Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Construiam "aeroplane" din lăzi goale de portocale!... Luam două lăzi, le suiam pe câte un scaun și le petreceam prin mijloc o frigare de pui. În vârful frigării, înfigeam o scândură: elicea, apoi ne urcam în carlingă - interiorul lăzilor - și prindeam a învârti de frigări până ce, din cauza zdruncinăturilor, lăzile cădeau cu zgomot de pe scaune, împreună cu noi: primele noastre accidente de aviație. Mama mare, care auzea zgomotul "prăbușirii", dar nu putea ieși din casă să ne chelfănească, din cauza unei boli ce o ținea la pat de mai bine de douăzeci de ani, se mulțumea să ne strige prin fereastră: "Dracilor! Lăsați naibii șeli airoplani, c-o să vă rupiți gâtu într-o zi!".

în jurnal
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Simona Enache [din public] a spus pe 29 mai 2015:
Previziune nefastă, întrucât cei doi veri au murit în accidente de aviație: George Gh. Fernic, la Chicago, în 1930 și Ionel Fernic, în țară, în 1938.

La data de 25 iulie 1938, ziarul "Universul" anunța: "Un avion al companiei poloneze "LOT", care face cursa Varșovia - Salonic, plecat ieri din capitala Poloniei, s-a prăbușit ieri, la ora 17.30, în pădurea Negrileasa, lângă Găinești, la un kilometru și jumătate de comuna Stulpicani, jud. Câmpulung, pe colina Braniște. Avionul s-a sfărâmat complet și toți călătorii au fost omorâți. Se crede că avionul a fost lovit de trăsnet. Printre victime, cunoscutul aviator Ionel Fernic".

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook