Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Iubirea este străbătută de impulsul antropofagic. Toți îndrăgostiții vor să înăbușe, să extirpeze, să elimine alteritatea supărătoare și iritantă care îi separă de iubiții lor; separarea de cel iubit este cea mai înspăimântătoare teamă a îndrăgostitului, și mulți îndrăgostiți ar face absolut orice pentru a înlătura definitiv fantasma despărțirii. Care este cea mai bună modalitate pentru îndrăgostit de a-și atinge acest scop, dacă nu aceea de a-l face pe iubit o parte organică a sa? Oriunde merg eu, mergi și tu; orice fac eu, faci și tu; orice accept eu, accepți și tu; orice mă contrariază pe mine, te contrariază și pe tine. Dacă nu ești și nu poți fi fratele meu siamez, fii clona mea!

în Iubirea lichidă. Despre fragilitatea relațiilor umane
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 4 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Liquid Love: On the Frailty of Human Bonds Paperback" de Zygmunt Bauman este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.

Citate similare

Întinde-te undeva, relaxează-te și șoptește-ți: "Sunt fiul lui Dumnezeu, care a creat Totul și pot face orice îmi propun, deoarece scopul meu face parte din Natură, din Mine". Permite-le imaginilor mentale care exprimă reușita să te invadeze, să te conducă și elimină din start, orice încercare a eșecului de a-și face loc în lumea imaginației tale. Ignoră orice idee care nu este în conformitate cu sentimentul reușitei. Descoperă puterea extraordinară a satisfacției interioare, pe care încă nu ai trăit-o în lumea fizică - și conștientizează că, dacă poți concepe un scop, automat poți avea parte de concretizarea acestuia, deoarece atracția se oglindește ca o manifestare în lumea fizică a gândurilor noastre zilnice. Niciun gând nu este ne-creator.

în Totul din Întreg, Iubirea de sine, Energizantul spiritual
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Îndrăgostirea este despre sex. Relații de cuplu sunt despre iubire și dăruire. În sex, am o nevoie uriașă pe care o vreau satisfăcută. În iubire, am de dat timp, energie, resurse și tot ce am, pentru a-l ajuta pe celălalt să elimine suferința din viața lui, și să pot contribui măcar un pic la starea lui de bine și fericire. Iubirea nu există când este pretinsă și cerută. Nu avem control asupra iubirii pe care o primim, avem doar control asupra iubirii pe care o dăruim. De aceea, îndrăgostirea este egoism, pentru că urmărește interesul individului. Mulți se vor revolta și vor spune "dar eu când sunt îndrăgostit fac orice pentru cel de care m-am îndrăgostit". Ok, și când celălalt îți întoarce spatele și nu apreciază ce faci și nu îți răspunde cu aceeași monedă, cum te simți? Cum te simți când ești îndrăgostit de cineva care nu este îndrăgostit înapoi de tine, ci de altcineva? UPS! Iubirea nu este pentru oricine pentrunu oricine poate dăruiască fără spere la răsplată. Însă oricine își poate descoperi și dezvolta capacitatea de a iubi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel care își dorește cu adevărat un lucru găsește o cale, cel care nu, găsește o scuză. E important înțelegi că lipsa de concret și specific te va face să ajungi la 80 de ani orbecăind ca la 16. Să știi ce vrei este prima condiție pentru a obține. Nu te poți plânge că nu ești împlinit dacă nu știi ce te împlinește și nu faci eforturi concrete pentru a atinge ceea ce te împlinește. Este o muncă de căutare, o muncă interioară, însă e important, dacă nu poți să fii concret, decis și specific închizi telefonul mobil, scoți internetul din funcțiune, să te duci în vârf de munte singur și să te gândești până iese fum din creier ce vrei cu adevărat. Orice ezitare, orice exprimare vagă, orice ambiguitate se va transforma în muncă de 10 ori mai multă și mai grea, suferință fără sens, lipsa de înțelegere a ta, a vieții și a motivelor pentru care an după an în continuare rătăcești. Cu definirea a ceea ce vrei începe totul. Desenează, cântă, dansează, scrie, mimează, fă orice e nevoie ca exprimi în mod autentic ceea ce se află în tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă se întâmplă ca cineva foarte drag -ți moară mintea te va prinde cu vinovăția indiferent de care parte ești. Dacă faci totul pentru cel iubit mintea va pretinde că "ceva trebuie -ți fi scăpat", dacă nu faci nimic pentru el, atunci mintea te va întreba "cum de nu ți-a păsat?". Realizează că orice ai face atâta timp cât ești sluga gândului rămâi o biată victimă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți face orice, poți gândi orice, poți crede orice, poți avea parte de toată știința lumii - dacă nu iubești, nu ești nimic.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a o putea ispiti pe Eva și a o face să cadă în păcat, trăgând astfel după ea întreaga omenire, Satan a început, lingușitor, -i laude frumusețea. Aceasta este arma cea mai puternică care dărâmă orice zid de apărare a virtuții unei femei. Tot astfel procedează și azi orice bărbat care vrea cucerească o femeie; nimic nu s-a schimbat. Frumusețea, pe care o femeie o consideră calitatea ei cea mai de preț, este în același timp cea care o face cel mai vulnerabilă.

în Femeia de la A la Z în Aforisme, Frumusețe (2001)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Orice om

Orice om pe care nu pot să-l iubesc este pentru mine un
izvor de adâncă tristețe.

Orice om pe care l-am iubit și nu pot să-l mai iubesc,
înseamnă pentru mine un pas spre moarte.

Atunci când n-am să mai pot iubi pe nimeni, am mor.

Voi, cei care știți că meritați dragostea mea, aveți grijă
să nu mă ucideți.

poezie celebră de din Orion (1978)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 11 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Poemul invectiva si alte poeme" de Geo Bogza este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 7.99 lei.

Oamenii te vor judeca oricum pentru orice ești, orice faci, orice gândești și transmiți, pentru ce crezi. Întotdeauna vei deranja pe cineva, vei atinge o coardă sensibilă, vei trezi o rană veche și nici măcar nu depinde de tine. Fiecare e la nivelul lui de înțelegere pe care odată și odată îl va depăși. Dar până atunci, pentru ce preferi să fii judecat? Pentru măștile tale sau pentru autenticitatea ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Aceasta este ceea ce numim dragoste. Atunci când ești iubit, poți să faci orice în creație. Când ești iubit, nu ai nevoie înțelegi ce se întâmplă, pentru că totul are loc în tine.

în Alchimistul
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Păi, prima dată dacă fumezi o țigară, e păcat, iar dacă fumezi mai multe, e patimă. De ce? Pentru că e o practică nejustificată în existența umană. Nu-i ca și când ai mânca. Este o treabă în plus și nu poți fi și cu Dumnezeu și cu fumatul. La mine mai vin oameni la spovedit, oameni care spun că țin posturi, se roagă și le spun că: "Da, numai că pe acestea toate ți le și afumi". Cel mai bine este să fii liber. Liber de orice, iar dacă ești liber de orice, ești liber și de fumat.

în Veniți de luați bucurie (2007)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Kierkegaard

Poetul sau oratorul nu poate săvârși ceea ce săvârșește eroul, el poate doar admire, iubească și să se bucure prin intermediul eroului. Totuși, poetul nu e mai puțin fericit; căci eroul este, ca spunem așa, natura sa mai bună, de care e îndrăgostit și-n care se desfată pentrunu mai este el însuși, și iubirea sa poate fi admirație... El își urmează chemarea inimii, iar când a aflat ceea ce căuta, rătăcește pe la ușa fiecăruia cu cântecul ori cu povestea sa, pentru ca toți să-l admire pe erou precum el însuși și toți fie mândri de erou, asemeni lui... Dacă rămâne astfel fidel iubirii sale, dacă înfruntă zi și noapte acea viclenie a uitării care l-ar îndepărta de erou, atunci poetul și-a desăvârșit opera, s-a alăturat eroului care l-a iubit și el întocmai, căci poetul este natura mai bună a eroului, neputincioasă, într-adevăr, ca orice amintire, dar simultan transfigurată, ca orice amintire.

în Frică și cutremur
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Raj: Domnilor, las asta în seama voastră: cea mai rea budincă de tapioca este mai bună decât orice alta budincă de orice altă aromă.
Sheldon: În primul rând, axiomatic vorbind, este greșit pentrucea mai bună budincă este de ciocolată.

replici din filmul serial Teoria Big Bangului
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cumpătarea (Sonet Tarot)

În orice faci, e bună cumpătarea
Nu căuta excesele deșarte
Fii înțelept, nu rătăci cărarea,
Pe drumul drept ajungi cel mai departe.
Și echilibrul ți-l vei pierde iute
Când prea mult într-o parte se adună,
Dar tu să dai dovadă de virtute,
Calea de mijloc este cea mai bună.
De contradicții fugi ca de năpastă
Ca inima -ți fie liniștită
Pentru că orice ceartă e nefastă,
De-aceea înțeleptul o evită.

Fii cumpătat, iubește armonia,
Căci lăcomia strică omenia.

sonet de (24 ianuarie 2021)
Adăugat de Octavian CocoșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care este cea mai mare sursă de inspirație pentru mine? Trebuie spun că soția, Susan, care are mai mult integritate decât orice persoană pe care o cunosc, iar integritatea este mai importantă decât orice pentru o viață fericită și de succes.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Liiceanu

Cea mai grea vorbă care se poate spune despre un om este: "Nu are nimic sfânt." Un om care nu mai are nimic sfânt poate face orice și, mai ales, cu el se poate face orice. Asemeni oricărui om, un popor, pentru a nu se destrăma și pentru a nu fi amenințat dispară din istorie, trebuie aibă mereu ceva sfânt.

în Apel către lichele, De ce regi?
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.

Principiul esențial al panopticului este credința locatarilor că sunt supravegheați permanent și că nicio îndepărtare de la rutină, oricât de mică și de trivială, nu va trece neobservată. Pentru a ține trează această opinie, supraveghetorii trebuiau să-și petreacă cea mai mare parte a timpului la posturile lor de observație, precum părinții, care nu pot pleca de acasă mult timp fără se teamă de poznele copiilor. Modelul panoptic al puterii a legat subordonații de locul în care erau, locul în care puteau fi observați și pedepsiți instantaneu pentru orice încălcare a rutinei. Dar a legat și supraveghetorii de locul în care se aflau, locul din care trebuiau supravegheze și să pedepsească.

în Comunitatea, Reînrădăcinarea dezrădăcinaților
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Începe chiar de acum să accepți splendida provocare a Vieții. Accept-o știind că poți fi, poți face și poți avea absolut orice dorești cu adevărat să fii, să faci și ai.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice suferință ai în viața ta sau te temi aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă realizezi că dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp. Când tu îți faci ție promisiuni și le încalci, vor apărea în viața ta oameni care îți vor face promisiuni și le vor încălca. Când tu te trădezi pe tine, vor apărea oameni care vor trăda. Când tu te-ai abandonat, apar oameni care te vor abandona din nou și din nou și orice suferință ai, recunoaște-o ca pe un mesaj și fiecare om care te face să suferi – un mesager, iar mesajul este unul: "Vrem sa fii bine, însă ești orbit de valul iluziei, iar noi am venit îți ridicăm vălul iluziei și să te facem vezi, să te trezești, devii o ființă conștientă". Știu că ce îți spun eu nu este nici ușor de digerat și nici ușor de aplicat, dar mai știu că dacă ești acum aici și citești, și eu sunt un mesager.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Când mănânc, nu fac nimic altceva decât mănânc. Dacă merg, doar atât voi face, voi umbla. Dacă va trebui lupt, orice zi va fi la fel de bună ca mor. Și asta pentrunu trăiesc nici în trecutul meu, nici în viitor. Nu am decât prezentul, și numai el interesează. Dacă vei putea rămâne mereu în prezent, vei fi un om fericit. Vei simți că în deșert există viață, că cerul are stele, și că războinicii se luptă pentru că asta face parte din rasa omenească. Viața va fi o sărbătoare, o mare sărbătoare pentrueste numai și numai momentul în care trăim.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Dacă accepți adevărul, că viața este o nebunie, că se întâmplă lucruri rele oamenilor buni și dacă totuși poți găsi curajul de a fi recunoscător pentru lucrurile bune ce ți se întâmplă, în orice situație și să mergi mai departe, deși îți este greu, acesta este eroismul.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook