Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Herbert Marcuse

Pentru marea majoritate a populației, gradul și modul satisfacerii sunt determinate prin propriul efort; dar acest efort este munca pentru un aparat pe care ei nu-l controlează, care acționează ca o forță independentă, căruia indivizii trebuie să i se subordoneze dacă vor să trăiască. Iar această forță devine cu atât mai străină, cu cât diviziunea muncii devine mai specializată. Oamenii nu-și mai trăiesc propria viață, ei îndeplinesc funcții stabilite dinainte.

în Eros și civilizație
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eros si civilizatie. O cercetare filosofica asupra lui Freud" de Herbert Marcuse este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -37.57- 11.99 lei.

Citate similare

Acceptarea este un dans de o viață. Cu cât dansezi mai mult, cu atât devii mai priceput. Dar niciodată nu dansezi perfect. Cu cât ești mai nefericit, cu atât mai dificil devine dansul, pentrutrebuie să dansezi cu nefericirea ta. De aceea este atât de importantă acceptarea. Cu cât accepți mai mult viața așa cum este ea, cu atât dansul devine mai ușor.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Stima și încrederea de sine a unui om, mentalitatea lui, felul în care se percepe pe sine și posibilitatea lui de a evolua îi vor determina calea în viață. Fiecare om devine atât cât își dă voie creadă că poate deveni. Oamenii de succes nu au o mentalitate care să accepte mediocritatea. Ei își dau voie viseze și să creadă că pot realizeze lucruri extraordinare atât pentru ei cât și pentru ceilalți. Vei învăța în viață că, de fapt, depui aceeași cantitate de efort pentru a obține fie lucruri banale, fie lucruri extraordinare, așa că... Alege-ți înțelept visele și proiectele în care îți investești energia!

în Iubire, relații și viață. Reflecții
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

O minte concentrată este ca o împușcătură a unui pistol mintal care lovește o idee țintă. Și pentru a fi atât de concentrat este nevoie de mult efort concentrat. Acest efort însă va deschide porțile către locul în care ideile mari pot își exercite magia pentru a te aduce mai aproape de bogăție și fericire.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Fiind un popor blând și pașnic, românii peste tot se stabilesc ferm și atât de bine își răspândește naționalitatea, că oamenii din alte popoare, conlocuitoare cu acesta, treptat se românizează. Așa au românizat mulți sârbi, bulgari, unguri. Această capacitate extraordinară de a româniza oameni din popoare total diferite se explică prin faptul că românii nu pot și nici nu vor să învețe o limbă străină. Dacă nu este absolut necesar, românii nu vor depune niciun mic efort să vorbească ceva cu vecinii. Ei îi lasă pe aceștia încerce le vorbească. Vecinii într-adevăr cedează, învață limba română și vorbesc cu veniții. Încetul cu încetul, această limbă devine una comună acolo unde mai înainte nu se auzea deloc. Românizarea oamenilor din alte popoare e promovată și de femeia română, care este luată în căsătorie, pentru frumusețea ei, de vecinii slavi și maghiari.

în Românii. Lectură pentru popor (1898)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când spun "munți" e prea lipsit de conținut cuvântul "a plăcea". Dar acesta este începutul. Apoi " a plăcea" devine "a iubi" și, parcă, nici acest verb nu e cel mai potrivit. Cert esteei îți învăluie la început sufletul, apoi pătrund în el și începi le simți lipsa, îți dorești din nou, întâlnirea cu ei, vor deveni o chemare veșnică. Dacă există o îndoială, ea pornește de la faptul că nu ne convine ideea de a fi înrobiți de lucruri, numai că ei, munții, nu sunt lucruri, ci un întreg univers a cărei frumusețe omul o cucerește cu efort și, uneori, cu mai mult decât atât: ei sunt și știință fiindcă avem nevoie de ea pentru a-i cunoaște, pentru a-i înțelege, pentru a pătrunde în tainele lor. Între oamenii care îi colindă trebuie să existe relații de prietenie, de ajutorare, chiar de sacrificiu fiindcă, uneori ești silit -ți riști cel puțin sănătatea pentru a-ți salva coechipierul. Acestea și altele sunt munții. Și totuși, în primul rând, ei sunt iubire."

în Muntele și iubirea, Capitolul al II-lea
Adăugat de Neron AurelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă cineva se conduce cu băgare de seamă și cu răbdare, iar timpurile și împrejurările se desfășoară în așa fel încât modul său de a proceda să se dovedească bun, el reușește în ce a întreprins;dar dacă vremurile și împrejurările se schimbă, el este înfrânt pentrunu-și schimbă modul de a acționa. Nu există totuși niciun om, oricât de înțelept ar fi care să știe să se conformeze acestor lucruri, atât pentru că nimeni nu poate să se abată de la conduita la care firea lui îl îndeamnă, cât și pentru că acela care a izbutit întotdeauna în acțiunile lui urmând o cale anumită nu va putea să se hotărască renunțe la ea. Închei, deci, spunând că dacă soarta se schimbă, iar oamenii rămân neschimbați în atitudinile lor, ei sunt fericiți numai atâta timp cât sunt în acord cu ea, și nefericiți de îndată ce nu-i mai sunt potriviți.

în Principele
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rugăciunea vă este ascultată pentru că subconștientul vostru este chiar principiul folosit, prin principiu înțelegând modul în care acționează o anumită forță.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Paulo Coelho

Oamenii nu sunt niciodată mulțumiți. Dacă au puțin, vor mult. Dacă au mult, vor și mai mult. Dacă dau pe-afară de cât au, vor să fie fericiți cu puțin, dar sunt incapabili facă vreun efort pentru asta. Poate fiindcă nu pricep că fericirea e așa de simplă???

în Învingătorul este întotdeauna singur
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Emil Cioran

Oamenii muncesc în general prea mult pentru a mai putea fi ei înșiși. Munca este un blestem. Iar omul a făcut din acest blestem o voluptate. A munci din toate forțele numai pentru muncă, a găsi o bucurie într-un efort care nu duce decât la realizări irelevante, a concepe că te poți realiza numai printr-o muncă obiectivă și neîncetată, iată ceea ce este revoltator și ininteligibil. Munca susținută și neîncetată tâmpește, trivializează și impersonalizează. Este caracteristic că în lumea modernă munca indică o activitate exclusiv exterioară. De aceea, prin ea omul nu se realizează, ci realizează... Prin muncă a devenit din subiect obiect, adică un animal, cu defectul de a fi mai puțin sălbatic. În loc ca omul tindă la o prezență strălucitoare în lume, la o existență solară și sclipitoare, în loc să trăiască pentru el însuși – nu în sens de egoism, ci de creștere interioar㠖 a ajuns un rob păcătos și impotent al realității din afară.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Sinuciderea este cea mai prostească cale de răzbunare. De ce? Pentru că oamenii pe care vrei să-i lovești astfel sunt aceiași care nu-și vor mai aminti de tine la o săptămână după ce te-ai dus, în vreme ce oamenii pe care vrei să-i cruți - oamenii pe care îi iubești - vor fi cei care vor trebui să trăiască cu durerea sinuciderii tale tot restul vieții lor.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "You Can Read Anyone: Never Be Fooled Lied To or Taken Advantage of Again Paperback" de David J. Lieberman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -57.99- 34.99 lei.
Valentin David

Legea a treia a lui Newton: când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune)

Forța brută nu convinge,
Reacțiunile sunt vagi:
Când păcatul te împinge,
Este musai să o tragi.

epigramă de
Adăugat de Valentin DavidSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Herbert Marcuse

Munca ce devine viață propriu-zisă este muncă înstrăinată. Ea ar trebui definită ca muncă ce refuză indivizilor satisfacerea capacităților și nevoilor lor umane și care, atunci când în genere oferă vreo satisfacție, o oferă numai în mod accesoriu sau după efectuare.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vrei -ți transformi viața, trebuie să crezi cu tărie că acest lucru este posibil. Nu contează cât de dificilă este situația ta actuală, cât de copleșitoare pare în acest moment, trebuie să ai credință că lucrurile se vor schimba în bine pentru tine în această viață, fiindcă ai făcut deja un prim pas pe calea transformării ei.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

În democrație, majoritatea hotărăște, iar minoritatea se supune. Aceasta este o condiție necesară, dar nu și suficientă pentru a fi democrație, este doar unul dintre principiile democrației, dar nu singurul. Mai trebuie și ca majoritatea respecte regulile "jocului", altfel ea devine o "majoritate dictatorială", iar democrația o "dictatură a majorității". Iar o "majoritate dictatorială" aduce la putere un Hitler...

în Politică și politicieni (2012)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Karl Marx

în realitatea umană, orice existență care se cheltuiește pentru procurarea celor trebuincioase existenței este deci o existență "neadevărată" și lipsită de libertate. Obiectele muncii nu sunt exteriorizări și confirmări ale realității umane a muncitorului, ci lucruri străine, care aparțin altuia "mărfuri". Datorită acestor realități, în munca înstrăinată existența omului nu este un mijloc pentru autorealizarea lui, ci invers, sinele omului devine un mijloc al simplei lui existențe: pura existență fizică a muncitorului este scopul în slujba căruia este pusă întreaga sa activitate vitală. Ajungem astfel la rezultatul că omul (muncitorul)se mai simte acționând liber doar în funcțiile sale animalice mâncatul, băutul și procrearea sau cel mult și în folosirea locuinței, a podoabelor, etc., pe când în funcțiile sale umane el se simte animal. Ceea ce este animalic devine uman, iar ceea ce e uman devine animalic.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Insemnari despre romani" de Karl Marx este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -9.63- 7.99 lei.
Alin Ghiorghieș

* * *

Munca este împerecherea între oamenii de ieri
și oamenii de mâine.
Poezia este modul prin care omul
devine cast în fața acestei orgii...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nevoia omului de a căuta și de a găsi forță, în disperare, e cea mai stranie putere a lui, pe care o dobândește, dar poate abia după ce devine propria lui stafie.

citat din romanul Ambroise de (iulie 2017)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Ca în poveste, unii cred că pot aduce lumina în casă cu oborocul. Adună din lumina altora și cred că este suficient pentru ca întunericul din ei să dispară. Păcăliți de propria minte - care îi duce la plimbare în afară - nu fac altceva decât fugă de propriul întuneric. Au senzația că sunt în căutarea luminii, dar evită propria suferință. Pentru ca lumina intre, este necesar îmbrățișezi opusul, intunericul. Cu cât pășești mai adânc în întuneric, cu atât se amplifică lumina. Acest lucru este posibil dacă frica și "știința" sunt depăsite. Frica nu îți dă voie sa pășești in întuneric, iar "știința" te ține in ignoranță. Dă-le deoparte și surprizele se vor tine lanț.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Inacțiunea este principalul motiv pentru care cei mai mulți dintre noi nu trăiesc viața pe care ar vrea s-o trăiască. Acționează oricum, numai acționează!

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Informația pe care o exprimăm în cuvinte, dacă este susținută de un efort de voință, în principiu, acționează asupra întregului Univers. Gradul ei de acțiune este determinat de apropierea noastră de Creator.

în Diagnosticarea Karmei - Iubirea
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook