Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Păzește-te de dușmanul învins.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Emil Gherasim. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 14 ianuarie 2012:
si de prietenul pe care l-ai ajutat.
2
Homo Novus [din public] a spus pe 15 ianuarie 2012:
Prietenul care nu ți-e și dușman, nu ți-e nici prieten. În prezent, nu știu câți indivizi ar fi dispuși să-ți tolereze idiosincrasiile din pură admirație. Desigur, și statutul social are rolul său. De pildă, în capitalismul târziu nu mai există prietenii, ci relații interpersonale. Pentru că o prietenie autentică necesită timp, emoții investite, crearea unui orizont de stabilitate (conform noilor paradigme sociale, prietenia a devenit din ce în ce mai puțin angajată în timp și profunzime, întrucât posibilitatea de deplasare a maselor - în spațiul fizic și în cel virtual - a crescut considerabil datorită noilor tehnologii și dărâmarea barierelor spațiale). Și (nu-i așa?) timpul înseamnă bani. Societatea noastră a înregistrat un exod masiv dinspre comunitățile autarhice al prieteniei către cercurile mai confortabile, mai versatile și, nu în ultimul rând, mai dispensabile ale "cunoștințelor".
3
Tino Ireli [din public] a spus pe 15 ianuarie 2012:
o necesitate ancestrală a condiției umane - prietenia - categorie antropologică sine-qva-non a evoluției post edenice, perpetuă și indisolubilă încă de pe vremea lui fred și barney, nu a fost niciodată îngropată, așa cum încearcă, destul de caustic și inconsistent, să sugereze domnul homo; cu toate că, la nivel mediatic, prin ”știri de la ora 5”, ”infractoare” sau tot felul de ”can-can”uri, se încearcă, discreționar, din rațiuni de ordin comercial/venal, acreditarea ideii de societate dezbracată de orice nuanță sentimentală și normalitate, la nivelul umweltului fiecărui individ, există sentimentele, considerația, efuziunile afective..., chiar dacă, pe undeva, acestea sunt mai puțin consistente sau mai rar accesate...
4
M. Arin [din public] a spus pe 15 ianuarie 2012:
Dușmanul învins e periculos. Înainte, pentru orice eventualitate, i se tăia capul. Azi e mai simplu. După ce l-ai învins îl transferi la partidul tău și-i dai și lui o franzelă extra din marea brutărie a statului.
5
Homo Novus [din public] a spus pe 15 ianuarie 2012:
Fiecare dintre noi este liber să trăiască în negare. De asemenea, e limpede că unii dintre noi sunt depășiți de evoluția societății.
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 15 ianuarie 2012:
Prietenul ajutat e mai periculos. Fiindca ajutandu-l il indatorezi. Si grea e povara recunostintei! Cu mult mai grea decat a unei infrangeri. Prietenul nu-ti va ierta niciodata acest lucru. De aia zic, e mai riscant sa-l bati (fara sa-l omori) pe dusmanul tau decat sa-l ajuti (fara sa-i dai toata averea) pe prietenul tau.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook