Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Pot să mănânc din gunoi, dar să am o carte bună și liniște sufletească. Cu atitudinea asta mi-am schimbat destinul pentru că frica de a nu ajunge muritor de foame te face să fii sclav. Ți-e teamă că nu o să ai ce să mănânci, ca nu o să ai haine faine, că o să râdă lumea de tine. Asta îi tine pe oameni sclavi. Frica de foame și frica de umilință. De frica de foame scapi repede gândindu-te câtă mâncare se risipește în civilizația vestică, "civilizată". Nu ai cum să mori de foame nici dacă încerci. De frica de umilință socială mai trebuie să scapi și vei deveni ceea ce ai fost menit să devii. Și după ce treci testele astea două, se va revărsa întreaga abundență asupra ta pentru că toți respectă un om cu ce are curaj să se exprime pe sine, să fie autentic și să nu tolereze rahaturi. Curaj! Nu există autoritate care să îți poată pune ștampila de "om valoros" sau "mai puțin valoros". Râzi în fața lumii. "Dacă 10 oameni îți spun ca ești beat, te duci să te culci", zice vorba populara. "Dacă zece oameni îți spun că ești beat, înseamnă că le e ciudă că nu sunt și ei și le pui și lor un pahar. Sigur vreo 2-3 se bagă", aș zice eu. Singura opinie validă este vocea calmă și înțeleaptă din inima ta care îți spune că ești deja tot ce ai nevoie să fii. Comportă-te ca atare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook