Nimic nu este mai contrar rațiunii și ordinii universale decât hazardul; de aceea, mi se pare că nici divinității nu-i este dat să știe ceea ce se va întâmpla prin jocul hazardului sau al sorții. Căci dacă știe, înseamnă că acel lucru se va întâmpla negreșit. Și dacă se va întâmpla negreșit, nu mai există hazard. Or, hazardul există. Prin urmare, nu pot fi presimțite (intuite, sesizate) actele hazardului (nici de către un divinator obișnuit, nici de către divinitate).
Cicero în De divinatione, Liber secundus, VII
Adăugat de Magia
Votează! | Copiază!
Scurtu Sorin-Izvoras [din public] a spus pe 19 iunie 2014: |
Hazardul este creat doar ca termen de lipsa noastră de credință, de frica de viitor, de lipsa noastră de responsabilitate față de propriile fapte ce determină alte fapte ușor previzibile, statistic dar mai ales logic, de lipsa controlului total asupra ființelor ce locuiesc Pământul ETC.
În schimb, DUMNEZEU, prin legătura sa cu SUFLETELE; INSUFLATE DE EL ÎNSUȘI, are legătură și control asupra fiecări ființe din UNIVERS, are controlul logic al tuturor acțiunilor noastre, știind ce iresponsabili suntem și fricoși în fața zilei de mâine și cât de puțină credință avem în EL că poate face toate acestea și încă multe în plus!
Cât despre divinație, o, ce simplu. Psihologii o numesc INTUIȚIE, ne având în schimb nici cea mai vagă idee cum funcționează, dar o acceptă așa cum este. Explicația vine de la sine, este vorba despre legătura sufletul cu DIVINITATEA, legătură prin care, mai ales în momentele limită, informația despre modalitatea de a scăpa din acea situație ne este transmisă cu viteza luminii, în mintea ce funcționează la capacitate maximă!
Una dintre explicațiile preștiinței, ar fi chiar controlul asupra fiecărui individ în parte, precum și calculul temporal ce se face în privința interacționabilității acțiunilor în general și particular. Modalitatea de a se executa toate acestea......Când o voi ști sau înțelege! Eu nu merg (nu mă bazez) pe bănuieli!! |