Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nenorocirea acestei țări este aceea că nu are politicieni de doctrină, ci, cu foarte rare excepții, doar politicieni de interes. În plus, la noi, cei care se apucă de politică sunt, în marea lor majoritate, indivizi care nu sunt în stare de altceva. Prin urmare, nu trebuie să ne mire faptul că ajung miniștri foști tractoriști și chelneri, ori foști căpitani, care împărțeau izmene și bocanci soldaților și care au ajuns peste noapte generali de cele mai multe stele, președinți de camere parlamentare - foști lăcătuși mecanici de CFR, secretari de stat și parlamentari - foste educatoare, foști șoferi, fierari-betonoști, vânzători de butelii, aprozariști, grataragii, felceri etc.

(2 septembrie 2015)
Adăugat de Marian PătrașcuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Mircea Monu [din public] a spus pe 10 septembrie 2015:
După politicienii pe careîi avem noi, n-ai putea zice că și POLITICA este o... știință!
2
Agamemnon [din public] a spus pe 17 septembrie 2015:
Politicienii pe care îi aveți voi, dolofanilor, sunt exact aceia pe care îi votați și pe care îi meritați. Parlamentul e normal să aibă "foști lăcătuși mecanici de CFR, secretari de stat și parlamentari - foste educatoare, foști șoferi, fierari-betonoști, vânzători de butelii, aprozariști, grataragii, felceri etc.". Aceste meserii sunt utile, oneste, onorabile și frecvente în societate. Nu putem să fim cu toții "politicieni de doctrină", așa ca autorul. Parlamentul trebuie să fie poporul, redus la o anumită scară de proporție, și nu un sobor de academicieni.
3
Marian Pătrașcu [autorul] a spus pe 21 septembrie 2015:
Agamemnon: Tu chiar crezi că cei "incriminați" de mine sunt în stare să facă legi bune pentru țară (parlamentarii) ori să conducă bine o țară (membrii ai guvernului). După tine nu este nicio diferență între o țară și un tractor, sală de mese, magazie de efecte militare etc. Ete, tocmai de asta am ajuns de râsul lumii! Ce bine ar fi fost dacă parlamentul era "un sobor de academicieni"! Dar, știi ceva: tot nu era suficient, căci poți să fii academician, dar să ai un caracter execrabil! Ei bine, frecvența derapajelor morale este mult mai redusă totuși în cazul academicienilor decât în cazul celorlalți - de bine, de rău academicienii au anumite competențe superioare, pe când ceilalți sunt și proști și hoți - o combinație mortală pentru însăși existența unei națiuni! Statistic vorbind, tot ceea ce se petrece azi în România o indică a fi o țară de lichele și de secături, nimic mai mult! Desigur, onoare excepțiilor, mult prea puține însă pentru a schimba ceva!
4
Agamemnon [din public] a spus pe 23 septembrie 2015:
Domnule Pătrașcu! Se pare că nu înțelegi esența parlamentarismului. Parlamentul după dta ar trebui să fie alcătuit numai din juriști, judecători, procurori și avocați. Că, nu-i așa?, parlamentul e fabrică de legi. Parlamentul seamănă cu o curte de jurați. Jurații au cele mai diverse meserii, mai puțin aceea de jurist, Judecătorul conduce procesul, confruntarea dintre apărare și acuzare. Dar vinovăția o stabilesc jurații!

Legile nu le fac parlamentarii. Toate proiectele de legi sunt făcute de aparatul tehnic al Camerelor, alcătuit din juriști de excepție, specialiști. Parlamentarii doar le votează.

Ți-e dor de un parlament de academicieni? Îți amintesc că un astfel de sobor de savanți, condus de George Călinescu și Alexandru Graur, a respins donația lui Brâncuși, alcătuită din cele mai valoroase opere ale sale.

Parlamentul reprezentativ al unei țări trebuie să fie poporul redus la scara de proporție. Să încapă într-o aulă și să-l consulți, să-l întrebi auzi ce gândește. Un deputat la 40.000 de locuitori e norma de reprezentare. Acolo trebuie să fie și genii și proști, și cinstiți și lichele, exact cum este și în popor.

Acesta e mecanismul democratic. Dacă ți-e dor de dictatură, spune, frate!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook

 
În acest moment mai sunt 194864 de citate care așteaptă un vot. Fii primul care își exprimă părerea!