Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Interpretarea viselor este drumul nobil spre cunoașterea activităților inconștiente ale minții.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

 

1
constantin eduard [din public] a spus pe 10 noiembrie 2010:
da, pentru ca visul exprima mai bine tentindentele(mai ales cele inconstiente)decat limbajul verbal(care este supus ratiunii si principiului realitatii)
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 noiembrie 2010:
freud e un fel de picasso al psihologiei. ii plac permutarile anatomice. el schimba creierul cu sexul. ajunge sa spuna ca un prichidel e atras sexual de maicasa si ca vede in pe taicasu un rival sexual. Daca unui barbat ii plac masinile de teren si vilele inseamna ca isi compenseaza un deficit de virilitate, iar daca o femeie vrea sa faca o cariera, inseamna ca e nefericita in alcov. desigur, toate drumurile trec prin pat, dar si prin toaleta si bucatarie. cica unii fac o escala si la biblioteca. cred ca astia vor sa-si sublimeze libidoul. le e frica de sexaulitatea lor debordanta si o proiecteza intr-un univers imaginar.
3
Andreea Dima [din public] a spus pe 24 septembrie 2011:
Ah Daniel Stanciu...Ce minte luminata esti...Cat de bine le vezi tu pe toate...Cum stii tu totul despre Freud de la altii, care nu l-au citit, iar daca prin absurd l-au citit nu i-a dus capsorul...Incetati, o, voi minti luminate sa-l mai reduceti pe Freud la un complex Oedip bagatelizat.Va e atat de frica de adevar, de cunoasterea de sine...Dar ce-mi pasa mie..ramai in intuneric...
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 24 septembrie 2011:
Doamna, am avut placerea sa citesc cateva cartulii ale austriacului. E drept nu in original. Ba, si asta e chiar regretabil, am citit-o si pe fiica-sa. E drept ca rezumatul pe care l-am facut freudismului lasa deoparte multe idei, la fel de nastrusnice, ale psihanalistului. De care "adevar" sa-mi fie frica? De faptul ca super-ego-ul (un fel de constiina morala) are o origine instinctuala (provine din "id")? Ca in copilarie eram un "pervers polimorf"? Ca visul e realizarea dorintei? Ca in cosmar am dorinte atat de condamnabile incat ma sanctioneaza supraeul? Ca fetitele resimt aproape traumatic o lipsa in inventarul lor anatomic? Ca sunt un criminal si violator in serie, dar ca ma refulez? Ca treptele evolutiei spirituale a omului sunt : oral, anal, falic si genital? etc.
5
Madame [din public] a spus pe 24 septembrie 2011:
În schimb, eu am avut neplăcerea să răsfoiesc câteva cărți ale psihologului. Rezumatul pe care eu l-am făcut este că acesta suferea de obsesii sexuale perverse. Întrucât îl ardea o sete cumplită se sex, nu mai gândea cu capul de pe umeri, ci cu cel dn izmene. La el totul se rezuma la trup, nu la suflet. Singurul "psiholog" demn de toată stima care merită citit și aprofundat este Dostoievski.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook