Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fără Dumnezeu, omul rămâne un biet animal rațional și vorbitor, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri.

citat celebru din
Adăugat de Georgescu Alexandru CristianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

1
Ionuț Caragea [din public] a spus pe 10 august 2008:
Indoielnic citatul de mai sus. Imi permit sa nu fiu de acord cu formularea. Chiar si fara credinta in Dumnezeu, el ne iubeste si ne poarta de grija, doar suntem creatia lui. Ca ne mai lasa sa ne facem de cap, asta e alta poveste. Mai departe... vine de nicaieri? Nu este omul creatia divina? Cum sa vina de nicaieri? Merge spre nicaieri? Va las si pe voi sa reflectati.
2
elena denisa [din public] a spus pe 11 august 2008:
cu sau "fără Dumnezeu"... citatul ramine valabil
3
F. Nietzsche [din public] a spus pe 11 ianuarie 2009:
"un animal rațional și vorbitor" - definitia unui "om"

"care vine de nicăieri și merge spre nicăieri." - corect: mergem pe un drum fara destinatie. Important este ce facem pe drum.

Un ateist mort
4
Viviana [din public] a spus pe 22 octombrie 2009:
"care vine de nicăieri și merge spre nicăieri" ar insemna, dupa opinia mea, ca fara credinta in Dumnezeu omul nu stie de unde vine cu adevarat si, mai ales, nu stie care este sensul existentei lui.
5
Cristina.R [din public] a spus pe 3 ianuarie 2010:
Afirmatia se refera la faptul ca un ateu nu stie de unde vine (poate de la maimuta se trag) si nici unde va ajunge dupa moarte ( uni atei cred ca vor ajunge fertilizatori petru sol) Pe cand un crestin stie ca se trage de la Hristos si ajunge la Dumnezeu ( unde va avea loc Judecata de Apoi si in functie de pacate te paste iadul sau raiul)
6
Adelina S. [din public] a spus pe 14 mai 2013:
Fara Dumnezeu nu constientizam rostul vietii noastre care ne este predestinat chiar inainte de nastere: Ieremia 1:5 „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte(...)". Deci, daca ne satisfacem nevoia de a trai, fara Dumnezeu, nu vom cunoaste niciodata adevarul despre ceea ce suntem si ceea ce vrea El sa fim, implicit, calea pe care trebuie sa mergem pentru a ajunge "acolo" (diferit de nicaieri), adica in vesnicie.
7
Gabriel Mimler [din public] a spus pe 12 august 2014:
Ceea ce implica citatul este: Dac filozofic scoatem catrgoria Dumnezeu din ecuatie, continuand ca gandim in continuare, concluzia este ceea la care ajunge Tutea. Si o alta posibila continuare a noului algoritm filozofic de unde s.a scos Dumnezeu este cel al lui Dostoievski:"Inseamna ca totul este permis!" Tragic, cei care decid sa inlature aceasta categorie filozofica, vor trai dupa aceste principii, ale animalului intamplat sau intamplator, care poate face ce vrea.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook