Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă ne-ar reuși să reproducem detaliat în noțiuni ceea ce exprimă muzica, am căpăta o deplină și suficientă explicare a lumii.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

 

1
Agha Al-Nimer Diana [din public] a spus pe 7 ianuarie 2009:
Un misogin care a mai scris si ceva destept pe langa faptul ca "femeia e un animal menit sa faca copii"! Daca citatul nu e clar imi cer scuze ca am citit-o cand eram copil!
2
bota lucian [utilizator înregistrat] a spus pe 11 august 2009:
Viata ne pune in calea apei, in calea vantului, in calea prapastiei ... noi insine suntem mai presus pntru ca noi stim sa dam o aripa vietii
3
Eric cel Rosu [din public] a spus pe 9 ianuarie 2010:
Universul este compus din materie care emite vibratii ce pot fi transcrise pe note muzicale.Universul este un mare concert compus de Creatorul sau.
4
Ionuț Popa [din public] a spus pe 16 ianuarie 2011:
Trebuie trasate foarte clar diferențele dintre gândirea rudimentară a unui misogin oarecare și cea a unui fin observator. Misoginul acționează/ emite idei patronat de frustrări și înăbușit de subiectivism. Schopenhauer a reprodus cu acuratețe tendințele naturale ale omului (în toate scrierile lui, nu doar în două, trei citate). O scurtă demonstrație ne-ar lămuri cu privire la ideea pe care user-ul Agha Al-Nimer Diana o găsește lipsită de inteligență. Femeia face copii? Face. Este omul un animal rațional? Este. Este femeia om? Afirmativ și aici. Că în rețeta sa Schopenhauer n-a adăugat nici miere, nici zahăr și nici măcar zaharină, ci doar "sare în bucate", nu trebuie împroșcat cu noroi. Uneori viața este atât de cinică, pe cât e de simplu, și totodată greu, de cuprins în fraze edificatoare. Că noi am uitat să ne mai întoarcem privirea către esență, distrași de poveștile lacrimogene și siropoase marca Hollywood, iar nu-i putem imputa nimic filosofului. Schopenhauer va fi murit de 300 de ani, și femeile vor continua să dea naștere copiilor sub tutela Regnului Animalia.
5
Cirpaci Zobar [din public] a spus pe 1 noiembrie 2012:
muzica e mister in care daca taci intelgi mai mult decat daca intrebi si incerci sa intelegi neintelesul ce il produce aparenta trezire a constintei adica intelegi oare muzica rasunand prin tenebrele acestui unghier de unvers? muzica poate fi cereasca sau draceasca cea cereasca te inalta cea draceasca te degradeaza numai ca si aici neghina si-a facut aparitia

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook