Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Iubirea, sau mai bine zis, concepția noastră despre iubire diferă de la o epocă la alta și de la o cultură la alta. Și totuși, căutarea rămane: căutarea extazului, căutarea plenitudinii, căutarea absolutului.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.

 

1
Jewel of four souls [din public] a spus pe 30 august 2009:
Aberatiile acestui individ, oricat de corecte si de frumos ar fi ele exprimate, ar trebui sa dispara nu doar de pe acest site, ci de pe oricare altul!
Nu inteleg cum poate cineva posta, citi, aprecia sau vota asemenea citate, stiind sigur cine anume este autorul lor.
Sa fim seriosi! E revoltator!!! In ce lume traim?!
2
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 30 august 2009:
Trăim în democrație. Într-un sistem democratic, fiecare este liber să spună orice, atâta timp cât se exprimă decent și nu se încadrează în excepțiile prevăzute de lege. Dacă ceea ce spune este sau nu o ipocrizie, alții sunt liberi să se exprime în acest sens.
3
Jewel of four souls [din public] a spus pe 30 august 2009:
Intr-adevar, democratie... In care oricine are voie sa spuna orice, atata timp cat se exprima decent si se incadreaza in limitele prevazute de lege...
Tocmai din cauza asta, asemenea indivizi sunt mai apreciati decat aceia care intr-adevar ar merita sa fie apreciati, adica autori seriosi, ale caror idei chiar exprima ceva, foarte decent, demn de admiratie si respect.
Scuze, probabil ca ar fi trebuit sa incerc sa tolerez si asemenea texte, sau asemenea "autori", insa mi s-a parut putin ciudat faptul ca am remarcat rezultatele votarilor celor ce au citit aceste fragmente.
De unde pana unde ideile acestui individ sunt "superbe, geniale, serioase"?! Asta mi s-a parut de-a dreptul revoltator!!! Poate ca aceia ce au votat habar n-au cui apartin ideile din aceste citate. Asta ar fi singura explicatie. Altminteri, chiar nu pot intelege cum asemenea ineptii pot trece drept "superbe si geniale", alaturi de ideile marilor autori cum ar fi Mircea Eliade, Emil Cioran si multi altii, ale caror fragmente merita intr-adevar, sa fie considerate drept geniale si superbe...
Cu tot respectul,
Jewel
4
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 30 august 2009:
În primul rând, o idee sau un citat nu este totuna cu autorul. Există numeroase cazuri când lucruri minunate au fost spuse de oameni contestați, dacă nu mai mult. Apoi, oricât nu v-ar plăcea cineva, sigur are și admiratori. Dacă votul nu vi se pare reprezentativ, este ușor să îl influențați prin propriul vot. La fel pot face și alții. Democrația funcționează prin participare, nu prin huiduit de pe margine.
5
Jewel of four souls [din public] a spus pe 30 august 2009:
Asa este, domnule Velea. Probabil ca aveti dreptate. Am spus doar probabil, nu sigur.
Da, ar trebui deci sa incerc sa influentez situatia voturilor prin adaugarea votului meu personal; de altfel, stiu cum functioneaza democratia (de fapt, in tara noastra se pare ca nu prea functioneaza, doar "scartaie" si atat).
Si va asigur ca eu nu fac parte dintre aceia care "huiduie" de pe margine.
E insa neplacut faptul ca asemenea idei pot sa atraga tineri inocenti si influentabili.
Si da, din nefericire, se pare ca acest autor are totusi si multi admiratori.
Cu tot respectul,
Jewel
6
Atena [din public] a spus pe 30 august 2009:
Bivolaru are mulți admiratori
pentru că patria noastră
are mulți bivoli.
7
Jewel of four souls [utilizator înregistrat] a spus pe 31 august 2009:
Domnule Velea, mi-ati raspuns ca "În primul rând, o idee sau un citat nu este totuna cu autorul." Hm; e discutabil... Aici, in mod clar, ideile acestea se identifica intru totul cu autorul lor, din cate se vede.
Apoi ati afirmat "Există numeroase cazuri când lucruri minunate au fost spuse de oameni contestați, dacă nu mai mult."
Nu cred ca gandurile acestui... sa ne permitem sa-l numim totusi "om"?! Personal, prefer termenul "individ". Deci, sa reiau ideea; nu cred ca acest individ poate spune vreodata ceva minunat, ar fi imposibil. Si nici nu stiu cat de contestat este.
In urmatoarea propozitie, aveti multa dreptate; oricat nu mi-ar place mie (cat si multor altora, se pare), are totusi, din nefericire, numerosi admiratori si adepti.
Cat despre partea cu votul si participarea democratica, cred ca am lamurit deja acest aspect.
Dar, oricat de toleranti am incerca sa fim, acest individ este in mod clar, asa cum a afirmat si o alta vizitatoare a site-ului dv, nimic altceva decat "un dexasat, un bolnav mintal incurabil".
Si atunci, din nou ma mir si nu reusesc sa inteleg, cum sau cui ar putea sa placa totusi citatele acestui... autor?!
Cu tot respectul,
Jewel
8
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 31 august 2009:
Nu sunt foarte la curent cu subiectul, dar din câte știu, Gregorian Bivolaru
nu a fost diagnosticat oficial ca având probleme psihice și nici condamnat într-un proces. Cum în democrație funcționează prezumția de nevinovăție, afirmația că ar fi "un dexasat, un bolnav mintal incurabil" este doar o opinie (chiar una injurioasă, ar putea argumenta unii). Privind obiectiv și neutru, lucrurile nu sunt atât de clare cum le prezentați.
Oricum, citatul de față nu spune mare lucru, dar este bine construit și vorbește despre iubire. Veți spune probabil că e o ipocrizie. Posibil să aveți dreptate, dar vă arătați ura față de cineva care vorbește despre iubire. Iar asta îmi dă o imagine tristă.
9
Jewel of four souls [utilizator înregistrat] a spus pe 31 august 2009:
Vai, domnule Velea... Sincer, acum chiar gresiti.
Regret, dar nu, in sufletul meu nu exista loc pentru un sentiment atat de urat precum ura. Nu urasc pe nimeni si nici nu pot dori raul cuiva, unei alte persoane sau a unei alte fiinte de pe aceasta planeta. Imi pare rau daca tot ceea ce am scris mai sus a lasat cumva aceasta falsa impresie.
Cat despre autorul acestui citat si a multor altele postate pe site, nu-l pot condamna, dar nici aproba... Insa nu-mi retrag cuvintele, pentru ca nu este felul meu. Deci nu retractez nimic din ceea ce-am scris mai sus. Insa asta nu inseamna, in nici un caz, ca as fi o persoana care uraste ceva sau pe cineva sau mai ales un sentiment atat de frumos precum iubirea.
Dumneavoastra stit despre ce fel de iubire vorbeste acest, hai sa-i zicem totusi, om?! In nici un caz nu despre iubirea adevarata, pura, asa cum majoritatea oamenilor o cunoastem, ci despre cu totul si cu totul altceva, greu de acceptat sai imaginat pentru noi. Poate ca doar de aici, din acest singur fragment, rupt din context, nu reiese monstruozitatea acestei persoane, dar din altele, cu siguranta, da.
Intr-adevar, nici eu nu sunt foarte la curent cu subiectul acesta, al lui Gregorian Bivolaru; sincer, nici nu mi-as dori sa fiu vreodata, pentru ca mi-a fost de ajuns doar atat cat am vazut la TV si am inteles destul.
Gata! N-o sa mai postez comentarii legate de acest subiect, pentru ca de fapt, e trist doar ca aceste fragmnente exista si sunt citite de altii, care le pot interpreta drept frumoase, superbe, geniale, etc. Asta ar trebui sa va dea cu siguranta o imagine trista, domnule Velea, foarte trista, dv si altor vizitatori ai site-ului. Si ar trebui sa acceptati faptul ca am totusi, dreptate.
10
Jewel of four souls [utilizator înregistrat] a spus pe 31 august 2009:
Si totusi, revin cu o mica precizare. Cum sa nu se identifice citatul cu autorul sau?! Intr-adevar, prima parte este destul de bine construita si chiar frumoasa. Cititi insa cu mare atentie si ultima parte, "căutarea extazului, căutarea plenitudinii, căutarea absolutului" si veti intelege - asta da, chiar il reprezinta pe autor...
Si am spus ca gata, nu mai comentez deloc citatele acestea!
Cu tot respectul,
Jewel
11
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 31 august 2009:
Citatepedia nu este o colecție de citate cu care eu sau un grup de oameni suntem de acord, ci una mult mai generală. Rămâne la latitudinea utilizatorilor să arate prin voturi și comentarii câtă valoare consideră că are un anumit citat. Atâta timp cât cineva poate arăta de ce ceva este greșit în opinia sa, trist este doar dacă nu o face. Iar dacă o face într-un mod superior ideii și exprimării citatului respectiv, este chiar o încântare.

Personal, nu mă grăbesc să judec o persoană după ce am văzut la TV, mai ales că în cazul de față organele statului au făcut o anchetă atât de penibilă, încât s-ar fi putut face o comedie. Însă am totuși mari rezerve.
12
Lazar Mariana [din public] a spus pe 22 decembrie 2014:
Daca nu ati sti cine este autorul, dar ati gasi aceste citate undeva, fara ale cunoaste provieninenta, tot aceasta ar fi parerea dumneavoastra? obiectivitatea sufera atit de mult de pe urma manipularii...
13
Vasile Trandafir [din public] a spus pe 22 decembrie 2014:
Frumos citat. Cinste cui l-a scris.
14
Agamemnon [din public] a spus pe 22 decembrie 2014:
Bivolaru
era tare în manipulare.

le manipula
pe bietele fete
cum vrea.

Le chema la el acasă,
promițându-le că le integrează
în absolut

Și ele chiar credeau
că se înalță.

Credeau că sunt
în al noulea cer
până ce se trezeau
în luna a noua.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook

 
Citatepedia se îmbunătățește și prin votare. Nu uita să dai cel puțin un vot/zi. Durează doar câteva secunde!