Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Henryk Sienkiewicz
moarte (vezi și deces)
Moartea e un abis, în care deși știm că trebuie să pătrundem cu toții, de câte ori intră acolo cineva drag și apropiat, în noi, cei rămași pe marginea prăpastiei, se sfâșie sufletul de teamă, jale, disperare. Toate raționamentele se sfârșesc la acest mal și-ți vine doar să strigi după un ajutor, care nu poate veni de nicăieri. Singura salvare, singura mângâiere ar putea fi credința, dar cineva care n-are nici lumânarea asta în mână, acela pur și simplu poate să înnebunească la gândul nopții veșnice.

definiție celebră de în Aniela
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Quo Vadis: A Tale of the Time of Nero Paperback" de Henryk Sienkiewicz este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Citate similare

Georgeta Nedelcu

Moartea este un abis în care, deși știm că trebuie să pătrundem cu toții, de câte ori intră acolo cineva drag și apropiat de noi, cei rămași pe marginea prăpastiei, se sfâșie sufletul de teamă, de jale, de disperare. Toate raționamentele se sfârșesc la acest mal și-ți vine doar să strigi după ajutor care nu poate veni de nicăieri. Singura salvare, singura mângâiere, ar fi credința, dar cine nu are nici această lumânare în mână, ar putea să înnebunească la gândul nopții veșnice! Cât de profund nefericit este omul al cărui suflet și-a pierdut simplitatea!

în Exmatriculat din viață (10 octombrie 2008)
Adăugat de Georgeta NedelcuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vine moartea

Când părăsesc această lume
papa, regele președintele, cineva important
ne cuprinde o mare tristețe, jale
durerea va trece cândva... va veni cineva nou

Când moartea ne răpește
mama, tatăl, copilul, pe cineva apropiat
lumea întreagă se prăbușește peste noi
durerea rămâne... nimeni nu-i poate înlocui

poezie de din Pod okiem Kaliope, traducere de Valeriu Butulescu
Adăugat de alejandroSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Credința este singura cale către salvare. În toate celelalte proprietăți, persoana poate deveni confuză din egoism, însă credința este singura bază pentru urcarea spirituală în lumea spirituală.

în Talmud, Makot
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Du-te după ea! La naiba, nu mai sta acolo așteptând ca ea te sune. Du-te după ea pentru că asta ar trebui faci când iubești pe cineva, nu să aștepți să-ți dea ea un semn care ar putea să nu vină niciodată. Nu lăsa oamenii fie o simplă întâmplare pentru tine. Ea nu este o nenorocită de emisiune TV sau o tornadă care ți se întâmplă. Sunt oameni pe care poate i-aș fi iubit dacă s-ar fi urcat într-un avion sau ar fi alergat pe stradă după mine sau m-ar fi sunat beți la 4 noaptea pentru trebuia -mi vorbească chiar atunci și pentru că nu vroiau regrete asta. Chiar dacă sunt poate singura persoană care face lucruri nebunești pentru alții ce nu ar da doi bani pe asta sau nu s-ar comporta ca niște idioți sau fie complet vulnerabili și onești. Să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine este ușor și nu poți stai acolo speriat, respirând în telefon. Nu este idea tuturor despre ce este dragostea, dar este ceea ce cred eu că ar trebui fie, pentru eu așa fac. Așa du-te strigă-i dragostea ta, și fii cu ea în moduri în care contează pentru că asta este frumos și este generos și asta înseamnă iubești pe cineva. Este nepoliticos și nesigur, dar nu contează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Simone Weil

Dorința orientată spre Dumnezeu e singura forță capabilă facă sufletul să urce. Ori, mai degrabă, Dumnezeu este cel care vine să cuprindă sufletul și să îl înalțe, dar numai dorința îl silește pe Dumnezeu coboare. El nu vine decât la cei care îi cer vină; iar spre cei care cer des, îndelung, cu ardoare, el nu se poate împiedica coboare.

în Forme de iubire implicită a lui Dumnezeu (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Waiting for God Paperback" de Simone Weil este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Acela pe care nici o naștere nu-l poate atinge, oare îl poate ucide vreo moarte? Există în noi ceva misterios și etern, acela care îl descoperă va înmormânta pe vecie moartea, chiar în inima vieții veșnice! Află cine ești tu și viața veșnică va veni la tine întru eternitate! Un vis se naște și piere în inima nopții, oare chiar a murit? Iar în acel vis, nu te-ai îndoit de faptul erai un cerb vânat de un vânător, ai fost împușcat și tocmai te-ai trezit din vis.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Any Drăgoianu

Nu sunt singura femeie ce și-a înfipt cuțitul în piept

nu
nici pe departe
nu sunt singura femeie ce și-a smuls inima
cu mâinile amândouă
ca un măcelar profesionist
așteptând fie plătit
pentru sângele scurs pe tejghea
nu
nici pe departe
nu sunt singura femeie care a avut curaj
își arunce inima în țărână
apoi o calce în picioare
nu
nu sunt singura femeie care a crezut
că poate să își pună inima la loc
fără urle
nu
nici pe departe
nu sunt singura femeie
care a înfipt acul în carnea sângerândă
și a promis că se vindecă
nu
nici pe departe
că doar asta au făcut toate femeile
ce te-au privit
măcar o secundă
până în adâncul durerii tale

poezie de din Recuperarea sinelui
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Poți încerca ajuți un om cu condiția ca și el își dorească acest lucru. Viața ne pune în diferite situații când trebuie să facem alegeri: ori îi lăsăm pe cei dragi nouă rămână în groapa cu mocirlă pentru aceea reprezintă zona lor de confort, ori încercăm îi scoatem de acolo cu prețul prieteniei și înțelegerii cu ei. Zic aceste din urmă cuvinte pentru că de obicei noi, cei din exterior, vedem au nevoie de ajutor, însă ei pur și simplu ne împiedică -i ajutăm prin mentalitatea lor îngustă și lipsită de puțină voință... dar oare poți forța pe cineva să accepte ajutorul tău? E ciudat cum o faptă bună poate fi interpretată greșit, mai ales de către cei care credem ne cunosc și înțeleg. Concluzia? Nu îi poți impune cuiva să se ridice dacă el nu își dorește acest lucru și nu vede peste zidul minții lui. Cel mai indicat ar fi să mergem mai departe cu speranța , într-un final -prin puterea propriului exemplu- îl vom putea mobiliza și pe el pentru a-și scutura gândurile de pasivitate, victimizare, văicăreală și nonacțiune.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Aș vrea te cred, dar... Mi-e teamă să nu fie doar un capriciu de-al tău, unul trecător...
Lucian: Poftim?! Lia, ți-am mai spus pentru mine, tu nu ești deloc doar un capriciu trecător... În plus, ce fel de capriciu trecător ar putea fi, după mai mult de opt ani?! Te rog, sunt cel puțin opt ani...
Lia: Ba da, ar putea fi. Poate din cauză eu am fost singura care te-am respins mereu, te-am refuzat, nu ți-am acceptat prietenia... Presupun că nu erai obișnuit fii refuzat. Îți plăcea obții totul, așa cum îți doreai tu. Încă îți place acest lucru.
Lucian: Nu, nu-i din cauza asta! E adevărat -mi displăcea fiu mereu refuzat, însă nu ăsta-i motivul pentru care m-am îndrăgostit de tine.
Lia: Sau poate crezi astfel, doar pentru tu ești comandantul și ți se cuvine tot ce-ți dorești.
Lucian: Grozav! E ultimul lucru pe carefi dorit -l aud în acest moment, de la tine sau de la oricine altcineva! În plus, n-are absolut nici o legătură. Când te-am cunoscut pe tine, nu eram nici un fel de comandant, al nimănui și nici nu aveam habar voi fi vreodată. Că poate îmi doream acest lucru, e cu totul altceva...

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marin Preda

Natura nu e plină de sufletul nostru, deși ne naștem cu acest sentiment, trăim veșnic cu el, credem cu putere în realitatea lui și în clipe de disperare ne adresăm munților, care nu ne-au făcut nimic, norilor și apelor și pădurilor, ne redea ceea ce le-am dăruit (investiție naivă!), sufletul nostru intact și pur, ca scăpăm de cel murdărit de oameni și de noi înșine. Strigi, dar pădurea tace. Ecoul îți întoarce doar propriu-ți glas, propria-ți deznădejde.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Morometii" de Marin Preda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.00- 35.99 lei.

Nu ajuta pe cineva doar pentru ca apoi -i reproșezi asta. Acela NU e ajutor, ci e o formă egoistă de manipulare! Adevăratul ajutor e dezinteresat și cu inima deschisă. Decât "ajuți" pe cineva doar pentru ca favorul să ți se întoarc㠖mințind astfel persoana respectivă–, mai bine nu te avânta în astfel de acțiuni. Riști doar să rănești persoana care a crezut în bunătatea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De unde vine seara?...

De unde vine seara,
cu întunericul ei străveziu,
vestind groasa smoală a nopții?
Poate că vine, ca și vântul,
de dincolo de marginile pământului.
Poale că vine mai deaproape, din câmpuri.
Poate că vine din pădurea de peste râu,
ca o ciudată pasăre
cu mii și mii de aripi.
Poate că vine de pretutindeni și de nicăieri.
Poate că vine de acolo de unde vine moartea...

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Satra" de Zaharia Stancu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.90- 10.99 lei.

Sistemul nostru este de așa natură că în jurul orei 11:30 în seara alegerilor, pur și simplu te împing de pe marginea prăpastiei – și asta este. Poți să strigi în cădere, dar vei atinge fundul, și nu vei ajunge în biroul electoral.

citat din
Adăugat de CristianaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Teodor Dume

Aluviuni pe suflet

am amintirile înghesuite-n imagini

cu fiecare atingere
te văd în format A4 și
refuz cred trăirile
de peste noapte îmi
acoperă rana
știu doar că între tine și Dumnezeu
există o complicitate care încearcă
-mi transmită un mesaj
dincolo de toate acestea o
minciună decupată dintr-o umbră
îndărătnic
încearcă o altă rostire

nu implor și nici nu sunt vinovat
singura nedumerire pe care o am
este gândul reîncărnat
într-o iubire eșuată
de fapt toate lucrurile
care mă impresionau cândva
au devenit iluzii și
trebuie să mă recunosc
în momentul acela de noapte în care
m-am abandonat pentru cineva
care a căborât în mine

sufăr

aerul s-a rarefiat iar liniștea
din jur duhnește a stârv uitat în soare

și atât...

poezie de
Adăugat de Teodor DumeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Ceea ce ești este atât de simplu, încât nici unul din gândurile minții nu te poate prinde, nici măcar gândul Dumnezeu/Sine. Dacă ai înțeles cu adevărat asta, dă divorț de minte chiar acum. De ajuns cu această căsătorie cu gândul, care a devenit sufocantă prostituție a devenirii. Pur și simplu, las-o sară în aer. Niciodată asta, nu ai fost tu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gusteau (la televizor): Trebuie fii creativ, întreprinzător. Trebuie încerci lucruri care s-ar putea să nu-ți iasă și nu trebuie să lași pe nimeni să-ți impună limite din cauza originilor tale. Singura ta limită este sufletul tău. Ceea ce spun eu este adevărat - oricine poate găti... dar numai cei neînfricați pot excela.

replică din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vidul nu necesită efortul nici unei mențineri. Pentru dacă ar putea fi menținut, atunci cel care ar face acest efort ar trebui fie cineva superior lui. Firește, acel cineva este întotdeauna un "eu", dar "eu"-l se stinge complet în vid, nu poate să mențină vidul. Tot ceea ce poate face "eu"-l este iluzie, nu e Apercepția Realului!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce zâmbim atunci când vedem un copil? Poate pentru avem în fața noastră pe cineva care nu are toate acele straturi de protecție: diplome, titluri, demnitate, statut social... pe cineva al cărui zâmbet știm cu siguranță este absolut natural și neprihănit. Și atunci... sufletul de copil din noi zâmbește trist... în semn de recunoaștere.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne legăm adesea sufletul de ființe pe care le-am dori ca și noi de bune, de frumoase în interiorul lor, proiectăm asupra lor aceste calități și când ne dezamăgesc, suferim enorm. Nu învățăm nimic din experiența anterioară și repetăm greșelile, căci sufletul nostru are nevoie creadă în cineva. Dar se vor risipi gândurile lor și tot ce fac muritorii, singura noastră nădejde, mântuire și salvare rămâne Dumnezeu.

în Reflecții
Adăugat de Untea AliceSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Teodor Dume

Breaking news

Din ochiul meu
golit de imagini a curs
ultima lacrimă care
poate să readucă
moartea
printre coșciugele rânduite
în stânga și în dreapta
ca niște lumânări
pregătite ardă
până la capăt

da... până la capăt...

s-ar putea
să nu vă mai pot privi
dar imun la răutățile unora
o -mi fac ultima plecăciune
în fața celor care
m-au primit
în gândul lor și
m- au iubit...
nu nu din interes
sau poate
la îndemnul celui răstignit
pe durerea acelora care
au fost...

s-ar putea să
nu mă mai iubiți
asta pentru port
marea vină de a exista și
a mă fi cuibărit
în lacrima unei pietre
rămasă sub val...
singurul loc de care
moartea nu știe
deși trece pe acolo zi de zi

oricum moartea mea
a îmbătrânit și
nu vede prea bine...

s-ar putea...

poezie de (martie 2022)
Adăugat de Teodor DumeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook