Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cred că, pentru noi(scriitorii de romane thriller), scriitura este terapeutic㠗 îți imaginezi toate acele crime și alte lucruri oribile și le pui pe foaie, le scoți din minte. Pe de altă parte, e ciudat că facem asta cu personajele noastre preferate — le trecem prin iad, le rănim, le omorâm familiile și așa mai departe. Dar asta ne eliberează și e motivul pentru care, atunci când ne întâlnim, râdem mult și suntem plini de viață.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Turnul" de Simon Toyne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -44.90- 26.99 lei.

Citate similare

Dean: Ce facem noi aici?
Sam: Vânăm o fantomă.
Dean: Exact, o fantomă. Cine face așa ceva?
Sam: Noi.
Dean: Exact, noi. Și de-aia viețile noastre sunt oribile, Sam. Haide, noi vânăm monștri. Ce naiba? Adică, oamenii normali, când văd un monstru, fug. Dar nu și noi, nu, nu, nu, noi urmărim creaturile care vor să ne omoare! Sau care vor să ne mănânce de vii! Știi cine face așa ceva? Niște oameni nebuni! Noi... suntem nebuni! Și mai e și cina aia îngrozitoare și camerele împuțite de motel și ospătărița cu iritația aia ciudată de la popasul pentru camioane. Cine vrea o astfel de viață, Sam? Serios! Ție chiar îți face plăcere să stai cu mine pe cap în mașina asta opt ore pe zi, în fiecare zi? Nu cred! Conduc cu viteză și ascult la nesfârșit aceleași cinci albume și cânt mereu și știu că asta e enervant. Iar tu ești balonat! Mănânci jumătate de burrito și deja te-ai intoxicat! Știi ceva, uită totul.
Sam: Dean, unde te duci?
Dean: Sam, nu te apropia de mine, pentru că am terminat cu toate. Am terminat cu monștrii și cu câinii iadului și cu nebunia asta cu fantomele și toata apocalipsa asta. Mă retrag, am terminat, renunț.

replici din filmul serial Supernatural: Aventuri în lumea întunericului
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi care este cel mai greu lucru? Este să-ți iei un angajament, să faci o promisiune unei alte ființe umane. Este groaznic... pentru că atunci când ajungem la vârsta la care putem să facem o promisiune, suntem deja răniți. Noi trăim din temerile noastre, la fel de mult ca și din toate celelalte. Sau unii dintre noi trăiesc așa.

în Clinica Gorlin
Adăugat de dory58Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eleanor (către Park): Eu nu cred respir când nu suntem împreună... Asta înseamnă că atunci când ne vedem luni dimineața, e ca și cum nu aș fi luat o gură de aer de aproape 60 de ore. De asta sunt așa ursuză și mă răstesc la tine. Tot ce fac când nu suntem împreună e să mă gândesc la tine, iar când ne întâlnim, să mă panichez. Asta pentru că fiecare secundă e așa importantă. Eu nici nu îmi mai aparțin mie. Sunt a ta. Și ce mă voi face dacă te vei hotărî nu îți place de mine?

replică din romanul Eleanor & Park de (mai 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eleanor & Park" de Rainbow Rowell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -63.00- 31.99 lei.

Nimeni nu are puterea de a schimba pe altcineva. Cât de multă lume intră în relații în ideea "nu îmi plac câteva lucruri la partener, dar le schimb eu pe parcurs", doar ca să se trezească apoi , de fapt, acele lucruri se amplifică pe măsură ce relația se desfășoară. Știi de ce? Pentru că acele lucruri care nu îți plac la celălalt, îi aparțin și fac parte din "a fi el însuși". Poți să îl obligi o vreme, și partenerul, din "iubire", va renunța la sine însuși o vreme. Dar va avea resentimente și te va pedepsi și se va răzbuna prin comportamentele care știe nu îți plac, pentru că nu îl accepți așa cum e. Pe de altă parte, când celălalt se schimbă așa ușor la cererea ta, înseamnă nu e o persoană foarte puternică, cu coloană vertebrală și personalitate, nu? Și cine poate fi atras irezistibil de un om slab? Cei din jur pot fi schimbați cum vrei tu, cu o condiție. SĂ TE SCHIMBI TU PRIMA OARĂ. Când cerem ceva de la un partener, înseamnă că e ceva ce nu ne oferim noi singuri și cerem de la altul. Până la urmă, în viață, fiecare este responsabil pentru propria sa fericire, pentru rezultatele sale și pentru calitatea vieții și a relațiilor, a iubirii pe care o simte și o primește sau o oferă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Suntem prieteni și atât.
Dawson: Joey, știi bine nu e așa.
Joey: Și atunci ce suntem, Dawson? Mă obosește relația noastră. Ne petrecem tot timpul analizându-ne viețile noastre neînsemnate de adolescenți.
Dawson: Știu că noi cunoaștem prea multe cuvinte mari. Dar e un lucru bun să analizăm.
Joey: Dar nu ajungem nicăieri așa. Nu ne face să mergem mai departe. Suntem în aceeași situație în care eram acum trei luni. E timpul să ne maturizăm, Dawson.
Dawson: Știu, Joey. Și putem. Și ne maturizăm.
Joey: Ba nu. E la fel în fiecare zi. Ne uităm la un film, de preferat unul de Spielberg, găsim legătura dintre film și viață și apoi ne batem ușor pe spate pentru că am fost atât de inteligenți. Oricât de bune ar fi părerile noastre, lipsește sinceritatea, Dawson.
Dawson: Lipsește ceva.
Joey: Și motivul pentru care am venit aici este că trebuie să mergem mai departe. Nu mai suntem copii. Și nu o să mai continui așa. Și am crezut ar trebui să știi.
Dawson: Deci mergi în Franța?
joey: Asta era. Dacă merg în Franța!

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă aș fi primit de interpretat un personaj rău, care a scăpat după o crimă (sau mai multe), așa cum se poate vedea în alte show-uri, nu cred mi-ar fi plăcut, pentru că transmite un mesaj greșit, potrivit căruia puteți face aceste lucruri oribile și nu plătiți pentru asta, iar eu nu vreau să fiu asociată cu așa ceva.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gusteau (când Remy este încuiat în cușcă): Așadar, noi am renunțat.
Remy: De ce spui asta?
Gusteau: Suntem într-o cușcă dintr-un portbagaj de mașină, așteptând să ne facem un viitor în produsele congelate.
Remy: Nu, doar eu sunt în cușcă. Eu am renunțat. Tu ești liber.
Gusteau: Sunt atât de liber pe cât îți imaginezi tu sunt. La fel ca și tine.
Remy: O, te rog. Sunt sătul să mă tot prefac. Mă prefac sunt un simplu șobolan pentru tata. Pretind sunt un om cu ajutorul lui Linguini. Îmi imaginez tu exiști ca să pot avea pe cineva cu care să vorbesc! Îmi spui lucruri pe care le știu deja! Știu cine sunt! De ce am nevoie ca tu să-mi spui asta? De ce trebuie să mă prefac?
Gusteau: Dar nu este așa, Remy. Tu nu ai făcut asta niciodată. (Dispare.)

replici
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce ai azi în viață, și bine și rău, ai adus prin gândurile și acțiunile tale. Dacă poți să îți asumi responsabilitatea asta, atunci poți să îți asumi responsabilitatea și pentru schimbările care îți vor aduce alte rezultate, mult mai bune. Dacă nu îți asumi responsabilitatea, atunci nu vei avea niciodată alte rezultate, pentru că dacă nu e vina ta, atunci de ce să faci tu ceva? Asumarea responsabilității este primul pas către evoluția ta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce ai azi în viață, și bine și rău, ai adus prin gândurile și acțiunile tale. Dacă poți să îți asumi responsabilitatea asta, atunci poți să îți asumi responsabilitatea și pentru schimbările care îți vor aduce alte rezultate, mult mai bune. Dacă nu îți asumi responsabilitatea, atunci nu vei avea niciodată alte rezultate, pentru că dacă nu e vina ta, atunci de ce să faci tu ceva?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Te rog să-mi spui: dacă noi suntem dintotdeauna și Visăm lumea asta, de ce am visat ceea ce e acum? De ce nu visăm doar frumos?
A. M: "Urâtul" pentru tine, e doar o altă parte a frumosului pentru mine, dragă Nicole. Dar cine, când și unde controlează visul? Nu curge el dincolo de granița îngustă a "urâtului vs. frumos"? Ai reușit tu să controlezi visul de azi-noapte, având în vedere ești doar unul din personajele onirice ce se aprind și se sting în el? Această viață nu e despre control, este despre Trezire!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când facem compromisuri, sacrificii, renunțăm la noi înșine și la fericirea noastră personală, nu ne iubim, ci din contră. Un om care se respectă și se iubește pe sine însuși știe să își traseze limite și granițe sănătoase de interacțiune cu ceilalți. Dăm dovada de iubire de sine atunci când ne punem pe noi înșine în prim planul vieții noastre și căutăm să ne bucurăm de viață. Iar atunci când noi suntem împliniți și fericiți putem să îi iubim cu adevărat și pe cei din jur, ca pe noi înșine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate iubi pe altcineva pentru că nu știe cu adevărat ce este iubirea - o confundă cu atașament, dependență, nevoie și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denzel Washington

Care este efectul pe termen lung al supradozei de informație? E o întrebare pe care mi-o adresez mie. Chiar este necesar să știm atât de mult cât știm, să aflăm despre lucruri noi într-un timp scurt și cât de des posibil? Asta înseamnă acum sunt mai multe lucruri rele care se petrec sau doar că suntem copleșiți cu informații despre astfel de lucruri? Întotdeauna au existat cutremure, crime, incendii, tsunami, moarte și distrugere. Dar care sunt efectele de la a vedea asta 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă scrii doar ca hobby, e în regulă, o faci numai atunci când simți și vrei asta, dar ca profesionist, ai nevoie de o anumită rigoare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lars von Trier

Justine: Pământul e pervertit. Nu avem nici un motiv să suferim de pe urma lui.
Claire: Poftim?
Justine: Nimănui nu-i va lipsi.
Claire: Dar Leo unde va crește?
Justine: Tot ce știu e că pământul e pervertit.
Claire: Poate există viață în altă parte.
Justine: Nu există.
Claire: De unde știi?
Justine: Știu anumite lucruri.
Claire: Sigur, întotdeauna ai crezut știi.
Justine: Știu că suntem singuri.
Claire: Nu ai de unde să știi asta.
Justine: 678. Nimeni nu a ghicit numărul boabelor de fasole din bol.
Claire: Așa e.
Justine: Dar eu știu: 678.
Claire: Da, poate. Dar ce dovedește asta?
Justine: Că știu anumite lucruri. Iar când spun că suntem singuri, așa e. Viață există doar pe pământ, și nu pentru multă vreme.

replici din filmul artistic Melancholia, scenariu de (30 septembrie 2011)
Adăugat de Georgiana MîndruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lemuel Idzik: Nu îți dai seama? Tot ce facem noi, planurile pe care ni le facem, speranțele pe care le nutrim, toate sunt inutile. Să fii bun într-o meserie, pe asta am făcut-o, să construiești o casă, și pe asta am făcut-o, să întemeiezi o familie... aveam o familie... nimic din toate astea nu valorează nimic, pentru că oricât de tare am încerca, oricât de mult ne-am chinui și am lupta, ajungem în același punct mort. Viața e o pierdere de vreme. De asta contez pe tine să mă ucizi. O vei face, nu?

replică din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Curajul este o DECIZIE. CURAJUL este DECIZIA. Și dacă suntem vii, suntem capabili de decizie, prin definiție. Așadar nu există scuze. Un alt lucru foarte interesant este că suntem cei mai singuri oameni în lume atunci când facem ceva CURAJOS. Însă, în următoarea clipă, întreaga lume vrea să ni se alăture. Singurul moment în care nu trebuie să fii curajos este atunci când îți pui viața în pericol. Atunci nu mai e curaj, e prostie. Soldații sunt antrenați în primul rând SĂ NU MOARĂ. Dar, în orice lucruri care îți provoacă teamă, întotdeauna vei avea CURAJUL la dispoziție. Știi care este diferența dintre destin și soartă? Destinul este ceea ce ți se întâmplă în urma acțiunilor tale. Soarta este ce ți se întâmplă fără să poți face nimic. Se poate discuta mult despre cât de mult e destin și cât e soartă în viața unei persoane. Puțini curajoși ar putea spune că e numai destin. Dacă se întâmplă, de exemplu, să vină o inundație șiîți ia casa, zici că asta e soarta. Dar dacă te-ai fi gândit stai lângă un râu și că, dacă o să plouă mult, poate iese râul din matcă și nu sunt suficiente măsuri de protecție (diguri, etc...), atunci, POATE ți-ai fi putut lua soarta în propriile mâini. Dacă ai fi știut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lectura cărților cu multă acțiune sunt un mod relaxant de a-ți petrece timpul liber, iar oamenilor le place asta. Drept dovadă stau chiar vânzările uriașe înregistrate de astfel de romane.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Georg Christoph Lichtenberg

Ceea ce în alte căsnicii se întâmplă cu adevărat, noi (eu și soția mea) facem în glumă. Ne certăm așadar în glumă, și cu prilejul ăsta fiecare din noi stoarce dintr-însul tot spiritul ce-l are. Facem asta, pentru a da căsniciei ce e al căsniciei. Tragem cu pușca în vânt, pentru ca atunci când unul din noi s-ar mai căsători o dată să nu-și fi pierdut exercițiul.

aforism de din Aforisme
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Cornelia Georgescu

Lucian: Nu cred te interesează.
Mihai: Ah, ești enervant, zău așa! Nu-ncepe din nou cu chestii din astea! Nu mă interesează?! Păi, suntem sau nu prieteni? Spune-mi tu, eu nu mai înțeleg nici măcar chestia asta.
Lucian: Ba da, suntem, normal, cum altfel?!
Mihai: Atunci, mă interesează! Pricepi, comandante?! Doar pentru asta sunt totuși prietenii. Nu?! Eu așa credeam.
Lucian: Bine, ai dreptate. Uff... Scuză-mă, Mihai, te rog... Știu, uneori spun lucruri pe care n-ar trebui și-mi dau seama de asta, dar prea târziu, după ce le-am dat deja glas.
Mihai: Păi, e simplu; nu le mai spune și se rezolvă...

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey: Chiar cred seara asta a fost destul de reușită.
Joey: Da. Destul de reușită. Perfectă. A fost... a fost o seară perfectă. Pace? Nu pot face asta.
Pacey: Ce anume?
Joey: Chiar și atunci când totul este perfect, am impresia nu e bine să am o relație cu tine și îmi pare rău. Seara asta a fost drăguță și distractivă, iar tu ai devenit acest bărbat extraordinar, dar nu... Îmi pare rău. Dar nu simt nimic. Și nu-ți pot face asta ție.
Pacey: Bine. Joey. Stai puțin.
Joey: Nu, Pace. E adevărat și îmi pare rău.
Pacey: Și ce?! Te temi. Nu-i așa? Te temi. Și eu la fel, crede-mă. Și eu mă tem pentru că nu știu încotro ne îndreptăm. Adică eu cred ar putea duce oriunde. Ar putea fi șansa noastră.
Joey: Nu o să fie.
Pacey: De unde știi tu asta? Serios acum. Săptămâna trecută erai cu totul de acord și acum îmi spui relația dintre noi nu ar putea fi niciodată una reușită. Nu ai de unde să știi asta, Joey.
Joey: Și îmi pare rău. Știu că e îngrozitor ce îți spun eu acum.
Pacey: Dar cum? Cum poți tu să știi? Și când ai luat decizia asta? În seara asta? Am crezut seara asta a fost reușită.
Joey: A fost. A fost perfectă.
Pacey: Și atunci? Și nu-mi spune nu ești speriată pentru că știu ești. Te știu de prea mult timp și te-am văzut dând la o parte foarte multe lucruri bune ca să te las să faci asta și cu mine acum. Ai fost mereu cel mai frumos lucru din universul meu. Și sentimentele mele pentru tine mi-au demonstrat pot fi o pesoană mai bună. Și acele sentimente erau mai puternice și mai înțelepte și mai stăruitoare și mai curajoase decât orice altceva legat de mine.
Joey: Pacey, oprește-te.
Pacey: Jo...
Joey: Pacey!
Pacey: Când mă temeam de orice, nu mi-a fost teamă să te iubesc și te-aș putea iubi din nou. Îți spun since, asta ar putea...
Joey: Pacey, nu. Oprește-te! S-a întors Eddie. Îmi pare rău. S-a întors aseară. A venit la bar și...
Pacey: Ah. Bine.
Joey: Îmi pare rău...(Pacey pleacă.)

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook