Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Perfecțiunea mijloacelor și confuzia scopurilor pare să fie principala noastră problemă.

citat celebru din
Adăugat de fantasmagorieSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

 

1
Mariana Fulger [din public] a spus pe 6 mai 2008:
Principala noastră problemă e, ca să fim drepți, neînțelegerea realității existenței unui punct într-o stare apriorică vieții din care să fi pornit la un moment dat un fluviu de elemente cu masa 1 și energii care să ardă în globuri imense de lumină, producând șansele și condițiile apariției cuiva care să se întrebe cândva cum, de unde, până când. Sunt însă convinsă că principala problemă a omului, ca animal care are nevoie de hrană, apă, casă și spațiu de desfășurare, este însuși spațiul acesta care nu se reface atât de repede cât i-ar trebui omului și, nu în ultimă instanță, precaritatea lui, finitatea.
2
Bogdan Dragos [din public] a spus pe 18 ianuarie 2011:
Cred ca se referea la pericolul de-a fi in mana unor nestiutori, profani in tainele atomului, tocmai puterea atomului, a universului. Conducatorii lumii nu sunt, din pacate pentru noi toti, oameni de stiinta etici. Deciziile lor aiurite ne pot distruge lumea. Una era in trecut, cand raul era facut cu mijloace rudimentare, sabii, sageti, catapulte si altele de genul... alta e azi, cand cu o mana de plutoniu ar putea distruge enorm. Un fel de "cutie a Pandorei" in mana unor confuzi.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook