Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

PENTRU IGNORANȚII CARE REFUZĂ SĂ SE VACCINEZE ÎMPOTRIVA COVID-19: partea a II-a.

La crearea primului vaccin împotriva antraxului (finalizată în 1881) și a primului vaccin împotriva rabiei (1885), savantul Louis Pasteur a avut viteza unui om care merge la pas. La crearea vaccinului antituberculos pentru uz uman, introdus în practica medicală în 1921 sub numele de vaccin BCG, s-a mers cu viteza unui maratonist. La crearea vaccinurilor împotriva tusei convulsive (primele au fost disponibile la sfârșitul anilor 1940) s-a putut merge cu viteza unui cal la trap întins. La crearea vaccinului împotriva poliomielitei (folosit prima dată în anii 1950) s-a putut merge cu viteza unei motorete Mobra. La crearea primului vaccin anti-rujeolic (împotriva pojarului), la sfârșitul anilor 1950, s-a putut merge cu viteza unei Dacia 1300. La crearea vaccinurilor împotriva hepatitei B (primul în 1982) s-a putut merge cu viteza unui bolid Bugatti. La crearea în anii '90 a vaccinurilor împotriva rotavirusurilor responsabile de unele gastroenterite infecțioase s-a putut merge cu viteza avionului Airbus A380. La crearea în 2020 a primelor vaccinuri anti-COVID-19, cu cele mai moderne tehnologii din lume, cu supercomputere, cu fonduri de cercetare uriașe și sub presiunea pandemiei care a secerat 1750000 de vieți până la apariția primului vaccin, savanții au putut să meargă cu viteza avionului supersonic F-35 Lightning (Fulgerul).

în Sănătatea și boala în aforisme, epigrame, pamflete și satire, Pentru ignoranții care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 (25 decembrie 2020)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultimele zile au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook