Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Detalii


Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Autorul (prăvălit deasupra Bărbatului, îl mângâie): Te tratez cu înţelegere şi blândeţe! Te-am făcut om! Ţi-am dăruit o femeie plină de har, tânără şi adevărată! O nimfă cu picioare lungi, cu sâni multilateral dezvoltaţi şi buze senzuale... (Autorul îl mângâie pe Bărbat, cu pasiune crescândă.)
Bărbatul: Mă gâdili, nenorocitule!...
Autorul: Ţi-am dat femeia pe care o iubesc! Alcătuim triunghiul conjugal perfect! N-am de ales! Dacă o iubesc pe ea trebuie să te iubesc şi pe tine. Eşti soţul ei? Vei fi şi soţul meu!...

replici din piesa de teatru Herghelia albastră (Forţa imaginaţiei), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Barbatul: Domnule, protestez asta e bigamie. Unde mai pui ca eu nu sunt femeie.
Autorul (languros): Cu putina imaginatie poti deveni...
Barbatul: Nu sunteti dvs. barbatul care sa ma faca sa ma simt femeie.
2
Katia [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
"Herghelia albastră" este una dintre cele mai bune piese ale dlui Butulescu.
Scriitorul are mulţi admiratori (a se vedea cei care încropesc câteva replici) şi nu pot decât să mă bucur.
Recomand piesa spre lectură tuturor iubitorilor de teatru.
3
Condorul [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Daca „Herghelia albastra ” este una dintre cele mai bune piese ale Domnului Butulescu, imi pot inchipui cum sunt celelalte, evident „scânteietoare ”.Mie, nu-mi plac scânteile, deoarece se sting repede chiar si in ropote de RÂS!
4
Katia [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Piesa "Herghelia albastră" este plină de umor inteligent, fiind nominalizată la concursul de dramaturgie "Piesa anului 2009", lansat de Uniunea Teatrală din România, în 2010, la Bucureşti.
Dacă dumitale, Condorule, nu îţi place piesa, nu este nicio problemă. Doar ştim şi noi că "Dragoste cu sila nu se poate!"

Condorule, Internetul te poate lămuri în marea ta dilemă. Acum un an, un juriu select, alcătuit din cei mai buni critici literari ai momentului, prezidat de Nicolae Manolescu a dat o înaltă apreciere piesei "Herghelia albastră", nominalizând-o între cele mai VALOROASE patru piese de teatru ale anului 2009. Evidenţierea piesei "Herghelia albastră" a fost anunţată de Ion Caramitru în aprilie 2010, la Gala Premiilor UNITER. Despre piesă şi autorul ei a scris laudativ şi regretatul teatrolog Mircea Ghiţulescu în cartea sa "Istoria dramaturdiei române".
Dacă, în jenanta ta mediocritate, nume de referinţă în teatrul românesc, precum MANOLESCU, UNITER, CARAMITRU sau GHIŢULESCU îţi spun ceva, ar trebui să fii puţin mai reţinut în RÂSUL tău maladiv.
5
Condorul [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Si totusi unii fac „dragoste cu sila”, doar ca se cheama Viol si pot fi trasi la raspundere. Evident ca nu este nici-o problema ca nu-mi plac comediile dar nici nu-i acuz pe cei carora le plac. De gustibus non...!
6
Gramaticus [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
"nici-o"! Pune mâna pe gramatică, analfabetule!
7
Condorul [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Bine, piesa a fost nominalizata ca una dintre „cele mai VALOROASE patru piese de teatru ale anului 2009 ”, dar a obtinut macar o CORONITA, drept premiu? Mai intreb, UNITER este persoana fizica? Deci, am „dreptul „sa RÂD ?
8
Condorul [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Gramaticus, aveti dreptate sa ma certati dar va rog tineti cont ca „nu sunt decat un PUŞTI ”;sunt insa dispus sa iau lectii de la cei mai priceputi decat mine, chiar ”contra cost ”. Astept!
9
daniel stanciu [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Nu pot sa cred! Valoarea unei opere nu se masoara in premiile pe care le primeste. Relatia valoare literara-premiu este aleatorie. Tolstoi n-a luat Nobelul deci e un scriitor mare, dar nu e un "gigant" literar. (Masuratorile in literatura sunt ca misiunile spatiale de cautare a lui Dumnezeu. Am stratatut 200 de galaxii si nu l-am gasit pe "Batran". Deci Dumnezeu nu exista. Aceasta carte a primit atatea premii incat doar daca le-am insira am scrie 3 carti mai groase decat ea. Deci e geniala!).
Bunul-simt a formulat chiar o regula opusa aplicabila aici: Premiantii din scoala sunt corigentii din viata.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil şi pentru comentarii sau alte facilităţi. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat şi să se refere la subiectul citatului, altfel va fi şters. Pentru mai multe informaţii despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiţi Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuţii similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook