Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Un ratat știe totul, chiar dacă e incult.

citat celebru din
Adăugat de Dark_RoXanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
Madame [din public] a spus pe 17 septembrie 2011:
Un ratat este un incult cu ifose de intelectual.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 17 septembrie 2011:
Cioran e pur si simplu indragostit de "ratati". Daca nu aveti rabdare, uitati-va la filmul documentar al lui Liiceanu cu si despre eseistul sibian. Dupa Cioran, ratarea este decalajul dintre proiectul existential si realizarea acestuia. Cei "impliniti" sunt marginitii, filistinii care au un program de viatza (spirituala) facil, realizabil. Ratatii vor mai mult decat pot infaptui. In acest sens Iorga Newton si mai ales Leonardo (care e pur si simplu emblematic in aceasta privintza) sunt niste ratati. Adica niste oameni veritabili.
3
Madame [din public] a spus pe 17 septembrie 2011:
Matale, din nefericire, nu ești un om veritabil. Te-ai autocaracterizat veridic în comentariul expus. Adică, ești un muritor de rând, așa-zisul "împlinit", un moșneag retrograd care s-a realizat, nevoie mare, datorită faptului că deține în ograda sa un cățel (pentru conversații pe teme filosofice), o măscuroaică (pentru plăcerea masochistă de a-i simți covăițatul) și vreo doi purcei (obiecte pentru decor). Și musai un loc de muncă călduț, bine remunerat, pentru un ins care a ratat ocazia de a-și profesa meseria pentru care s-a pregătit. Trăiți bine? Răspund eu în locul lu’ matale: Trăiesc bine atâta timp cât trăiește nașul (pentru favoritism). Vezi, bre, n-am idei, dar prea sunt intuitivă! Deși scrierea matale este întortocheată, ești precum o carte "ieftină": ușor de citit!
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 septembrie 2011:
Cucoana, protestez in numele stiintei! Daca fac o diferentza intre anul curent si anul nasterii mele, valoarea obtinuta nu se incadreaza in intervalul in care biologii si de psihologii ii cazeaza pe "mosnegi". Descrierea stilului meu de viatza vadeste intr-adevar ceva, numai ca nu intuitie, ci putere de anticipatie. N-am sa va intorc complimentul referitor la autocaracterizare, insa n-ar strica sa reciti introspectiv primul dvs. comentariu. Doamna, nu sunt "implinit", dar nici "ratat" in sensul atribuit de Milutza om sucit, nu sunt. Eu, doamna, imi ratez ratarea.
5
Madame [din public] a spus pe 18 septembrie 2011:
Domnule, îmi pare rău că v-am ofensat. Poate că nu sunteți "bunic", ci doar trecut de epoca de tinerețe. Vârsta dv. biologică este mai mare decât cea cronologică, și am să exemplific prin trei indicatori (mă rezum doar la aceștia pentru că nu vă cunosc personal): scăderea acuității vizuale (greșelile dv. gramaticale și de ortografie nu se datorează grabei sau neștiinței, ci creșterii dioptriilor, ceea ce presupune achiziționarea altor ochelari de vedere), părul, în speță alopecia de care suferiți (aici intervine zicala despre tărtăcuță) și sistemul psihic, adică tendința la nostalgie (tristețea fiind o boală cu caracter endogen), ceea ce vă face să trăiți din inerție. Iar vârsta dv. psihologică este mai mică decât cea cronologică (datorită faptului că aveți înclinația spre ludic, precum și falsa impresie că sunteți un as al manipulării și modelării oamenilor). Conchid astfel: deși nu mă aflu pe culmile disperării, spun și eu precum Cioran: "Eu nu am idei, ci obsesii. Idei poate avea oricine...", asta apropo de puterea de anticipație.
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 septembrie 2011:
1)Doamna, n-am nici cele mai vagi cunostinte de gramatica. Asa ca erorile de exprimare sunt cauzate de o crunta ignorantza. Potentzata de multe ori de lenea de a reciti ce-am scris.
2)N-am nicio impresie legata de capacitatea mea manipulatorie. In locul oamenilor as prefera sa manipulez bani. Fireste, cu o conditie egoista: sa fie ai mei. Sunt un posesiv. Intrucat sclavia a fost abolita si nu mai pot intra in posesia unor "suflete" (la femei cu trup cu tot), m-as multumi cu posesiunea gologanilor.
3) Nostalgii avem cu totii. Unii au nostalgia copacului, altii nostalgia lantului, ba sunt unii care au nostalgia paradisului! (parerea mea e ca nu poti regreta ceva ce nu exista, decat daca iti doresti sa fii inexistent). Eu am nostalgia copilariei. In fiecare zi citesc "O ramai" ca sa rad si "Amintiri din copilarie" ca sa plang. Ce prozator e Eminescu si ce poet e Creanga!
4) Fixarea in idee (ideea fixa) e periculoasa. Nu oricine o poate practica fara sa iasa din cadrele spirituale ale speciei umane. Cioran a scapat la mustatza. Ma intreb daca dvs. purtati asa ceva.
7
Madame [din public] a spus pe 18 septembrie 2011:
1. Domnule, dacă dv. insistați că sunteți ignorant, atunci nu vă satisfac plăcerea (masochistă) de a vă contrazice.
2. Ce coincidență, și eu sunt o posesivă. Chiar am o idee fixă, aceea de a intra în posesia unui sclav (adică unul care să facă treburile gospodărești), întrucât și eu sufăr de o cruntă lene.
3. Personal, nu am nostalgii. Nu vreau să revăd absolut nimic din trecut (nici personae, nici locuri). Nu trăiesc în trecut (nu sunt o melancolică) și nici în viitor (nu sunt o visătoare), ci sunt bine ancorată în present (adică, sunt o realistă).
4. Sunt slabe șansele ca eu să înnebunesc, cel mult aș putea să înnebunesc un bărbat… de cap, bineînțeles. Referitor la curiozitatea dv. dacă eu port sau nu mustăți… dați frâu liber imaginației.
8
Toma Alimoș [din public] a spus pe 18 septembrie 2011:
Daniel ne informează că "Miluță om sucit" (a se citi Emil Cioran) era "îndrăgostit de ratați".
Extaordinar. Dacă mai trăia, "Miluță" l-ar fi cerut pe Daniel în căsătorie. Un filosof îndrăgostit e capabil de orice.
9
aliona [din public] a spus pe 5 decembrie 2011:
nu doar ratatii stiu tot, eii stiind spun tot pt ca sunt ratati, dar noi oameni ca oamenii nu spunem tot pt suntem oameni educati...............
10
iulia mirancea [din public] a spus pe 26 martie 2012:
Un incult știe totul, în afară de faptul că e incult! Un ratat știe multe și, mai ales, faptul că e ratat ...!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook