Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu lupți decât pentru ceea ce iubești.

în Mein Kampf
Adăugat de holy graalSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

 

1
Heinrich [din public] a spus pe 29 iunie 2009:
Ai acum vine intrebarea:
Hitler ce a iubit,
de a inceput Al Doilea Razboi Mondial?
2
TheJoker [din public] a spus pe 18 iulie 2009:
Nu e evident: A iubit Germania si poporul german, dar l-a iubit prea mult si asta i-a luat mintile!
3
Heinrich [din public] a spus pe 20 iulie 2009:
Daca iubea asa de mult Germania
si poporul german,
de ce a fost nevoie sa porneasca un razboi
pentru a face loc "rasei" sale de oameni "puri"!

Cu ce il incomodau ceilalti oameni de rand?

Daca avea probleme cu Stalin de ce nu si le-a rezolvat cu el?

De ce a trebuit sa ucida atatia oameni nevinovati?
4
Flaviu [din public] a spus pe 27 iulie 2009:
te intrebi de ce ??dar nu iti dai seama ca ti-ai raspuns singur la intrebare..el vroia nu o germanie cu o populatie de 20 de milioane ci de jumatate de miliard..pentru ca economia sa functioneze la standarde exemplare...nu poti sa indesi un numar mare de oamnei pe un jumatate de km..gandeste-te si tu ai nevoie de spatiu pentru agricultura pentru dezvoltare..si asta este un motiv..mai sunt multe dar nu stau sa explic la cei ce nu vor sa inteleaga..ei trebuie sa se resemneze..si sa isi repete in gand ca cea ce spun este adevarat..
5
buburuza [din public] a spus pe 28 iulie 2009:
Hitler nu a pornit al doilea razboi mondial. El a declarat razboi Poloniei pe 1 septembrie '39, iar pe 3 septembrie au intrat si Fortele Aliate in razboi cu el, iaqr aliatii Germaniei au intrat si ei in razboi... Asa a INCEPUT WW2. Si da ... a iubit Germania poate prea mult, de aceea a zis ca daca moare el moare si Germania... in fine
6
Heinrich [din public] a spus pe 1 august 2009:
In fine,
fiecare are dreptul sa creada ceea ce vrea!
7
Noi [din public] a spus pe 6 octombrie 2009:
Eu cred la nu Hitler a avut o problema cu Staliin si invers. Vezi,, Spargatorul de gheata,, de Victor Suvorov. Te va lumina.
8
Bulă [din public] a spus pe 6 octombrie 2009:
Stimate Noi!

La Istoria ultimului război
au lucrat mii de istorici,
de toate culorile politice.

Se știe clar că Hitler a atacat URSS,
mișelește,
fără declarație de război!
Stalin nu se aștepta la acest atac,
deoarece avea în sertar pactul de neagresiune
Molotov- Ribentropp.
Stalin credea în cuvântul
și cavalerismul german.

Au urmat trei ani de barbarii fără seamăn
în care armatele "rasei superioare"
au făcut "legea" pe pâmîntul altora,
omorând milioane de oameni nevinovați

Ești cam impertinent,
când spui că ne luminezi tu,
cu "spărgătorul de gheață"
al lui Suvorov.

E o trăsătură specifică a naivilor.
Să creadă orbește în prima carte
care le cade cu tronc.
9
Jewel of four souls [din public] a spus pe 6 octombrie 2009:
Off... Istoria se scrie de-a lungul timpului, pentru ca urmașii (acum, în prezent, noi) să tragă învățăminte din cele întâmplate în trecut și să nu repete niciodată greșelile înaintașilor.
Se pare că unii nu pot să înțeleagă acest lucru, de aceea, totuși, repetă acele greșeli.
Ceea ce a făcut Hitler și/sau Stalin nu e deloc lăudabil și în nici un caz un exemplu demn de urmat vreodată, de vreun alt conducător sau de masele de oameni. Ambii și-au câștigat locul în istorie, însă nici unul dintre ei nu este demn de admirație.
10
talida [din public] a spus pe 7 octombrie 2009:
a inceput ce-l de-al doilea razboi mondial ca urmare a nemultumirior tratatelor primului razboi mondial. in urma acestora germania a fost limitata in multe lucruri, a fost nedreptatita ...in fine... mor de ciuda cand vad ca se apuca cate unul si comenteaza fara sa se documenteze...
11
Sagittarius [din public] a spus pe 7 octombrie 2009:
Talida „ce-l” nu se desparte; ar trebui să mori de ciudă când vezi cât de greșit te exprimi în limba română (Unde ai învățat româna?! În Germania, cumva?!)!!!
Afirmi răspicat că te-ai documentat, iar ceilalți habar n-au; de acord, n-or avea, dar măcar ei se exprimă corect și de aceea pot fi luați în seamă, spre deosebire de tine.
12
Jewel of four souls [din public] a spus pe 7 octombrie 2009:
Mda... Am citit tot ce s-a scris ieri pe site despre acest subiect...
Iată că unii chiar nu sunt capabili să aibă înțelepciunea de a învăța din greșelile trecutului. E clar, pentru oricine, oricum am interpreta evenimentele petrecute, că al doilea război mondial a fost o greșeală imensă a trecutului, care nu trebuie nicicând repetată. Iar Hitler, oricât de genial ar fi fost el, nu cred că trebuie sau merită să fie admirat pentru ceea ce a făcut. E și mai dificil de înțeles cum poate stârni admirație, mai ales fiind vorba despre o doamnă (în acest caz, cea care semnează drept „Talida”), care a citit o anumită carte, pe care consideră că a înțeles-o așa cum ar trebui, iar ceilalți, bieții de ei, nu sunt în măsură să-și expună părerea vizavi de subiect, pentru că se apucă să comenteze fără să se documenteze în prealabil, în timp ce dânsa, foarte citită, ține predici despre subiect (subiect, oricum, foarte controversat). Nici măcar nu cred că este necesar de vreo documentație solidă pentru a-ți da seama că a fost vorba despre o greșeală a trecutului.
Stimată doamnă, cel mai bun mod de a te documenta ar fi să stați de vorbă cu veterani de război, care au participat efectiv la al doilea război mondial, pe front, cu arma în mână și vă vor lămuri ei mult mai bine decât orice carte despre ce a fost vorba în această conflagrație. Nu cred că vreunul dintre acești respectabili veterani va fi vreodată de acord cu dv.
13
R3W [utilizator înregistrat] a spus pe 19 noiembrie 2009:
Se știe clar că Hitler a atacat URSS,
mișelește,
fără declarație de război!
Stalin nu se aștepta la acest atac,
deoarece avea în sertar pactul de neagresiune
Molotov- Ribentropp.
Stalin credea în cuvântul
și cavalerismul german.

deci sa inteleg ca u ii plangi pe saraci rusi?daca esti asa citit poate ne zici ce ne`au facut rusi noua care am fost aliati cu ei in primul razboi mondial.ca sa nu mai zic ca la terminarea celui de`al 2 razboi mondial am picat ca dracu.ia`m ajutat si ne`am ales cu un..... mai bine ne vedeam de trb si ii lasam sa se ocupe ei singuri de germani.noi ia`m atacat pe rusi in al 2razboi mondial?
revenind la citat e perfect adevarat fiecare lupta pentru ceea ce iubeste
14
Bulă [din public] a spus pe 20 noiembrie 2009:
R3W,

Aici nu e vorba
să-i plângem pe ruși sau nemți.
La 60 de ani de la acel cumplit măcel
ar fi timpul să spunem obiectiv cum a fost.
Pentru că istoria este o știință,
totuși.

Au gresit și au avut dreptate,
concomitent,
aproape toate părțile implicate.

Totuși,
cine-l privește pe Hitler
ca pe un erou
are serioase probleme la mansardă...
15
Nemo [din public] a spus pe 20 noiembrie 2009:
Da, Bulă, ai multă dreptate în tot ceea ce spui tu, de obicei. La fel ca și acum. Pentru că, da, aproape toate părțile implicate în acel război au avut, concomitent dreptate, dar au și greșit enorm.
În mod straniu, am mai remarcat o chestie: Anume, aproape toți cei care sunt de partea Führerului au, în mod evident, probleme de exprimare în limba română; ceilalți, care sunt obiectivi și reticenți în a-l privi pe Adolf Hitler drept un geniu sau mare erou, se exprimă corect și decent, fără greșeli majore în exprimare. Ce să însemne acest lucru?! Rămâne la aprecierea fiecăruia.
16
R3W [utilizator înregistrat] a spus pe 20 noiembrie 2009:
da ai dreptate .nu am zis ca a fost un geniu sau un mare erou dar nu a fost nici un nebun prost cum zic alti.
cat despre razboi vina nu apartine numai germaniei, cat despre adevarul istoric..putem doar spera ca suntem pe aproape, istoria o stim din carti, aceste carti au fost scrise de oameni si asta spune tot.nimeni nu poate fi impartial.
17
talida [din public] a spus pe 28 noiembrie 2009:
Imi cer scuze pt greselile gramaticale. Au fost pur si simplu greseli de tastare pentru ca intrasem pe aceasta pagina asa pe fuga, inainte sa plec undeva. Dar daca pentru unii greselile gramaticale conteaza atat de mult ....ce sa mai zic... Imi pare rau ca observati aceste greseli inaintea esentei. "Jewel of four souls", am spus eu ca il admir pe Adolf Hitler? Si oricum, nu am citit o carte...am citit mai multe, si mai mult de atat am stat si de vorba cu veterani de razboi care "au stat efectiv cu arma in mana", acesta fiind si motivul pentru care am pomenit de "documentare". Intotdeauna invingatorii scriu istoria, iar asta cred ca spune multe.
In fine...nu spun ca detin eu adevarul. Adevarul o fi undeva la mijloc atat timp cat exista si argumente pro si argumente contra.
18
Jewel of four souls [din public] a spus pe 28 noiembrie 2009:
Talida,
E posibil să nu fi afirmat că l-ai admira pe Adolf Hitler, însă asta reieșea clar din modul în care te-ai exprimat atunci. Mă bucur că între timp ți-ai schimbat părerea.
Da, adevărul este undeva la mijloc, însă un lucru este cert: Anume, nimeni n-ar trebui să-și dorească vreodată ca asemenea evenimente să se repete!
19
costin1314 [din public] a spus pe 2 decembrie 2009:
2 lucruri cred ca trebuie mentionate.
1. Fara indoiala Hitler este unul dintre cei mai completi lideri ai tuturor timpurilor, v-o pot confirma asta cred multi sociologi, imaginati-va cati germani l-au urmat din convingere uneori hipnotizati
2. Tot ceea ce a facut cat si rezultatul a fost unul monstruos si dezastruos atat pentru cei care l-au urmat de bunavoie cat si pentru cei impotriva carora si-a indreptat fortele

PS: Sa nu uitam ca si azi in Germania nu poti intra in multe pub-uri daca nu esti blond cu ochi albastri...si asta la 60 de ani de la moartea sa. Stiti ca omul se teme de ceea ce nu intelege. Observ o repulsie si o ignoranta din partea multora legata de Hitler si mi se pare o mare gresala. S-ar putea ca aceasta ignoranta sa nasca intr-o zi nu foarte indeparata un al doilea Hitler si luand in calcul faptul ca am trecut la era informationala cei 50 de milioane vor fi 500 de milioane.Cu cat vom fi mai multi care vom sti mai multe cu atat galustele vor fi neinghitite.
20
Iarba [din public] a spus pe 8 decembrie 2009:
Si el a luptat pentru ceea ce a iubit, pentru Germania si pentru poporul german si a mers totul bine pana la un anumit punct care il stim cu totii
21
daniel stanciu [din public] a spus pe 2 noiembrie 2010:
atunci ar fi cazul ca unii sa se lase de iubit si sa se apuce de sex. poate asta ii calmeaza.
22
PanzerDivision [din public] a spus pe 16 decembrie 2010:
Prea tare citatul!!!
Hitler a iubit Germania si poporul sau prea mult, din pacate in zilele noastre nu mai poti da 1exemplu asemanator, azi toti iubesc puterea nu si tara pe care o conduc.
Respect Maresalului ANTONESCU!
Iar pentru cei care inca se mai intreaba de ce a pornit razboiul daca isi iubea poporul sa puna mana sa citeasca istoria Germaniei inainte de anul 1939.
Respect pentru acest geniu al Germaniei!

SIEG HEIL!
23
Condorul [din public] a spus pe 16 decembrie 2010:
La inceput toti isi „iubesc ”TARA, pana pun mana pe PUTERE, mai apoi se folosesc de aceasta in propriul beneficiu (din orgoliu) sustinand ca interesul NATIUNII primeaza.Fiecare tara a avut FALITII ei. Sa nu ridicam STATUI acolo unde nu este cazul.
24
Lum [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
Citatul de fapt era: "Nu lupti decat pentru ceea ce iubesti, nu iubesti decat ceea ce respecti, iar pentru a respecta trebuie cel putin sa cunosti"
25
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 1 februarie 2011:
Germană nu știu, dar în traducerea în engleză a cărții e formulat puțin diferit, la persoana I: "I can fight only for something that I love. I can love only what I respect. And in order to respect a thing I must at least have some knowledge of it."
26
daniel stanciu [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
Iubirea bazata pe respect e cea mai caraghioasa forma de iubire. Adica vezi o tipa tanara, iti place de ea, ai vrea sa faci copii cu ea, sa imbatranesti alaturi de ea si ca atare, daca tot e batrana, sa o respecti. Cand iubesti o femeie fiindca o respecti, faci o salt in timp, o proiectie sentimentala: dincolo de trupul ei tanar si apetisant vezi o batrana scofalcita (sau expandata) pe care n-o doresti, dar o respecti fiindca are o varsta. Daca ii spui unei femeii ca o respecti, o jignesti in maduva feminitatii sale: sex-appeal-ul (atractia fizica). Unei femei pe care nu reusesti sa o faci sa se simta dorita, daca ii declari solemn ca o respecti, iti va arata ce inseamna respectul. Dar nu numai cu vorba, cu tot ce-i vine la mana: vesela, tacamuri, bibelouri, tastaturi, hartoage de la serviciu, sticle de bere... De aceea, un barbat trebuie sa fie foarte atent cum i se adreseaza unei femei pe care o iubeste. Altfel risca sa-si piarda investitia sentimentala in sticlele de bere.
27
Katia [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
În concepția lui Stanciu doar femeile în vârstă merită respectul bărbaților, motivul fiind, evident, vârsta înaintată. De unde ai dedus tu, băiețaș, că dacă-i declari unei femei că o respeți, aceasta se va trasforma într-o femeie de casă, delăsătoare și urâtă? Gândirea ta este talmente învechită și absurdă. Din expresiile tale "bătrână scofâlcită, mai mult, expandată!", deducem imediat caracterul tău mârșav. O femeie, indiferent de vârstă, trebuie să fie respectată și iubită de bărbatul său, în special, și respectată de bărbați, în general.
28
daniel stanciu [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
Katia eu vorbeam de iubirea intemeiata pe respect, nu pe respectul izvorat din iubire.
29
lacrimuta [din public] a spus pe 8 februarie 2011:
Buna! Scuze ca ma bag, dar el era un monstru! Nu stiu de ce a crezut ca nemtii sunt cea mai puta rasa . El a examinat aproape toti evreii si tiganii.
30
PLG [din public] a spus pe 16 ianuarie 2014:
Este clar că ceea ce a făcut Hitler nu a fost în nici un caz un erou. Ceea ce a făcut el nu poate fii considerat ca "normal". Dar totuși pentru ca un simplu om iubitor de patrie să ajungă la un nivel atât de înalt încât să aibă destulă putere ca să cauzeze ceva atât de mare și de marcant ca și Al Doilea Război Mondial trebuie ca acel om să aibă ceva în cutia de pe umeri numită cap și care din păcate este goală la tot mai multă lume. Nu îl admir pe Hitler, nu-l consider erou, dar consider că a fost un om foarte inteligent și calculat, care într-un fel sau altul a ajutat "schimbarea" lumii în care trăim astăzi

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook