Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Aleister Crowley

Se întâmplă că tot ce există pe planeta asta este irațional. Nu este și nici nu poate fi vreo conexiune cauzală între lucruri. Cunoașterea este de fapt limitată la experiență. Legile naturii sunt, după cum spunea Kant, legile minții noastre și, după cum spunea Huxley, generalizări ale faptelor observate. Nu există niciun argument în defavoarea magiei ceremoniale, nu poți să spui că este absurd să provoci o furtună bătând într-o tobă, nici chiar dacă faci experimentul și constați că nu a funcționat. Este ca și cum, având la dispoziție pânze și vopsea, te-ai plânge că nu ai produs un Rembrandt.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Book Four Paperback" de Aleister Crowley este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Citate similare

Libertatea, înțeleasă în mod corect, este scopul Ingineriei Umane. Dar libertatea nu înseamnă nici dezordine, nici desfrâu. Libertatea constă în existența legitimă - în ființarea în acord cu legile naturii umane - în acord cu legile naturale ale Omului. O plantă este liberă doar dacă nu este împiedicată existe și să se dezvolte în acord cu legile naturale ale vieții vegetale; un animal este liber doar dacă nu este împiedicat trăiască în acord cu legile naturale ale vieții animale; ființele umane sunt libere dacă și numai dacă nu sunt împiedicate trăiască în acord cu legile naturale ale vieții umane.

în Natura noastră umană: știința și arta ingineriei umane
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Selections from Science and Sanity Second Edition Paperback" de Alfred Korzybski este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Povestea, după cum el spunea

îl întâlnesc în orice vibrație, de la T0 și după voia sa;
treptele sunt așezate, astfel, în bătăile ceasului:
acolo ne sunt calendarele, locul și tot ce eu nu am știut;
dacă scad rotațiile (desigur ale mele),
"pot simți cum povestea chiar este
în ce se întâmplă, exact și pe minut";
într-adevăr (el mi-a spus) "sumă de mine a trebuit ies -
de minți, alegeri într-una singură":
dragostea m-a născut în iubire abia când am erupt!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu respectăm nici legile naturii

Relev un fapt ce-a devenit notoriu
În biata noastră existență ternă:
În timp ce-n lume totu-i tranzitoriu,
La noi, cum văd, tranziția-i... eternă.

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Krishnamurti

Dragostea nu poate fi gândită, dragostea nu poate fi cultivată, dragostea nu poate fi practicată. Practica dragostei, practica înfrățirii își au locul încă în câmpul minții, și de aceea nu sunt pe aceeași lungime de undă cu dragostea. Când toate astea dispar, atunci când dragostea intră în ființă, atunci vei ști ce înseamnă iubești. Dragostea nu este cantitativă, ci calitativă. Nu spui "Iubesc întrega lume" ci, chiar și atunci când iubești o singură persoană, știi, de fapt, cum să iubești totul, întregul. Dacă nu știm cum să iubim o singură persoană, dragostea noastră față de umanitate este falsă, fictivă. Când iubești, nu există nici unul, nici mai mulți, există doar dragoste. Numai datorită existenței dragostei toate problemele noastre pot fi rezolvate, și doar prin ea putem afla împlinirea și fericirea.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există cunoaștere inferioară sau superioară, după cum nu există cunoaștere "științifică" sau experiențială. Întreaga cunoaștere, experiență sau simțire este cea mai abilă înșelăciune, este Mahamaya/iluzie, este suferință. Orice cunoaștere care pornește de la separare de la ""eu" care cunosc" este cea mai neștiută sabotare a ființei tale reale. Adevărata cunoaștere este ființare, este unitate, nu poate fi duală. Asta înseamnă că în fapt atât cunoscătorul cât și obiectul cunoașterii sunt iluzorii. Tu nu ai formă, nu ai fost născut vreodată!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-un sens, iluminarea este să îți dai seama că nu există niciun sine separat. Am putea auzi asta de o sută de mii de ori: "Nu există niciun sine separat." Dar ce se întâmplă atunci când luăm asta în interior și căutăm în mod serios ce ar putea însemne? Am afla înseamnă că tot ceea ce eu ca sine separat care se susține ca fiind adevărat nu este. Gustul niciunul sine separat este total eliberator. "Niciun sine separat" nu înseamnă că este o experiență spirituală care e ceva de genul: "M-am extins la infinit peste tot, și am fuzionat cu totul." Asta e o experiență frumoasă, minunată pe care să o aibă un sine separat, dar nu asta este Unimea. Unimea nu fuzionează. Fuzionarea are loc între doi și deoarece nu există decât Unul, atunci orice experiență de fuziune este o iluzie care fuzionează cu alta, oricât de frumoasă și minunată ar putea fi această experiență. Chiar și atunci când am experiența am fuzionat cu absolutul, cu infinitul, cu Dumnezeu, aceasta înseamnă pur și simplu sinele meu fictiv a fuzionat cu o altă ficțiune. Experiențele mistice nu sunt iluminarea."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The End of Your World: Uncensored Straight Talk on the Nature of Enlightenment Paperback" de Adyashanti este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Tabla de șah este lumea, piesele sunt fenomenele universului, regulile jocului sunt ceea ce noi numim legile Naturii. Jucătorul de pe cealaltă parte stă ascuns. Știm jocul lui este totdeauna corect, normal perseverent. Dar mai știm și că, spre dauna noastră, el nu trece niciodată cu vederea vreo greșeală și nici nu face vreo concesie cât de mică ignoranței.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tratament pentru suflet...

Ați vrea știți cum poate fi sufletul tratat
Oameni de știință de multe ori s-au întrebat
Dacă-i materie sau poate energie
Nici azi după atâta timp nu se mai știe

Cum tratezi un suflet dacă nu-i organ
Cum -l vezi dacă-i puțin peste gram
Și totuși un suflet de multe ori e în suferință
Cum își explică asta oamenii de știință

Cum am putea sufletul îl tratăm
Unde se află, ce este, ne tot întrebăm
Cu siguranță el există și este de găsit
Dacă un suflet și azi mai poate fi rănit

Sunt răni ce ne-afectează sufletul
Se simt ca vuietul, se-aud ca urletul
Și dacă vrei vindeci sufletul în rană
Atunci un antidot există, nu-ți fie teamă

Un singur tratament îl poate vindeca
Formula ideală este doar iubirea
Nu încercați s-o cumpărați din farmacie
Nici vreo formulă magică nu vrea fie

Va trebui luați în fiecare seară
O porție dintr-o substanță rară
De veți simți o nouă stare de trăire
Aveți un suflet vindecat doar prin iubire

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gândul își imaginează că într-o zi și el va fi "sinele". După cum, în tot acest timp, tu nu ai fost, nu ești și nu poți fi nimic altceva decât Sinele. Pentru gând, Sinele fie e veșnic acolo, fie e o absurditate, abstractă, care "DE FAPT", nu există. După cum pentru cel realizat; gândul, mintea e un mit. Iar Sinele e singurul fapt de o concretețe Absolută. Tu cum de nu vezi asta? Cum de nu vezi gândul care îți promite îți va da Sinele; dacă urmezi condițiile lui veșnic interminabile? De fapt, tot ceea ce îți oferă gândul, e si mai multă "devenire", el nu ți-l poate da, pentru Sinele, libertatea fiind infinită este și incognoscibilă! Dacă nu ar fi acum gândul care să te eticheteze, să te definească întru veșnica lui separare și limitare, tu cine mai Ești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie, o dată pentru totdeauna, vă decideți înțelegeți legile naturii, învățați cum este construit omul și care trebuie fie raportul dintre el și legile naturii.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Legile dure în lume au venit din frustrare. Frustrarea de a nu avea pe pământ nicio greșeală, și cu toate acestea, ți se greșească permament. Scopul oricărei dictaturi de fapt, asta este. Un regim în care te-ai săturat -i învinovățești pe ceilalți, văzându-i cum se sfârșesc singuri, așa oprești fărădelegea, păcatul și slăbiciunea, prin legi, înainte ca lucrurile devieze spre haos. Dacă ne gândim la politică în termeni de proiecție psihologică, ne putem da seama ce implicații are războiul nevăzut în tot acest concept de sistem. Dar binele cu forța nu este un sistem agreat în legile divine.

în Rupte din Seu, Lumea fără filtru (2016)
Adăugat de TchobanskySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poporul nu se conduce după voința lui: democrația. Nici după voința unei persoane: dictatura. Ci după legi. Nu e vorba de legile făcute de oameni. Sunt norme, legi naturale de viață și norme, legi naturale de moarte. Legile vieții și legile morții. O națiune merge la viață sau la moarte după cum respectă pe una sau pe alta din aceste legi.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sinele e veșnic fără formă, el nu ia nici o formă. Nici măcar forma lui Iisus, Buddha sau Profetul. Fiind totul din întreg, formele doar se aprind și se sting în El ca licuricii în noapte, ok? Forma nu poate lua un sine, după cum luna nu poate avea lumină pentru lumina ei aparentă e doar o reflexie a luminii soarelui. Forma fiind efemeră nu poate lua în posesie Sinele care este etern. Nu există decât un singur Sine și acela este Dumnezeu, Spiritul necreat. sau poți să îi spui cum vrei pentru El nu poate fi definit de cuvinte. A crede forma poate lua un sine e ca și cum un delfin ar poseda un ocean. Iar expresia "Sinele ia o formă umană" se referă la faptul că un val din ocean datorită frigului a înghețat. El nu este desprins de ocean și nici nu poate pleca din el.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Katherine Watson (arată clasei un tablou ce înfățișează un animal în descompunere): "Carcasa de vită", de Soutine, 1925. E reușit? Haideți, domnișoarelor, nu există răspuns greșit. Și nici nu există vreun manual care vă spună cum să gândiți. Nu e chiar așa de simplu, nu?
Betty Warren: Într-adevăr, nu e. Nu este reușit. De fapt, eu nici nu aș numi așa ceva artă. E grotesc.
Connie Baker: Există vreo regulă care interzice ca arta fie grotescă?
Giselle Levy: Eu cred are o tentă de agresivitate. Chiar de erotism.
Betty Warren: Pentru tine, totul e erotic.
Giselle Levy: Totul este erotic.
Susan Delacorte: Nu există niște standarde?
Betty Warren: Ba sigur că există! Altfel un goblen de prost gust ar putea fi considerat la fel de bun ca un Rembrandt!
Connie Baker: Hei, unchiul meu, Ferdie, are două goblenuri de prost gust. Adoră clovnii ăia.
Betty Warren: Există standarde! Tehnică, compoziție, culoare, chiar și tematică. Așa , dacă sugerați că o bucată putrezită de carne este artă, cu atât mai puțin artă "desăvârșită", atunci noi ce vom mai învăța?
Katherine Watson: Exact asta. Tocmai ai scos în evidență noua noastră materie de curs. Betty, mulțumesc. Ce este arta? Ce anume o face bună sau de proastă calitate și cine decide asta?

replici din filmul artistic Zâmbet de Mona Lisa
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În fiecare dimineață îți scrie câte un scenariu pe care tu îl urmezi și pentru că nu poți să tragi nici măcar un pârț fără să te consulți mai întâi cu Guru tău mintea. Guru omului este mintea, după cum Guru minții este o altă scleroză de a ei numită "știința"! De exemplu: "Dacă s-ar dovedi "științific" Sinele nu există, e o utopie, ei bine atunci întreaga lume ar fi la discreția minții, pur și simplu mintea i-ar secera pe toți. Paradoxul este că nimeni nu cercetează cu onestitate ce anume este de fapt acest cumul de limitări conceptuale, fals numite "mintea mea". Pentru vezi tu; dacă după ce un om s-a sinucis, începi -l tai mărunt și să-l găsești pe Aghiuță de gând ce l-a făcut își ia viața, nu găsești nici măcar un gând al minții. Omul nu realizează odată ce am început cerebralizăm viața am uitat Adevărul simplu a ceea ce suntem și am început ne credem iureșul tremend și de neoprit al gândului. Așadar, capacitatea ta directă de a recunoaște viața e de fapt intermediată acum de gând. Cu alte cuvinte, tot ceea ce știi, știi de la limitarea numită gând. Acum înțelegi de ce mintea este Guru omului?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Niciunul din bunurile lumii nu se poate socoti prea bun pentru om, care este creat de Dumnezeu după chipul și asemănarea Sa și este iubit și ocrotit de El. Dumnezeu cere însă ca toți copiii Săi trăiască în armonie cu semenii lor, în armonie cu legile naturii, în armonie între gând și rațiune, între drepturi și datorii, între ambiții și modestie, între înclinări și virtuți; acestea sunt condițiuni ale unei vieți mulțumite și fericite.

în Puterea cugetării, Editura Cugetarea - Delafras, 1945
Adăugat de Soldatul de la MarathonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața este limitată, dar cunoașterea nu are nici o limită. Să folosești ceea ce este limitat pentru a descoperi ceea ce este nelimitat este absurd și inutil. Dacă, știind aceasta, vom continua totuși acționăm în funcție de cunoaștere, nu vom putea evita pericolele.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În viață, există lucruri importante. Există și lucruri urgente. Și există lucruri importante și urgente. Goethe spunea "Nu lăsa niciodată lucrurile importante la mila celor neimportante", însă această perlă de înțelepciune — deși sună bine în teorie — este foarte puțin aplicată. Omul este un animal al recompensei imediate și dovedește neobosit cum preferă un câștig mic imediat, urmat de pierderi, în dauna unui câștig mare în viitor. Preferă un moment de fericire efemeră urmat de suferințe în dauna împlinirii pentru tot restul vieții. Omul își spune "o viață am, dacă nu trăiesc acum, atunci când?", dar nu se gândește niciodată "ce mă fac dacă trăiesc mult și nu am un plan pentru asta?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Anihilarea, detronarea minții este acest răsărit al Conștiinței și nu mă refer la ceva ce poți să faci tu. Există o curgere acolo, e ceva natural. Când vezi că nici cunoașterea nu te duce la recunoaștere, atunci tu te desprinzi inclusiv de cunoaștere. În momentul în care această desprindere are loc, resorbția minții în propria ei Sursă, în Conștiință, se întâmplă, nu o faci tu. E un moment de Grație. Se întâmplă pur și simplu. Și, în acest moment, tu vezi ești cu adevărat plenitudinea, ești acest Vid desăvârșit.

în Acest Acasă este de o Veșnicie Aici. – Satsang cu Atmaji, partea I
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Petru Băețan

Latura întunecată a înțelepciunii...

Doamne, ei nu știu cum este să te adormi mereu
flămând de răspunsuri

ei nu știu cum este să te bântuie fantomele adevărurilor pe care
deși nu le-ai descoperit încă
îți sfâșie inocența până la os

nu știu ei cum este să îți scrii testamentul pe pereții din celula
singurătății
cu degetele însângerate de neatingere
cum este să te rogi mereu cu sufletul îngenuncheat
pentru numai un gram
de naivitate

nu știu ei Doamne cum este să te trezească în miezul nopții
barosul frământărilor cosmice
îți plângă chiar și umbrele de milă
ei nu știu cum este să fii fidel toată viața aceleiași convingeri
chiar dacă pentru asta se va râde de tine în toate culorile

ei nu știu cum este să le pui suferințelor tale nume de poezii
doar ca să nu înnebunești
nici cum este să îți întâlnești propria moarte de atât de multe ori
încât să te împrietenești cu ea și să vă alintați

ei nu știu mai nimic Doamne
și cu toate acestea sunt inexplicabil și irațional
de fericiți

poezie de din volumul de versuri Headshot
Adăugat de Gabriel Petru BăețanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook