Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

scuză
Scuzele sunt cuiele folosite în construirea unei case a eșecului.

definiție de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Don Wilder. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 10 iulie 2013:
Iar lipsa scuzelor este pironul bătut în eșafodul pierzaniei!
2
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 10 iulie 2013:
Este o diferență între scuze și cererea iertării. Scuzele sunt mai degrabă o încercare de a-ți minimiza "păcatul", adică de a accepta doar pe jumătate că ai greșit. Cel care cere iertare din tot sufletul, nu se scuză cu argumente. Părerea mea!
3
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 10 iulie 2013:
Așa e, vorbiți ca din carte, domnule Lucian Velea!
Dar aici, e vorba de scuze, nu de iertare! Iar scuzele, au și ele rostul, momentul și, mai ales importaanța lor. Nu poți cădea în genunchi de zece ori pe zi, pentru un incident banal (că ai atins, din greșeală pe cineva, sau, din grabă, n-ai pus pe masă o furculiță)!
Dar nici scuzele nu sunt scutite de condiția sincerității. Intonația este întotdeauna argumentul forte al recunoașterii și regretării faptei!
Eu folosesc formula: “îmi cer scuze”, de obicei, anticipat!
4
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 11 iulie 2013:
Cuvântul "scuze" e cam difuz. E o diferență mare de sens între cum e folosit în "Îmi cer scuze!" și "Am niște scuze..." Așa cum înțeleg eu, autorul se referă la sensul din urmă.
5
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 12 iulie 2013:
Înțelegeți bine, domnule Lucian Velea!
Acest scriitor -psiholog-, ca și mulți alții din America (Dalle Carnegy, Napoleon Hill, Antony Rubbens), se referă strict la o casă a eșecului, în afaceri!
Americanii au ajuns atât de departe, pentru că au educat populația în urmărirea unui singur țel: de a face bani! Din pământ, din iarbă verde!
În atingerea acestui scop, au inițiat în școală, mijloacele de a obține bani (fără scrupule), ca disciplina obligatorie. America își prelucrează cetățenii prin mass-media, stimulându-i, tentându-i, obligându-i! Criza actuală se datorează acestui fapt!
Așadar, scuzele lui Don Wilder sunt, de fapt, îndemnul la anihilarea oricăror prejudecăți, pentru atingerea unui singur scop: banul!
6
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 12 iulie 2013:
Eu nu văd vreo legătură strictă cu afacerile. Principiul se aplică chiar și pentru cele mai nobile scopuri. De exemplu, dacă îți propui să devii foarte generos, este "un cui folosit în construirea unei case a eșecului" dacă spui "nu te ajut cu bani, fiindcă acum strâng bani, ca să-mi trimit copilul în tabară". Moralitatea se aplică independent de principiul enunțat de Don Wilder.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook