Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Creația nu poate fi decât firească. Nu cere muncă, sacrificii, inspirație, suferință. Ea nu cere decât glas. Glasul creației se exprimă în limba genială. Această limbă nu se învață.

(2012)
Adăugat de Simion PurzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Simion Purza. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 27 noiembrie 2012:
Se vede treaba că autorul nu știe ce înseamnă să fii... mamă.
2
M.Arinică [din public] a spus pe 28 noiembrie 2012:
Autorull se referă la creația artistică. Și are multă dreptate. Genialitatea este un dar. Nu se învață. Dar pentru a stoarce din geniu o creație genială e nevoie de muncă, sacrificii, inspirație și suferință. Pentru a-și transpune genialitatea într-o operă genială, Eminescu a muncit și a suferit enorm.
3
geta mares [din public] a spus pe 28 noiembrie 2012:
Cita generozitate in exprimarea comentariului.Sunteti absolut incredibil.

Frumos, foarte frumos.
4
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 28 noiembrie 2012:
Autorul probabil vrea să se refere la creația artistică, dar nu o face clar. Oricum, niciun geniu nu a creat ceva important cu ușurință. Poate să lase impresia că o face cu ușurință, dar asta e ceva superficial. Creația, de orice fel, are nevoie de energie interioară, de ardere, de tumult.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 28 noiembrie 2012:
Creatia se poate realiza cu usurinta. Munca "titanica" e pentru geniu un lucru la fel de natural cum e pentru barbatul comun uitatul la meci, mersul la crasma, rasul la bancuri fara perdea si flirtatul cu picolitele. Creand, geniul nu se sacrifica, nu renunta la bucuriile vietii. Dimpotriva afla in fapta creatoare delectarea suprema. Problema e ce se intampla dupa ce creeaza. In acesta perioada de sterilitate spirituala, "titanul" redevine om si nutreste dorinte prea omenesti (dupa vorba lui Nietzsche) cum e nevoia de apreciere. Geniile nu creeaza pentru glorie, dar resimt nevoia de glorie ori de cate ori nu mai sunt gloriosi (in momentele de pauza creatoare). In momentele in care nu creeaza geniile sunt nefericite. Cand creeaza n-au timp de fleacuri. Un urias (geniul) nu se plange cand se inteapa intr-o piuneza (ingratitudinea contemporanilor).

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook