Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alexandru Paleologu

Inteligența trebuie să fie suficientă. Adică să faci față cu ea la toate problemele care ți se pun și pe care ți le pui. Nimeni nu e mai inteligent decât altul. Firește, unul are mai multă vreme, e mai spiritual, mai simpatic, mai grațios. Asta e altceva. Inteligența, dacă este funcțională, nu are nimic de dorit. Face față la toate problemele care i se pun, în vreme ce prostia este foarte polivalentă, diferită, eterogenă și, mai ales nereceptivă.

în interviu (2004)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Citate similare

Învățați diminuați problemele, nu să le exagerați. Chiar subconștientului nostru îi este mai bine audă că problema este măruntă decâteste gigantică. Și în loc vă gândiți că "Viața mea nu are sens" e mai bine înțelegeți că de fapt problemele dumneavoastră nu au sens. Dacă noi suntem în stare cu atâta ușurință ne depreciem propria viață, de ce n-am face asta față de problemele cu care ne ciocnim?

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

Cu toții ne-am termina activitatea de creație dacă nu ar mai fi ce să creăm. Dar toți avem un interes enorm facem ca jocul continue. Oricât de mult am spune că ne-ar plăcea rezol­văm toate problemele, nu îndrăznim rezolvăm toate problemele, pen­tru că n-ar mai fi nimic altceva de făcut.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Este nedrept a spune că Dumnezeu este drept. Trebuie ne temem mai mult de mila lui Dumnezeu decât de dreptatea Lui. Trebuie te porți cu mai multă grijă față de un om care te iartă decât față de unul care te pedepsește, pentru că primului îi rămâi datornic.

citat din
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte pentru nevointa" de Sfântul Isaac Sirul este disponibilă pentru comandă online la 50.00 lei.

Jucăm în fața oamenilor secolului 21. Ei nu mai cred orice. Trebuie crezi tu cu adevărat pentru ca publicul creadă. Și ne întoarcem la părintele Daniil: "Să joci numai roluri pozitive!". Pentru că toate stările astea... Ești într-o piesă cu un text care nu face bine publicului, cu porcărioare, cu alte teme... Și ca fac o paranteză, eu cred că există și o cabală împotriva culturii. Adică se pun multe spectacole împotriva poporului acestuia, ca își uite problemele de istorie, să-și uite rădăcinile, uite cine este. Și atunci, dacă într-un spectacol negativ tu mai joci și un rol negativ, toate aceste lucruri negative se duc în tine... E o luptă foarte mare în meseria aceasta.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele psihiatriei nu se pot rezolva de către psihiatri. Dacă nu ai legături cu oamenii care au putere, psihiatrul de spital are un rol foarte limitat. Lucrurile se rezolvă numai dacă pun mâna pe telefon și-l rog pe Oprescu, care mi-a fost student. Câtă vreme Oprescu e zeu și psihiatru e un simplu medic nu se poate face nimic.

în articolul "Psihiatria ca politică socială" (30 ianuarie 2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Dar cum evităm omorâm muște, purici? Prin fiecare mișcare pe care o facem, distrugem fără vrem viețile unor ființe pe care nici nu le observăm. Asta spune mereu lumea, încercând justifice în acest fel cruzimea față de animale. Dar cei care pun problema astfel uită că scopul omului nu este de a fi perfect în vreo privință. Sarcina care ne revine este numai de a încerca ne apropiem de perfecțiune. Același lucru e adevărat și în cazul compasiunii față de animale. Noi, oamenii, nu putem trăi fără provocăm moartea altor ființe. Dar putem acționam cu un grad mai mic sau mai mare de compasiune. Cu cât mai multă compasiune aratăm față de toate animalele, cu atât mai bine este pentru sufletele noastre.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Umberto Eco

Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligența. Inteligența are limitele ei. Prostia, nu.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Numero Zero" de Umberto Eco este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 18.99 lei.

Denethor: Este aici vreun căpitan care mai încă mai are curaj pentru a îndeplini voința regelui?
Faramir: Ți-ai fi dorit ca lucrurile să fie altfel... ca eu fi murit în locul lui Boromir.
Denethor: Da. (În șoaptă.) Mi-aș fi dorit asta.
Faramir: Pentru că Boromir ți-a fost luat... voi face tot ce-mi stă în putință pentru a-i compensa lipsa. (Face o reverență și se pregătește iasă.) Dacă mă voi întoarce, ai mai multă îngăduință față de mine, tată.
Denethor: Asta depinde de felul în care te vei întoarce.

replici din filmul artistic Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui, scenariu de , după J.R.R. Tolkien (1 decembrie 2003)
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

OARE NU CUMVA CULMEA EGOISMULUI ESTE TOCMAI ALERGAREA TÂMPĂ DUPĂ DORINȚELE INTERMINABILE ALE MINȚII? Și nu exact asta faci tu zi de zi? Confunzi propriul tău egoism, propria-ți anarhie cu libertatea care este apogeul dăruirii și al iubirii. Iată profunzimea la care te invit și iată și cuvintele lui Sri Nisargadatta: "Î: A te mulțumi doar fii, pare a fi un mod cât se poate de egoist de a-ți petrece timpul. Din contră, un mod foarte demn de a fi egoist! Negreșit, fii egoist, lipsindu-te de orice în afară de Sine. Atunci când iubești Sinele și nimic altceva, tu treci dincolo de ceea ce este egoist și de ce este neegoist. Toate distincțiile își pierd înțelesul. Iubirea față de unul și iubirea față de toți se contopesc în iubirea, pură și simplă, neadresată nimănui, nerefuzată nimănui. (Oare nu tocmai această este iubirea necondiționată, și nu iubirea de familie care e teribil de condiționată?) Rămâi în acea iubire, mergi tot mai adânc în ea, investighează-te iubind această investigație, și vei rezolva nu numai propriile tale probleme, ci și problemele umanității. Vei ști ce trebuie să faci. NU PUNE ÎNTREBĂRI SUPERFICIALE, consacră-te principiilor fundamentale, concentrează-te asupra rădăcinilor ființei tale." "Eu sunt Acela".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Nick: Păi... Pe sora mea a sărutat-o!
Maria: Pe sora ta?! Pe care dintre ele?! De fapt, le-a sărutat pe amândouă! Dar, dacă te referi la Ly, situația era diferită. Încerca să-i dovedească astfel ceva. Desigur, nărodul n-a ales cea mai potrivită cale pentru a-i dovedi, însă... Mihai nu s-a supărat, în cele din urmă a înțeles totul, ai văzut.
Nick: Pentru că el nu s-a nimerit să fie acolo, de față, când s-a întâmplat. În plus, ei sunt colegi, prieteni...
Maria: Așa-i, Mihai nu s-a nimerit să fie acolo, dar chiar dacă ar fi fost de față, tot ar fi înțeles în final...
Nick: Poate că Mihai ar fi înțeles, dar eu nu sunt ca el. Eu nu pot înțelege.
Maria: De ce nu? Străduiește-te! Chiar și Lia, sora ta, care i-a surprins atunci, a înțeles. De ce nu și tu?
Nick: Lia... E adevărat că și ea a înțeles, dar după cum ai spus, situația e diferită, foarte diferită, pentru că... Adevărat, ele îmi sunt amândouă surori, dar... La naiba, tu ești soția mea! Adică, știu că nu e nimic oficial, sau legal, cu acte și ce-ar mai trebui, dar... Asta nu schimbă cu nimic situația! Adică... Eu... Te iubesc... Și... Și...
Maria: Nick, dragul meu... Și eu te iubesc, prostuțule! Nu știai asta?! Te iubesc. Mult, foarte mult! Legal, oficial... Hmm; nu contează!

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Obediența nu presupune inteligența. Toate mașinile sunt obediente. Nimeni nu a auzit vreodată despre o mașină care să nu se supună. Supunerea este, de asemenea, simplă. Ea te eliberează de povara oricărei răspunderi. Atunci nu mai este nevoie elaborezi un răspuns, trebuie să faci doar ceea ce ți se spune. Răspunderea aparține celui care a dat ordinul. Dintr-un anumit punct de vedere, ești foarte liber: nu poți fi condamnat pentru acțiunile tale.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Alexandru Paleologu

La urmă, cand n-a mai ramas nimic, stai alături de femeia iubită și s-o ții de mână, e mai tare, mai extaziant decât orice delir sexual! Ea s-a culcat mai înainte și tu te așezi ușor, o iei de mână și ea simte, prin somn. Dragostea de tinerețe este ceva promițător și grațios, dar vine marea splendoare a cuplului bătrân, care se ține de mână.

citat clasic din
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Camil Petrescu

Și cum calitățile la nevoie se cunosc, cred că inteligența unei femei se vede mai ales în acea încercare, care este boala. Nimic nu e mai dezgustător decât o femeie proastă, bolnavă... Îți amintește, fără înduplecare, că omul e făcut din mațe. Sunt unele din acestea care vorbesc despre metehnele lor, fără necesitatea unei confidențe măcar... În tren, în tranvai, în vizită... "A, eu sufăr de multă vreme de rinichi." "Nu mai spune? Și cum vine? Că eu am o piatră la ficat"... "Nu, la mine e numai bășica... și la ovare, de la o sarcina..." Și dau lămuriri despre aceste beteșuguri, cu o mulțumire de sine, ca de niște performanțe.

citat celebru din romanul Patul lui Procust de (1933)
Adăugat de Nicolae FeraruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un om intre oameni" de Camil Petrescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 23.99 lei.

Inteligența te face cinic, mai ales față de prostie.

aforism de din Dicționarul cinicului (2011)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Beatrice Vaisman

Pe vremuri era suficientă inteligența "generală",
Mai apoi s-a inventat și inteligența emoțională,
Iar acum ești un om pierdut fără inteligența digitală...

citat din (21 iulie 2020)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandru Paleologu

Lumea e foarte urâțită acum dar, dacă ești atent, nu e radical și complet urâțită. E destul circuli și să te plimbi. Și vezi o fată frumoasă care spală rufe sau pe cineva purtându-se grațios și atent cu altcineva. E o minune! Numai asta, și răstoarnă imaginea infectă pe care o percepem. Și mai ales femeile, care sunt deștepte și minunate și dumnezeiești. E mult prea mult urât pe lume ca să nu izbucnească, într-o zi, frumusețea mântuitoare.

citat clasic din
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Andre Gide

Motivele care mă îndeamnă scriu sunt multiple, iar cele mai importante sunt, cred, cele mai secrete. Poate, mai ales, următorul: să pun ceva la adăpost de moarte – și asta mă face, în scrierile mele, urmăresc, din toate calitățile, pe acelea cărora timpul are mai puțină putere, pe acelea prin care scapă de orice entuziasm trecător.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Strait is the Gate" de Andre Gide este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -61.00- 25.99 lei.

Ți-ai promis că NU VEI UITA NICIODATĂ momentul ăla când de ziua ta nu ți-ai permis îți scoți prietenii la o petrecere, momentul ăla în care erai tratat ca un sclav la job de un șef cu absolut nimic mai valoros sau inteligent decât tine, momentul când te-ai uitat în oglindă și ți-ai promis că nu îți vei mai neglija corpul niciodată, momentul când ți-ai promis că nu te vei opri din căutat până când nu vei găsi iubirea vieții tale. Și pe măsură ce îți aduci aminte toate aceste lucruri, începe curgă prin venele tale o energie pe care nu ai mai simțit-o de foarte multă vreme, cam de când ai luat-o pe drumul adormirii. Este entuziasmul și plăcerea de a trăi din nou viața. Cu dureri și bucurii, cu înfrângeri și victorii, cu lecții învățate și multă muncă dar mai important ca orice, acum ești TREAZ și VIU. Trecutul este viu în memoria ta cu lecțiile și promisiunile din el, viitorul este viu în imaginația ta cu toate minunățiile ce te așteaptă dar prezentul este cel mai puternic dintre toate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Inteligența emoțională" este un produs al dezvoltării personale, care crede că inteligența este de mai multe feluri. Este un mit produs de mintea americană, bun de vândut naivilor. Inteligența este totală sau nu. Nu există inteligență parțială.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Caragiale era convins că trebuie să persifleze orice. Dar am vrut dau un Caragiale respectuos față de biserică, față de problemele românilor din Ardeal, față de viața militară, deci un om constructiv și nicidecum "grecoteiul care a venit să-și bată joc de tot ce aveau românii mai sfânt".

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "I.L. Caragiale si caligrafia placerii. Despre eul din scrisori" de Dan C. Mihăilescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 6.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook