferent de cât de atașați suntem de tradiție și de căile cunoscute nouă, ca specie suntem atrași ca un magnet de explorarea de noi realități și oportunități. Este modul prin care punem la "încercare" destinul care ni se arată, ca oameni. Putem fi ceea ce ne este scris să fim prin naștere (situația economică și naționalitatea dobândite fără vreun merit sau vină) sau putem să ne facem bagajele și să descoperim teritorii, bogății și oportunități pe care să le revendicăm în nume propriu. Ăsta este codul "exploratorului".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook