Eu cred că una dintre caracteristicile speței umane, poate tocmai cea care este responsabilă pentru cursul evoluției noastre, este că am crescut răspunzând creativ la eșecuri.
citat din Glen Seaborg
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Patriotismul este una dintre caracteristicile inalterabile ale naturii umane.
citat din Max Eastman
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat că atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca să poată prinde rădăcini. Eu am ales să cred în potențial, să pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Scrisul este farul care luminează călătoria noastră prin valurile vieții, marcând puncte de reper în tumultul evenimentelor. Ideile noastre, înscrise în pagini, se împletesc cu ideile generației noastre, formând o hartă a cunoașterii și evoluției umane.
Virgil Profeanu (28 ianuarie 2024)
Adăugat de Virgil Profeanu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Actul creativ este eliberat de orice condiționare legată de trecut sau viitor iar acesta poate fi cazul atât în procesul de gândire, cât și în cel muzical. Doar raportarea sa la sine, spontană, deschisă, garantează funcționarea sa nemărginită. Valoarea actuală a unei contrarietăți poate fi recunoscută doar de către un spirit spontan activ, care nu se lasă limitat prin asocieri. Contrarietatea este sursa de energie însuflețită, care este responsabilă pentru originea, menținerea și limitarea duratei. Însă nu fiecare contrarietate generează energie și facilitează durată. Numai contrastele care se întregesc complementar sau, altfel spus, acelea care au, la activarea sau la diminuarea expansiunii, unul sau mai mulți parametri comuni se echilibrează în reducere.
Sergiu Celibidache în Despre fenomenologia muzicală
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Tristan: Cum te numești?
Isolda: Cred că ar fi mai bine dacă nu ne-am complica cu nume.
Tristan: Cum îți pot mulțumi dacă nu știu cum te numești?
Isolda: Tocmai ai făcut-o. Dacă tot insiști, numele meu este Bragnae. Sunt doamnă de onoare la curte. Părinții mei sunt morți. Mama este responsabilă pentru bunătatea care te intrigă. Tata te-ar fi lăsat acolo unde te-am găsit.
Tristan: Tristan de Aragon.
Isolda: Ei bine, Tristan de Aragon, aș face aprecieri și la adresa ta, dar cred că am văzut deja totul.
replici din filmul artistic Tristan și Isolda
Adăugat de Andreea Tanase
Comentează! | Votează! | Copiază!
În orice om există o voce, o chemare care îi cere să devină diferit de restul. Această voce își poate reduce volumul odată cu trecerea timpului și presiunea celor din jur însă nu amuțește niciodată, reamintind permanent ființei umane că este destinată să se exprime pe sine în toată puterea și măreția ei. Fiecare om se naște cu un potențial care poate fi scos la suprafață și exploatat la infinit. Nimeni nu poate spune că se află pe acest pământ și este desăvârșit. Tot timpul există loc de perfecționare. Asta ne spune că pe drumul evoluției noastre, nu există obstacol de nedepășit, dorință ce nu poate fi îndeplinită. Cu toate astea, foarte mulți oameni rămân blocați la nivelul turmei, cu o personalitate ștearsă sau chiar inexistentă.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Știi care este cel mai greu lucru? Este să-ți iei un angajament, să faci o promisiune unei alte ființe umane. Este groaznic... pentru că atunci când ajungem la vârsta la care putem să facem o promisiune, suntem deja răniți. Noi trăim din temerile noastre, la fel de mult ca și din toate celelalte. Sau unii dintre noi trăiesc așa.
Barbara Harrison în Clinica Gorlin
Adăugat de dory58
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dintre toate caracteristicile care aparțin oamenilor onorabili, nimic nu este atât de apreciat cum este caracterul.
citat din Henry Clay
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Mergem la trecut pentru a da vina din moment ce trecutul nu poate argumenta. Mergem la trecutul nostru pentru a cere socoteală pentru nenorocirile noastre actuale.
citat din Glen Duncan
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Este paradoxal, dar totuși adevărat, să spunem că, cu cât știm mai mult, cu atât mai ignoranți devenim în sensul absolut, pentru că doar prin cunoaștere noi devenim conștienți de limitările noastre. În mod precis unul dintre rezultatele cele mai plăcute ale evoluției intelectuale este o continuă deschidere de perspective noi și mai mari.
citat clasic din Nikola Tesla
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Eugenismul este auto-controlul evoluției umane.
în Cel de-al doilea Congres Internațional de Eugenie (1921)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dat fiind faptul că, cel mai adesea, "frumusețea este în ochii privitorului", am mai putea adăuga că, pentru acela care este capabil să o descopere, frumusețea iradiază un inefabil câmp de bunătate și tocmai aceasta o face să fie demnă de dorit. Bunătatea manifestată adeseori este o garanție sigură a calității frumuseții unei ființe umane. Adevărata frumusețe depășește aparența. Nu există frumusețe mai reală decât înțelepciunea pe care o vedem că este plenar trezită în unele ființe umane rare. Frumusețea este adevăr și adevărul este frumusețe. Pentru cel care este capabil să se minuneze și să o contemple în toată splendoarea ei tainică, frumusețea se dezvăluie ca fiind ceva suprem, care ni-l revelează pe Dumnezeu.
citat din Gregorian Bivolaru
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Participă la discuție!
Să nu îndrăznești să îmi vorbești despre pace, pentru că mintea nu a cunoscut și în veci nu poate cunoaște așa ceva. Tot ceea ce a cunoscut și mintea definește ca fiind "pace" e doar pauza sau acalmia aparentă, dintre două războaie, dintre două gânduri. Recunoaște conștiința, ea este pacea non-duală însăși și nu un gând de liniștit sau pacificat. NU EXISTĂ AȘA CEVA PRECUM PACEA GÂNDULUI, A MINȚII, Pentru că asta ar fi culmea absurdului din temelii. Nu cumva gândul este tocmai definiția fulminantă a dualității îmbuibată de propria-i confuzie? "Pacea minții" sau "Pacea minții" este cea mai mare utopie. TU NU EȘTI MINTEA, această fantomă care crede că "știe, face, vrea, poate, etc.", e tocmai mama rătăcirii de întreg.
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dacă atenția este ancorată în Liniște, sunetul nu este neglijat. Dimpotrivă. Orice sunet devine mai clar când este ascultat din Liniște; orice sunet este onorat când este ascultat din Liniște; orice sunet este celebrat când este ascultat din Liniște. Și toate formele sunt sunete, pentru că, în lumea formelor, primul nivel de existență este chiar unda-sunetul-vibrația. Așadar, cel ce cunoaște Liniștea cunoaște și sunetul, însă această cunoaștere nu este mentală - pentru că mintea relativă nu poate descărca informații absolute. Cunoașterea Liniștii nu este analitică, deoarece Liniștea nu poate fi nici explicată, nici înțeleasă, întrucât Liniștea nu este un concept. Tocmai de aceea, dacă vorbești despre Liniște ca fiind un concept, înseamnă că te-ai îndepărtat de la Liniște. Liniștea nu poate fi vorbită, dar se poate vorbi despre Liniște. Cuvintele pot arăta către Ea, dar nu o pot cuprinde. Și tu citești acum despre Liniște, însă nu cuvintele te conectează la Liniște, ci spațiile dintre cuvinte, spațiile dintre rânduri, spațiile dintre litere. Tocmai de aceea, cel care aleargă după informații despre Liniște nu va găsi Liniștea în direcția aceasta.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Liniștea, Partea I
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Contradicția dintre bărbat și femeie, aia a fost și va fi forța motrice a evoluției speciei umane.
aforism de David Boia (8 octombrie 2016)
Adăugat de David Boia
Comentează! | Votează! | Copiază!
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Dezvoltarea progresivă a omului depinde vital de invenție. Este cel mai important produs al creierului său creativ. Scopul său final este stăpânirea completă a minții asupra lumii materiale, valorificarea forțelor naturii pentru satisfacerea necesităților umane. Aceasta este dificila sarcină a inventatorului care de foarte multe ori este înțeles greșit și nerăsplătit. Dar el găsește compensare suficientă în exersarea plăcută a puterilor sale și în a ști că este unul care face parte din clasa celor excepțional de privilegiați fără de care specia umană ar fi pierit de mult în lupta sa amarnică împotriva elementelor necruțătoare.
citat clasic din Nikola Tesla
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Rușinea este sentimentul adânc înrădăcinat de însăși mama natură în fiecare om. Rușinea îi spune omului că anumite acțiuni sunt total împotriva firii. Problema este că ceilalți oameni au învățat să folosească acest sentiment pentru a-i manipula pe cei din jur. Rușinea este una dintre cele mai primare emoții umane. Ea este și periculoasă pentru că îi spune unui om că el, ca individ, nu are valoare și nu este destul de bun pentru a exista. Sentimentul de vinovăție este sentimentul că acțiunile noastre au fost greșite însă rușinea ne spune că noi suntem greșiți. Omul va face orice ca să evite sentimentul de rușine și de aceea poate fi manipulat prin acest sentiment. Invidia, rușinea și vinovăția sunt cele 3 emoții negative pe care trebuie să le evităm în viața noastră socială.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
- viață
- Viața este o serie de experiențe, fiecare dintre ele ne face mai mari, chiar dacă uneori este greu să ne dăm seama de asta. Pentru că lumea a fost creată pentru dezvoltarea caracterului și trebuie să învățăm că aceste eșecuri și amărăciuni pe care le îndurăm ne ajută în mersul nostru înainte.
definiție de Henry Ford
Adăugat de Lucian Velea
Comentează! | Votează! | Copiază!
Audioteca Citatepedia
Voce: Michelle Rosenberg
"Spune-mi cum gândești și îți spun cum arată viața ta." Cred că nu mai este nouă pentru tine ideea că gândurile îți creează viața. Gândurile pe care le hrănești în mintea ta determină cât de departe și cât de sus poți să ajungi, ele îți condiționează emoțiile, atitudinea, comportamentele, acțiunea, pasivitatea s. a. m. d. Credințele tale se reflectă în felul în care trăiești, în compromisurile pe care le accepți sau nu și în visurile pe care îți dai voie să le urmărești. Omul cu gândurile sale își construiește viața. Deciziile și alegerile pe care le facem în fiecare zi sunt date de gândurile noastre, iar fiecare alegere ne determină cursul vieții. Gândurile tale descriu felul în care trăiești: liber, limitat, în suferință sau în împlinire și bucurie. Este simplu să îți schimbi viața dacă alegi alte gânduri pe care să le hrănești. Dificultatea constă în a accepta că se poate să gândești și să trăiești altfel și apoi, clipă de clipă, în a-ți monitoriza gândurile pentru ca să poți să le identifici pe cele care nu îți fac bine și să le înlocuiești cu altele care te conduc către împlinire și fericire. Tu cum gândești? Observi corelația dintre gândurile tale și viața pe care o trăiești?
citat din Ursula Yvonne Sandner
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
- femeie
- Nu, nici nu poți găsi cuvântul potrivit: femeia e jumătatea galantă a speței umane și nimic altceva.
definiție celebră de Gogol în Suflete moarte
Adăugat de scofieldutza
Comentează! | Votează! | Copiază!