Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fiecare dintre noi vede lumea din interior prin cel mai perfecționat obiectiv de văzut, ochii, dar nimeni nu a reușit să iasă cu adevărat afară din interiorul lui, ca să constate că ceea ce vede este real.

(octombrie 2008)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Viorel Muha. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Marilena [din public] a spus pe 10 octombrie 2008:
Puțin cam complicat, dar ideea e interesantă.
Așadar să nu mai credem "orbește" ochilor, să ieșim din noi și să verificăm dacă nu cumva ne duc de nas. Dar cu ce să verificăm?
Noi oricum ieșim din noi dar nu așa cum spiritele din filmul The Goast își părăseau trupurile, ci tocmai prin intermediul simțurilor printre care și văzul. Ca s-o simplificăm, când avem dubii asupra capacității de percepție a ochilor e bine să mergem la specialist în oftamologie.
2
Viorel Muha [autorul] a spus pe 11 octombrie 2008:
Marilena. Mulțumesc pentru comentariu

Organismul nostru are mai multe simțuri, de fapt niște traductori de informație dispre exterior spre interior. Traductorul ochiul are funcția de a trimite spre interior, aproape 90 la sută informație în comparație cu celelalte simțuri. În acest caz putem supune analizei "citatul" din mai multe puncte de vedere. Nu întodeauna ceea ce vedem corespunde cu trecutul experienței acumulate, citite, învățate, etc., și atunci putem fii "orbi" în contact cu o nouă realitate pe care nu o înțelegem. Alt punct de vedere este obișnuința de a "trece cu vedea" lucruri care aparent nu le acorzi importanță, însă ele cateodată sunt vitale. În fapt nu le "vezi".

De multe ori ceea ce cauți este lângă tine. Ai ochelarii pe nas și nu-i găsești, "vezi". Apoi dacă facem referire la aspectele sociale, pe afară gardul e vopsit si în interior este puterezit, "mărul". Șinele de cale ferată sunt paralele dar noi le vedem că se unesc, unul din zecile de exemple practice de iluzie optică. Social ți se face o mărire de nu stiu cât la sută la salariu, paralel scumpirea fiind mult mai mare, noi "nevăzând" acest aspect. Trebuie să instruim gândirea și s-o folosim pentru a ieșii "afară" ca să ne verificăm "vederea". Apoi ne putem verifica exteriorul prin ceilați ceea ce presupune unitate. Cu cât ești mai instruit, cu atât poți "ieși" mai mult în afara ta. Deci nu fii orb cu ochi! Și se mai pot spune multe ...

Muha Viorel

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook