Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

animal magic
renăscând din cenușă -
pasărea Phoenix

haiku de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Vedetot Ion [din public] a spus pe 6 iunie 2018:
De când e pasărea animal?
2
Cornelia Georgescu [autorul] a spus pe 6 iunie 2018:
Dintotdeauna. Chiar și insectele sunt tot animale, evident.

Regnul Animalia este cel mai evoluat dintre toate, și întrunește toate organismele pluricelulare, heterotrofe, deci care nu își pot produce de sine-stătător substanțe organice necesare hrănirii, așa cum fac plantele, algele și bacteriile verzi prin fotosinteză.

Organismele încadrate în acest regn au fost introduse în unități sistematice din ce în ce mai mici în funcție de particularitățile lor fiziologice și gradul de înrudire care există între ele. Un grup aparte de organisme încadrate în regnul Animalia sunt cele care posedă coardă dorsală, sau un notocord, care constituie scheletul axial primitiv al embrionului. Aceste organisme se numesc cordate, și fac parte din încrengătura Chordata (posedă coardă dorsală). La sub-grupul vertebratelor, coarda este înlocuită de coloană vertebrală, care nu este nimic altceva decât un canal de țesut osos care protejează măduva spinării. De fapt, prezența coloanei vertebrale este caracterul definitoriu al vertebratelor, care alcătuiesc subîncrengătura cu același nume din încrengătura Cordata. Această subîncrengătură cuprinde vreo 58.000 specii de vertebrate, grupate în mai multe clase instituite pe baza unor caractere din ce în ce mai specifice. Așa se face că avem clasa păsărilor, a amfibienilor, a reptilelor și a mamiferelor. Precum vedeți, păsările sunt doar o clasă din vastul regn al animalelor, și au câteva trăsături comune cu alte organisme din alte clase: prezența coloanei vertebrale, prezența unei cutii craniene; prezența unor organe de simț specializate și a unor sisteme de organe bine definite.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook