Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nimic nu e mai periculos decât intimitatea a două ființe între care nu există repulsie fizică. Prin viața lor independentă și ocupațiile care îi silesc deseori să lase deoparte eticheta, artiștii sunt mai expuși acestor primejdii decât cei care duc o viață așezată și prozaică. Trebuie așadar să le iertăm unele porniri neobișnuite și unele impresii mai inflăcărate. Opinia este de obicei mai îngăduitoare cu cei care rătăcesc în furtună decât cu cei care navighează pe o mare liniștită; ea le cere artiștilor să posede focul sacru și e firesc ca flacăra ce arde pentru desfătarea și entuziasmul publicului să ajungă să-i consume pe ei înșiși.

în Ea și El
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lelia" de George Sand este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 14.99 lei.

 

1
Scurtu Sorin-Izvoras [din public] a spus pe 20 iunie 2014:
Ciudată opinie la adresa unui sentiment atât de înălțător cum este DRAGOSTEA. Acum se poate înțelege cam ce "abominabilități" puteau locui, și mai locuiesc, în adevăratele minți "prozaice"! Dacă asta este convingerea unor suflete atinse de mantia repulsiei fizice față de aproapele complementar, atunci "iubirea" de bani și avere se explică "ideal"! Și totuși, în roman, este vorba de trăiri complexe, acaparatoare, blânde și arzătoare în același timp, un fel de începuturi ale înțelepciunii în materie de DRAGOSTE DESĂVÂRȘITĂ, amestecată cu idealuri mic burgheze sau sublime! Efectul avut de societatea în formare, pe marginea prăpastiei sau în culmile gloriei, aveau efectul lor ciudat asupra oricăror sentimente, de asemenea deformate de vicii, idei preconcepute, așezate pe un pământ totuși viguros al relațiilor inerente, reale, corecte însă ne coapte încă filozofic și psihologic!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook