Musaca de vinete
Gheorghe, Yannis, Mustafa,
toți mănâncă musaca
și la sat și-n capitală,
musacaua orientală
e vestită și-i stă bine,
cu uleiuri de măsline,
rumenită la cuptor,
un meniu ispititor.
Vinete mai mari de ai
în bucăți, felii le tai
și prăjești în mult ulei
de măsline, dacă vrei,
separat într-o tigaie
carnea pui să se înmoaie,
orișice carne tocată,
cu piper condimentată,
ceapă multă, usturoi
numai un cățel sau doi,
la final presari nucșoară
și verdeața necesară
și în vas de lut mai mare
pui un strat din fiecare
vinete și tocatură,
pătrunjel, o legătură,
roșii coapte în felioare
și de vrei să-i dai savoare,
torni o lingură sau două,
de oțet, o modă nouă,
cu balsamic de Modena,
afli-acum de la Elena,
acest oțet renumit
dă un gust deosebit.
Deci lași totul la cuptor
până când îmbătător
un miros ca un balsam
rupt din sânul lui Avram,
te anunță negreșit
că e gata ce-ai gătit,
musacaua ta, pe scurt,
e-un deliciu cu iaurt.
poezie de Elena Malec din Bucate Rimate
Adăugat de Cornelia Georgescu
Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- poezii despre usturoi
- poezii despre sfârșit
- poezii despre sat
- poezii despre roșu
- poezii despre oțet
- poezii despre măslini
- poezii despre mâncare
- poezii despre modă
- poezii despre lut
Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.