Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mâhnirea te face teatral.

în Caiete III. 1969-1972
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 28 martie 2017:
Exista, e drept, si mahnirea exhibata, demonstrativa. E cu atat mai graitoare cu cat e dublata de verbalizari monosilabice (si neaparat fara noima). Fireste, acesta prestatie actoriceasca nu poate fi gustata decat de un public pregatit sa primeasca astfel de happening-uri sentimentale. Oameni sanatosi si cu pofta de viata. Oameni fara drame interioare, fara complexul de superioritate (intelectuala) al inadaptarii. Un om cu o mina sepulcrala (si o voce sibilinica de dincolo de mormant) ii contrariaza, ii scoate confortul voiosiei sincere si simple. Ce-o fi avand amicu'? Sau ce n-o fi avand? I s-a terminat bateria (erectilitatii, suportabilitatii hepatice? Ce seplimba de colo-colo ca un cioclu ramas fara slujba? Sau poate e in interes de serviciu si ni se pregateste ceva? etc.
Fireste, aparitia acestor momai ambulante si abulice, nu-l poate insela pe un ins ca Emil, expert in amaraciuni contrafacute. El stie ca nimeni altul ca indaratul unei amaraciuni "existentiale" (dar neprovocate de alt neajuns decat acela de a fi fost nascut) se afla un sofism (cu pretentii silogistice) menit sa ii confere un irezistibil nimb tragic. Cioran e genul asta de "martir" care neavand o cauza, se deda la diverse efecte teatrale.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook

 
Citatepedia se îmbunătățește și prin votare. Nu uita să dai cel puțin un vot/zi. Durează doar câteva secunde!