Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Necesitatea guvernează toate lucrurile, ceea ce face în foarte mare măsură inevitabil, faptul că în cele din urmă, toate lucrurile create se descompun. Este inutil să protestezi împotriva morții. Mai există și destinul, dar acesta nu reprezintă o putere exterioară. Cel mai potrivit înțeles pentru destin este acela de hotărâre eternă'a'lui D-zeu, care ne arată nu doar puterea, ci și grijă providențială a acestuia față de noi. De vreme ce totul este trimis de D-zeu, nu poate fi vorba de întâmplare sau noroc. Dacă nu există alt refugiu în față necesității, decât să dorești ceea ce ea voiește, atunci de ce nu stăm deoparte și nu lăsăm totul în grijă sorții? Pentru că nu știm cum anume lucrează soarta. Poate că este necesar că noi să vrem anumite lucruri pentru a provoca rezultatele predestinate. De aceea câtă vreme suntem ignoranți în privința efectelor, trebuie să ne străduim din greu să evităm răul și să ne păstrăm speranța. O înțelegere a providenței și a necesității ne va permite să rămânem statornici și liniștiți de-a lungul oricăror nenorociri. Trebuie să interpretăm evenimentele în lumina a ceea ce putem scoate din acele scântei ale rațiunii îngropate înăuntrul nostru. Doar atunci vom avea reacția corectă la evenimente pe care nu le putem controla.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Herbert de Cherbury. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Scurtu Sorin-Izvoras [din public] a spus pe 7 iunie 2014:
Totul se reduce de fapt la înțelegerea INTUIȚIEI ca element de legătură primordial cu DIVINITATEA. Apoi vine înțelegerea faptului că, rugăciunea TATĂL NOSTRU conține esența devenirii, prin FACĂ-SE VOIA TA, propoziție ce lămurește atât comportamentul nostru față de voința proprie, prin ânțelegerea faptului că, nici măcar un fir de păr din capul nostru nu se mișcă fără voia DOMNULUI, cât și prin preștiința sa a tot cuprinzătoare asupra "devenirii" noastre pe măsura "talantului" dăruit nouă!!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook