Ce "lucruri" mai precis? Și ce însemnă "sigur"? Când o să fie lucrurile "sigure" din nou? Voia să afle la ce se referise cu "lagăr" și "razie", dar se temea să spună că trăsese de câteva ori cu urechea la discuțiile dintre părinții ei. Așa că nu îndrăznise să-l întrebe.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de Bianca Pavel
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi citate despre urechi
Citate similare
Voia să o împingă la o parte pe mama ei, voia ca aceasta să stea dreaptă și să-i privească pe bărbați plină de curaj, să nu mai tremure de frică, să-și împiedice inima să bată în felul acela, ca a unui animal înspăimântat. Voia ca mama ei să fie curajoasă.
citat din romanul Se numea Sarah, Paris, Iulie 1942 de Tatiana de Rosnay
Adăugat de S
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- citate despre curaj
- citate despre zoologie
- citate despre spaimă
- citate despre mamă
- citate despre inimă
- citate despre frică
- citate despre bărbați
- citate despre animale
Gândește-te la lucruri frumoase, gândește-te la lucrurile care îți plac, la toate lucrurile care te fac fericită, la toate acele momente speciale, magice, pe care ți le amintești...
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de Mateev Andreea
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și citate despre frumusețe sau citate despre fericire
Îl ura din tot sufletul, așa cum nu urâse pe nimeni în viața ei, mai mult decât îl ura pe băiatul acela îngrozitor de la școală, Daniel, care îi șoptea lucruri oribile, cu voce joasă, lucruri oribile despre accentul mamei ei, despre accentul tatălui ei.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de Petruse Doina Codruta
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre școală, citate despre voce, citate despre viață sau citate despre suflet
Bertrand se întoarse spre mine. În ochi avea acea sclipire, care mă neliniștea și îmi semnala că avea să fie ori foarte amuzant, ori foarte crud, ori amândouă. Evident că și Antoine cunoștea semnificația, având în vedere felul supus în care începu să își studieze atent pantofii din piele, cu ciucuri.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de Iuliana Demian
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre încălțăminte sau citate despre umor
Dintre toate lucrurile sigure, cel mai sigur este îndoiala.
citat clasic din Bertolt Brecht
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre superlative sau citate de Bertolt Brecht despre superlative
Când eram tânăr eram sigur de orice; peste câțiva ani după ce am greșit de mii de ori, nu mai eram sigur nici pe jumătate din lucrurile de care eram sigur înainte; în prezent sunt sigur doar pe lucrurile pe care Dumnezeu mi le-a dezvăluit.
citat clasic din John Wesley
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre tinerețe, citate despre timp, citate despre religie, citate despre prezent, citate despre greșeli sau citate despre Dumnezeu
Teoretic, Jormania continua să fie condusă de clanul celor 78, care primea ordine de la Jacan prin videofon. Dar cei 78 nu mai ascultau de ordine. Ocupau ca întotdeauna vechiul palat regal, împreună cu câteva sute de soldați și de membri ai Secanului, pentru că acolo se mai găseau de-ale gurii și pentru că, oricum, nu știau unde să se ducă. Ceruseră deja de mai multe ori ajutorul frățesc al Maculiei, care întârzia să sosească. Mai mulți dintre ei, înțelegând să profite de economiile depuse prin băncile elvețiene, intraseră într-un dialog activ cu toate statele sud-americane și africane susceptibile de a le garanta azilul politic. Deocamdată însă discuțiile nu duseseră la nimic precis.
Ioan Petru Culianu în Păcatul împotriva Spiritului
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- citate despre politică
- citate despre palate
- citate despre gură
- citate despre armată
- citate despre ajutor
- citate despre Elveția
- citate despre America de Sud
- citate despre Africa
Bietul tat' său și biată mă-sa de multe ori se culcau nemâncați. Li se rupea inima de milă dară n-aveau încotro. Și ca să-și liniștească copiii, el le făgăduia că a doua zi are să le aducă mai mult. Astfel, mai cu șoșele, mai cu momele, adormeau și bieții copii, cu nădejde că a doua zi are să fie mai bine. Dintre toți copiii, fata cea mai mare era mai tăcută și mai cu judecată. Ea rămânea cu surorile și frații cei mai mici când se duceau părinții la muncă, vedea de dânșii, îi muștruluia și îi povățuia să fie mai cu răbdare, mai îngăduitori, ca să nu se amărască până într-atât părinții. Dară, bate toba la urechea surdului. Adecă, de! Ce să zici? Ar fi fost și ei, poate, mai îngăduitori, și mai cu răbdare, dară burta le da ghies și îi făcea de multe ori să fie neînțelegători. Într-acestea, boierului pe moșia căruia se afla acești oameni urgisiți de Dumnezeu, i se făcu milă de ei.
citat celebru din povestea Fata săracului cea isteață de Petre Ispirescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre tăcere, citate despre toleranță, citate despre muncă sau citate despre copilărie
Totul avea să fie bine. Urma să se întoarcă repede, toți aveau să se întoarcă în curând. Dar bărbatul era extrem de trist. Pe obraji îi curgeau lacrimi, lacrimi tăcute de neputință și de rușine, pe care ea nu le înțelegea.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de S
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre tristețe sau citate despre rușine
Ar trebui să ne întrebăm din când în când câte lucruri sunt în realitate așa cum le vedem noi. Sau și mai bine spus, așa cum ne place nouă să credem că sunt ele. E șocant când de cele mai multe ori, dând nas în nas cu realitatea, nu pricepi cu niciun chip cum de n-ai putut vedea până atunci lucruri care acum par atât de evidente. O explicație ar fi... Deseori, când ești prins în interiorul evenimentelor, scapi din vedere unele aspecte mai ușor de sesizat din afară. Iar cu cât ești mai sigur de ceva, cu atât vei fi luat printr-o mai mare surprindere constatând că, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.
Emil Dogaru în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil Dogaru
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre realitate
Desigur, știam că la chatte era femininul pentru "pisică", dar mai însemna și "păsărică". Ultimul lucru pe care îl voiam era ca Antoine să râdă în hohote de sensul dublu al cuvântului.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de Maria Stejeran
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre păsări, citate despre pisici sau citate despre cuvinte
Bertrand râse avea un râs molipsitor, o combinație între o hienă și un saxofon.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de S
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre saxofon, citate despre râs sau citate despre hiene
În orice caz, nu se poate ca întreprinderile, chiar la nivel republican, să nu fie sub o îndrumare unitară, sigur, cu multă autonomie, cu multe drepturi. Cu vreo 20 de ani în urmă le-am dat și noi drepturi foarte multe și primul lucru pe care l-au făcut a fost să ia credite și să facă tot felul de investiții neeconomice. Atunci noi le-am restrâns drepturile și am gândit că trebuie să ținem în mână anumite lucruri, deoarece pentru România 11 miliarde de dolari datorie în 1980 constituia o situație foarte grea. De altfel trebuie să vă spun că în discuțiile pe care le-am avut atunci cu Brejnev, el mi-a spus de câteva ori: nu te duce să faci datorii. De câteva ori mi-a atras atenția asupra acestui lucru, însă am greșit, că am dat multe drepturi întreprinderilor și toți s-au apucat și au spus că dacă avem drepturi, atunci să luăm credite din străinătate.
Nicolae Ceaușescu în Dialogul ruso-român; Ceaușescu - Gorbaciov (4 decembrie 1989)
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate de Nicolae Ceaușescu despre timp, citate despre republică, citate despre dolari, citate de Nicolae Ceaușescu despre dolari, citate despre credit, citate de Nicolae Ceaușescu despre credit, citate despre bani, citate de Nicolae Ceaușescu despre bani, citate despre România sau citate de Nicolae Ceaușescu despre România
Pe de altă parte, niciun grad posibil de sfințenie sau de eroism care a fost atins vreodată de vreunul dintre cei mai mari sfinți nu este dincolo de ce a hotărât El să producă în final în fiecare dintre noi. Lucrarea nu va fi încheiată în viața aceasta: dar El vrea să ne ducă la un stadiu cât mai avansat înainte de moarte. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să fim surprinși dacă avem greutăți. Când un om se întoarce la Cristos și pare că îi merge destul de bine (în sensul că unele obiceiuri rele sunt corectate acum), el are deseori sentimentul că ar fi normal ca lucrurile să meargă acum fără probleme. Când vin necazuri boli, probleme financiare, noi ispite el este dezamăgit. El are sentimentul că aceste lucruri poate că ar fi fost necesare să-l trezească și să-l facă să se pocăiască în zilele lui rele de demult; dar de ce acum? Deoarece Dumnezeu îl îmboldește acum spre un nivel mai înalt: îl pune în situații în care va trebui să fie mult mai curajos sau mai răbdător sau mai iubitor decât a visat vreodată că poate fi. Nouă ni se pare că nu este necesar: dar lucrurile se petrec așa pentru că noi încă nu avem nici cea mai vagă idee despre lucrul extraordinar pe care vrea El să-l facă din noi.
C.S. Lewis în Creștinismul redus la esențe
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre sfințenie, citate despre înălțime, citate despre zile, citate despre visare, citate despre sfârșit sau citate despre sfinți
Affaire d'honneur
Atunci a fost când a simțit prima oară că s-ar putea
că el să n-o mai iubească așa cum își dorea ea; atunci,
atunci a încetat și ea să-l mai iubească așa cum îl iubise.
El n-avea nicio idee că lucrurile se schimbaseră-n relația lor,
sesizase doar o minimă reținere-n atitudinea ei;
cumpărând-i câteva ciocolate și flori frumoase,
spera că orice problemă va fi dată uitării.
El i-a șoptit în urechea sperioasă
nimicuri siropoase ca....
te iubesc mai mult decât iubesc însăși viața...
dar se pare ca ea a auzit altceva,
așa ca s-a întors
și i-a înfipt șase gloanțe în pieptul naiv și neprotejat
în încercarea de a-și ucide sentimentele
și de a se absolvi de orice vină...
poezie de Ted Sheridan, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe poezii despre iubire, poezii despre vinovăție, poezii despre viață, poezii despre urechi, poezii despre uitare, poezii despre naivitate, poezii despre frumusețe, poezii despre flori, poezii despre dorințe sau Ne poți propune o poezie de dragoste?
Cum era posibil ca întregile vieți să se schimbe, să poată fi distruse și ca străzile și clădirile să rămână neschimbate?
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de A
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre schimbare sau citate despre posibilitate
Ciudat, dar concierge se trezise deja și îi aștepta la ușa apartamentului ei. Fetița observă o expresie ciudată, de satisfacție, pe chipul femeii. Oare de ce arăta așa, se întrebă, de ce nu se uita la mama ei sau la ea, ci numai la bărbați, ca și cum n-ar fi vrut să o vadă pe ea sau pe mama ei, ca și cum nu le-ar fi văzut niciodată în viața ei.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de Maria Stejeran
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre fete, citate despre femei și bărbați sau citate despre femei
Tabla înmulțirii cu șapte
Nimeni,
nimeni nu mai vrea să fie balaur.
Nimeni.
Mai ales balaur cu șapte capete.
Că nu-i glumă să-ți cumperi
șapte pălării deodată.
Sau șapte perechi de ochelari.
Iar dacă mai ești și fumător, ce faci?
Iar dacă-ți mai place și păhărelul?
Bineînțeles, e grozav să-l bârfești pe cutare
cu șapte guri sincronizate,
dar face să fii balaur
numai pentru atât?
Dar când prind a se certa
cele șapte capete care dintre ele-i mai deștept?
vai, Doamne! cum se mai mănâncă,
cum se mai mușcă!
Hai să fim oameni, zice balaurul,
furat de gândurile acestea pedagogice,
apoi se dă de șapte ori peste cap
(peste... capete),
având certitudinea că se transformă
în
omul nou, omul nou, omul nou,
omul nou,
omul nou, omul nou, omul nou.
poezie de Vasile Romanciuc
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Participă la discuție!
Vezi mai multe poezii despre umor, poezii despre pedagogie, poezii despre ochelari, poezii despre mâncare, poezii despre inteligență, poezii despre gânduri, poezii despre gură, poezii despre fumat sau poezii despre bârfă
Trăiesc periculos de când mă știu
... nu știu așa precis cum a fost nașterea-mi și n-am fost curios
să-ntreb; nici despre ora, cât de exactă a fost, doar c-am ieșit mai greu
din încăpățânare -să dorm mai mult purtat pe șoldurile Evei, doar ieșită din liceu-
și sigur răsturnat, cu capul înainte, așa riscând să-l pierd și dinspre sus în jos...
poezie de Daniel Aurelian Rădulescu (28 noiembrie 2012)
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe poezii despre încăpățânare, poezii despre timp, poezii despre somn, poezii despre pericole, poezii despre ore sau poezii despre Eva
Profesorul de muzică își ridicase încet mâna, într-un gest de rămas bun. Îi făcu și ea cu mâna, zâmbind. Totul avea să fie bine. Urma să se întoarcă repede, toți aveau să se întoarcă în curând. Dar bărbatul era extrem de trist. Pe obraji îi curgeau lacrimi, lacrimi tăcute de neputință și de rușine, pe care ea nu le înțelegea.
citat din romanul Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
Adăugat de Iuliana Demian
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre profesori, citate despre mâini, citate despre muzică sau citate despre educație