Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La sfârșitul secolului al XII-lea, câțiva adepți ai dualismului moderat din Italia credeau că, după ce i-a dat un chip Evei, diavolul a avut în persoană relații cu ea, Cain fiind fiul lor; din sângele acestuia s-au născut câinii, al căror fidel atașament față de oameni este menit a dovedi originea lor omenească.

în Istoria și doctrina sectei Catarilor sau Albigenzilor (1849)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Ioan Petru Culianu

Două curente s-au precizat în sânul acestei comisii: curentul novator, reprezentat de episcopii din Lumea a Treia și de câțiva episcopi din Sidolia, care vedea în Tozgrec o manifestare a Sfântului Duh în lumea prezentă; și curentul conservator, alcătuit de majoritatea episcopilor din Lumea Veche și din Anti-Lume, care, ținând seama de faptul Dumnezeu și-a interzis sie însuși să intervină vreodată în treburile lumii, nu putea să-l considere pe Tozgrec decât ca reprezentant al Diavolului, Principe al acestei Lumi, sau ca Diavolul în persoană. Dat fiind că în credințele originare ale epistofelicilor se vorbește că sfârșitul lumii va fi precedat de venirea Anticristului, o figură capabilă de toate minunile, cea mai mare parte a conservatorilor a căzut de acord Tozgrec era cu siguranță Anticristul. După îndelungi dezbateri, conservatorii au avut câștig de cauză, iar Tozgrec, care nu putea fi excomunicat fiindcă nu aparținea Institutului, a fost anatemizat după toate regulile.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Mircea Eliade

Tinerii români susțin sunt slavi, evrei, armeni, nemți, orice; dar nu pot fi români, românii nu pot crea, nu pot judeca; românii sunt deștepți, sunt șmecheri, dar nu sunt nici gânditori, nici creatori. Dacă le pronunți vreun nume despre care se știe sigur e românesc, au alte argumente. Este din Oltenia? Sânge sârbesc. Este din Moldova? Moldova întreagă este slavizată. Din Transilvania? Sânge unguresc. Cunosc câțiva moldoveni care spun cu mândrie: am sânge grecesc, sau: "strămoșu-meu a fost rus". Singura lor șansă de a fi oameni adevărati este de a-și dovedi că originea lor nu este curat românească.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.

Dacă Eva a cules strugurii și i-a storcoșit și i-a dat lui Adam să bea must, sigur că acestuia - ce Dumnezeu, doar era barbat - i s-a urcat sângele la cap și i-a șoptit cineva la ureche între coapsele cele parfumate cu eternitate ale Evei s-ar ascunde acea poartă a Raiului prin care el, abia intrat, s-a și văzut obligat să o părăsească pentru veșnicie.

în Parfumul păpușilor de porțelan
Adăugat de Adriana StefanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există milioane de oameni care cred sunt implicați în relații pline de dăruire, dar foarte puțini dintre ei s-au dăruit lor înșiși. Majoritatea au folosit "dăruirea" față de altul, pentru a evita să se dăruiască cu abnegație lor înșiși.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Limba română e formidabilă: ea a metamorfozat numele Cain, simbolul crimei, în cuvintele căinare și a (se) căina. Conform Bibliei, Cain, fiul lui Adam, și-a ucis fratele mai mic, pe Abel, din invidie, el fiind primul criminal din istoria umanității.

aforism de din Limba română în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (11 noiembrie 2014)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Mark Twain

Uită-te la tirania unui partid - la ceea ce este numit dedicare, loialitate față de partid - o capcană inventată de oameni pentru motive egoiste, individuale - și care transformă votanții în palavragii, sclavi, iepuri, în vreme ce stăpânii lor și chiar ei înșiși urlă mizerii despre libertate, independență, libertatea opiniei, libertatea cuvântului, inconștienți fără vrere de contradicția lor fantastică; și uitând ori ignorând ceea ce părinții și bisericile lor au protestat față de aceeași blasfemie cu o generație mai înainte, când își închideau ușile sclavilor vânați, bătându-i în cap din toată inima pe câțiva oameni ce apărau drepturile omului cu texte și bâte din biblie, furișând insulte și lingând încălțările stăpânului lor din Sud.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Tom Sawyer & Huckleberry Finn" de Mark Twain este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.
Umberto Eco

Italia nu este o țară intelectuală. În suburbiile din Tokio toată lumea citește. În Italia, nu se întâmplă asta. Nu supraevalua Italia din cauza faptului că i-a produs pe Rafael și Michelangelo.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Numero Zero" de Umberto Eco este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 18.99 lei.
Mihail Sadoveanu

După cuvântul înțelepților de demult, oamenii din acest colț de lume sunt copii ai pământului lor și ai cerului lor. Trupurile lor se alcătuiesc și cresc din anume hrană pe care o au la îndemână în câmpurile cu holde, în dumbrăvi și livezi și pe plaiurile muntelui. Firea și sufletul lor au blândețea acelor țărmuri îmbielșugate unde i-a așezat dintru începutul lumii Dumnezeu, fiind în același timp schimbătoare și furtunoase, nestatornice și viclene ca apele, ca vânturile și ca tot văzduhul lor fără cumpănă, întru care se îmbulzesc arșițele și gerurile.

în Creanga de aur
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fratii Jderi" de Mihail Sadoveanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -47.50- 42.99 lei.
Aristotel

Dar cei ce se bucură de un atașament reciproc își doresc binele unul altuia din punctul de vedere ce le determină atașamentul. Astfel, cei al căror atașament reciproc își are sursa în utilitate nu se iubesc unul pe altul pentru ei înșiși, ci în virtutea avantajului ce-i poate reveni fiecăruia din partea celuilalt. La fel stau lucrurile și în prieteniile bazate pe plăcere: nu pentru calitățile lor intrinsece sunt îndrăgiți oamenii de spirit, ci pentru plăcerea pe care o procură celor ce-i îndrăgesc.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Mircea Albulescu

Din 1952, din primul an al studenției, în viața noastră nu am avut altceva de împărțit decât bucuriile scenei, deși, bineînțeles, am avut și stări de tensiune creatoare. Există promoții în care au fost oameni foarte valoroși și care, întrucât nu s-au respectat reciproc, nu vreau să spun că s-au dușmănit, există o vorbă la români "s-au mâncat", au avut de suferit și nu au dat ceea ce ar fi putut să dea.

în ziarul Cotidianul
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iar nașterea lui Iisus Hristos așa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodită cu Iosif, fără să fi fost ei înainte împreună, s-a aflat având în pântece de la Duhul Sfânt. Iosif, logodnicul ei, drept fiind și nevrând s-o vădească, a voit s-o lase în ascuns. Și cugetând el acestea, iată îngerul Domnului i s-a arătat în vis, grăind: Iosif, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit într-însa este de la Duhul Sfânt. Ea va naște Fiu și vei chema numele Lui: Iisus, căci El va mântui poporul Său de păcatele lor. Acestea toate s-au făcut ca să se împlinească ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice: Iată, "Fecioara va avea în pântece și va naște Fiu și vor chema numele Lui: Emanuel, care se tâlcuiește: Cu noi este Dumnezeu". Și deșteptându-se din somn, Iosif a făcut așa precum i-a poruncit îngerul Domnului și a luat pe logodnica sa. Și fără să fi cunoscut-o pe ea Iosif, Maria a născut pe Fiul său Cel Unul-Născut, Căruia I-a pus numele Iisus.

în Sfânta Evanghelie după Matei, 1:18-25
Adăugat de Girel BarbuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Oscar Wilde

Aversiunea secolului al nouăsprezecelea față de realism este ca furia lui Caliban când își vede propriul chip în oglindă. Aversiunea secolului al nouăsprezecelea față de romantism este ca furia lui Caliban când nu-și poate vedea propriul chip în oglindă.

citat celebru din romanul Portretul lui Dorian Gray, Prefață de (1890)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil originalul în limba engleză.
Este disponibilă și traducerea în spaniolă.
cumpărăturiCartea "The Collected Works of Oscar Wilde" de Oscar Wilde este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 22.99 lei.

Este interesant de remarcat organizația tineretului român, din care Frăția de Cruce este secțiunea elevilor de liceu, care se pune în mișcare încă din anul 1924, este precursoare însăși a Mișcării Legionare propriu-zisă, care ia ființă abia în 1927. Aceste frății de cruce, cu elementele ieșite din sânul lor, au avut o importanță covârșitoare la închegarea mișcării, căreia i-a servit primele cadre de organizare, după dezastrul curentului naționalist și ruperea în două a Ligii Apărării Naționale Creștine, a profesorului A. C. Cuza, evenimente ce s-au petrecut, după cum se știe, în primăvara anului 1927.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Sand

Era una din acele femei care au traversat epoci atât de diferite, încât spiritul lor a dobândit întreaga suplețe a destinului lor, care s-au îmbogățit sufletește din experiența nenorocirii, care au scăpat de eșafodul din '93, de viciile Directoratului, de vanitățile Imperiului, de ranchiunele Restaurației; femei rare, a căror stirpe se pierde.

în Indiana (1832)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lelia" de George Sand este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 14.99 lei.
Paulo Coelho

"De ce sunt tristi oamenii?" "Este simplu; ei sunt prizonierii poveștilor lor personale. Fiecare dintre ei crede țelul principal în viață este acela de a urma un plan. Ei nu se întreabă niciodată dacă acel plan este al lor sau dacă a fost creat de altă persoană. Ei acumulează experiență, amintiri, lucruri, ideile altor oameni și acestea reprezintă mai mult decât pot face ei față. Din aceasta cauza ei își uită visele."

în Zahir
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Și-acum, nu vreau ca speranțele....

Și-acum, nu vreau ca speranțele,-n mila lor,
Să-mi prindă mintea-n a lor clei
Cu imaginea unui vultur sau a unui căprior:
Eu nu fac, de la natură, parte dintre ei.

Om fiind, m-am născut în singurătate;
Femeie fiind, sunt puternic asaltată;
Trăiesc storcând puțin lapte,
Puțina mea hrană, de la o piatră.

Cu măști scandaloase și-austere
Trec anii unul după altul, trec mereu;
N-am avut de niciunul vreo temere
Și niciunul n-a scăpat surâsului meu.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unii oameni n-au nevoie de aprobarea celorlalți, își fac singuri un soclu din nisip și se cațără pe el cu ambâț de zici că în fața lor ar fi mulțimea prosternată. Este de ajuns o singură persoană să le dea dreptate și nu mai scapi de măreția lor.

citat din romanul Lupii trecutului. Sofia de (2016)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lupii trecutului Sofia" de Natașa Alina Culea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 31.20 lei.

S-a născut Pruncul cel Sfânt

Cerul este plin de stele
Strălucesc ca niciodată
Oi, cu păstori lângă ele
Stau în câmp, dar, deodată,

Îngeri urcă și coboară
Cântând lin, cu glas duios
Și pe a Cerului scară
Îl anunță pe Hristos,

Fiul, cel născut de-ndată
De Maria, mama Lui,
Îngeri se adună roată
Și se-nchină Pruncului.

Jos, în ieslea mititică
S-a născut un Prinț Ceresc
Cu sfială și cu frică
Părinții Lui Îl privesc.

Pruncul lor, plin de lumină,
De îngeri e-nconjurat
E un Prinț, cu fața senină,
De toți este admirat.

Păstorii-au venit degrabă
Cu mieluți, în dar să-I dea,
Lor nu le venea să creadă
Minunea ce se arăta...

Magii de la răsărit
Toți trei, s-au înfățișat.
Steaua i-a călăuzit
Și drumul le-a luminat.

Daruri scumpe, valoroase,
Pentru Prunc ei au adus
I-au făcut urări frumoase
Și s-au închinat nespus

Pruncului cel minunat
Ce din Ceruri a venit
El, al lumii Împărat!
Și vestea s-a răspândit

Tot Pământul a aflat
Despre Darul cel Ceresc
Și cu toți s-au bucurat
Tatălui, Îi mulțumesc.

Lumea întreagă Îl slăvește
Și Îi cântă cu iubire
A Lui naștere vestește
Prin El, avem mântuire.

Amin

poezie de din Voi merge pe urmele Tale (17 decembrie 2016)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Liiceanu

Dacă ura celorlalți - covârșitoare uneori - invidia lor, mârșăvia lor sunt neputincioase, este pentru există câțiva oameni pe care îi iubim până la capăt.

în Declarație de dragoste
Adăugat de Anny'dSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.
George Ceaușu

Câinii lunii...

Ciobănașul cată mieii
Răzlețiți de turmă iar
Zeii i-au momit cu lapte
Iar el n-a avut habar.

Câinii lunii pe lătrat
S-au pus cu nările-n vânt
Oare, au adulmecat
Nedreptatea pe pământ?

Or la fel cum la noi, câinii
Latră la lună cu ură
S-au trezit și câinii lunii
Din somn... pe scheunătură!

Eu asist plin de-ncântare
C-un ochi ager de ciclop
Transhumanța,-n luna care...
S-a proptit în vârf de plop!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook