Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Eu sunt Raisa

Eu sunt Raisa, fata de pe coline...
Tu, cine ești? Tu, om... Om bun de lângă mine!
Ochii îmi sunt căprui și-n ei, privirea blândă...
Și-n piept se zbate -auzi?- o inimă arzândă!

Cosița-mi este lungă, cu unduire-n fir,
C-așa mi-o dete maica... măicuța din Izmir!
Ieri, m-am jucat puțin cu părul tău bălai...
Al meu e negru...! Iubire, putea-vei, deci, să-mi dai?

Trist e zâmbetul meu, dar poate să te-aline...
Pe tine, ce te doare, omule bun, ți-e bine?
Departe plângi de oameni... Să nu te vadă ei?
Hai, vino, sunt Raisa, Raisa de pe chei!

De-ar fi ca a ta lume mâine să nu mă vrea,
Căci ochii-mi sunt prea mari și-adâncă-i ființa mea,
Chiar de nu-ți plac, mă lași, în tine să m-ascund?
Căci sunt Raisa... Raisa de pe prund!

Și, totuși, pleci... e trist... că' nu mă iei cu tine...
O, nu pleca, om bun...! Și-n lumea mea e bine!
Rămâi cu mine... mai stai un ceas... mai stai... mai stai!
Eu sunt Raisa... Raisa de pe splai!

Rămâi aici, te rog, vreau să rămâi cu mine...
Iubirea să n-aleagă... între "ei" și tine!
Omule bun, te chem să dărui, te vreau iubind!
Eu sunt Raisa... Raisa de pe grind!

poezie de (13 noiembrie 2012)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Iulia Mirancea. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
alex_dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 1 ianuarie 2013:
Acum 2 saptamani i-am trimis poezia unei prietene.Are o fetita pe nume...Raisa.Mi-a placut si i-am trimis-o.Sper sa nu va deranjeze.
2
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 1 ianuarie 2013:
Sunt încântată de gestul dumneavoastră! Aș dori, totuși, să știu dacă mesajul poeziei, este cât de cât clar! După cum a fost votată, se pare că e un concept prea puțin convingător!
3
Abramovici [din public] a spus pe 2 ianuarie 2013:
Poezie excepțională.

Bine elaborată tehnic.

Plină de mesaje și energie.
4
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 2 ianuarie 2013:
Excepțională???? Dumnezeule!
Domnule Abramovici, mă uimiți, mă uimiți, mă uimiți! Nu conteniți în a mă uimi! Pentru mine sunteți o enigmă!
Ei, atunci, chiar ați meritat poezia pe care vi-am făcut-o cadou de Anul Nou, tuturor bărbaților de pe site (că cea de Crăciun, văd că încă n-a fost observată) și nici n-am apucat s-o termin bine, căci s-a și pricopsit cu trei voturi îndoielnice! Nu-mi pot da seama! Am atins toate cele trei proprietăți ale femeii: mamă, soție, iubită!
Părerea domniei voastre, care este, domnule Abramovici? Contez foarte mult pe ea, pentru aceste concepte la care lucrez de o lună de zile (printre foarte puține picături, ce e drept)! Aș vrea să vă cunosc!
5
alex_dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 2 ianuarie 2013:
Daca afirma domnul Abramovici ca e exceptionala, puteti sa ma credeti si pe mine ca e o poezie frumoasa.Chiar mi-a placut.Puneti prea mare pret pe voturi.La inceput intram pe site si cautam cate-o poezie(citeam seara, pe telefon din autorii mei preferati).Ulterior am vazut ca, desi erau niste poezii de referinta, aveau foarte putine voturi.Asa ca, votul nu e o conditie sine qua non.Parerea mea
6
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 ianuarie 2013:
Este puțin relevant atunci când sunt doar câteva voturi, iar situația se poate schimba rapid (cum s-a și întâmplat în cazul de față). Numai că pentru a ajunge la o situație relevantă, cu multe voturi, trebuie mai întâi să fie puține. Așadar, votați!
7
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 3 ianuarie 2013:
În primul rând, vă mulțumesc pentru atenția acordată, domnule Lucian Velea și domnule Alex Dospian! Mă faceți să mă simt bine!

Cu voturile e altă problemă: 1. e legătura mea cu publicul de pe site și, mai ales, resortul meu de energie; un concept apreciat îmi dă curaj, așa cum, unul votat "stupid", mă descumpănește, mai ales când, în câteva clipe apar 3 voturi "stupid", în timp ce, toate celelalte texte de pe pagină, n-au nici un vot. Asta se întâmplă permanent, exemplu fiind chiar seria aceasta recentă de poezii închinată Bărbatului- creația primordială-, iubesc foarte mult acest subiect dar, din păcate, el n-a avut efectul preconizat de mine și aș dori să știu ce anume îi deranjează pe cititori.
Eu, când mă încumet să votez un concept, de obicei mă înscriu și la comentariu și-mi spun părerea, așa ar trebui să procedeze toți, să aibă curajul opiniei, că doar, nu e nici o supărare, dacă realizează o critică pertinentă!

2. Nu înțeleg cum se produc acele schimbări de situație despre care vorbiți, domnule Lucian Velea, de ce dispar voturile, am mai sesizat acest fenomen (mă întreabă mulți prieteni care m-au votatat de mai multe ori și, după câteva zile, voturile nu mai există!
8
Abramovici [din public] a spus pe 3 ianuarie 2013:
Doamna Iulia,

Voturile negative au o explicație simplă.
În România nimeni nu votează
la modul serios,
fie că e vorba de Parlament
sau Citatepedia.

Părerea mea este
să nu vă sinchisiți de voturi,
acestea fiind în mare parte politice,
și să continuați scrisul exact pe această linie.
Stăpâniți impecabil limba română,
ortografia vă este perfectă.
Tehnica de versificare vă ajută.
Aveți un simț muzical înnăscut.
Poezia Dv. curge firesc,
nu se simte nici o forțare.

Folosiți o gamă largă
de figuri de stil.
Dovediți originalitate
și inventivitate.
Discursul poetic
e simplu și sincer.

Succes!
9
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 3 ianuarie 2013:
Într-o anumită măsură, primele voturi sunt de la prieteni sau de la cei pe care îi iritați, ca să zic așa. De aceea, nu prea sunt reprezentative. Voturile "politice" sunt la sub 1 la mie dintre autorii prezenți pe Citatepedia. De fapt, astfel de voturi sunt eliminate imediat ce sistemul automat observă că sunt date în favoarea/defavoarea persoanei, nu pentru textele acesteia. În orice caz, un scriitor nu ar trebui să se lase influențat de primele păreri, indiferent dacă sunt pozitive sau negative. Cele mai utile îi pot fi părerile argumentate, dar și acestea trebuie trecute prin filtrul propriei gândiri. Părerea mea este că un scriitor care este ușor influențabil nu evoluează, poate chiar din contră.

Desigur, ar fi cel mai bine ca cei care votează să și argumenteze printr-un comentariu, dar nu-i putem obliga să scrie.
10
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 3 ianuarie 2013:
Pe vremuri românii aveau o vorbă: "Noi nu gândim, noi muncim"!, azi cititorii de pe Citatepedia (au spus-o mulți): "Noi votăm, nu comentăm". Personal, nu dau doi bani pe voturi, iar pe comentarii, niciun ban. Aici e un talmeș-balmeș, greu de gestionat.
11
Abramovici [din public] a spus pe 4 ianuarie 2013:
Auzi Vedetot!
"Personal nu dau doi bani pe voturi,
iar pe comentarii, niciun ban."

Păi atunci pe ce-ți cheltui
salariul minim pe economie?

Lăudându-ți colegii de cenaclu,
așa, din solidaritate profesională?

Atenție!
La acest "talmeș-balmeș greu de gestionat"
pui serios umărul,
în fiecare zi,
adăugînd noi comentarii
(din alea de zero bani).

Drept pedeapsă,
ți-aș da în gestiune
acest talmeș-balmeș.

Ai stofă de gestionar.
12
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 4 ianuarie 2013:
"Personal mi-a plăcut Raisa"
Păi, n-are cum să nu vă placă Raisa, domnule Abramovici! Căci: are privirea pătrunzătoare și gândirea adâncă; ochii blânzi, de care bărbatul are mare nevoie; podoaba capilară din abundență, ideală feminității; și, mai ales, inimă înțesată de iubire, cu care, 'mnealui, se poate juca nestingherit, cât poftește! N-am dreptate, domnule Abramovici? (glumeam, sigur că bărbații sunt neclintiți aceleiași femei, până la moarte!!!)

Vă mulțumesc din suflet, pentru descrierea, mai mult decât generoasă a calităților mele literare! Dacă le-aș fi bănuit ceva mai înainte de a lua anumite decizi (majore) și m-aș fi trezit din vis la timp (așa cum, genial sugerează domnul Lucian Velea într-un citat), acum eram departe!
Din păcate am rămas doar ... aproape! Aproape de ceea ce aș fi putut fi!
13
Doina Chesa [din public] a spus pe 4 ianuarie 2013:
Ne lamentăm că nu suntem votați cum ne-am dori și că ne dispar voturile, întrebând de ce? Răspunsul e unul singur, simplu de tot: Pentru că suntem români, și noi cei care scriem și cei care ne votează. Și, ca acest răspuns să nu rămână vorbă goală argumentez: un român spune la un moment dat altui român: "Piei drace! (...) A noua neobrăzare a comunei primitive: Grota lui...", ca după 3 luni acesta să devină dintr-o dată "getlemen". Românul nr.2 îl bruschează pe cel cu nr.1 : "Nu vă pot lăuda pe amândouă. Sunt cam obosit. Și nici n-am buletin de Istanbul". Primul român, îi spune celuilalt: "N-am cerut ajutorul nimănui, mândria a fost întotdeauna boala mea incurabilă! Și viața mi-o dau pentru ea!", după ce afirmase clar; "Nu mă interesează actul artistic", ca mai apoi să se roage de același român: "Comentați-mi poeziile pe care vi le-am dedicat". Personajele nu sunt reale, dar orice asemănare o puteți găsi în comentarii pe Citatepedia.
14
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 4 ianuarie 2013:
Doamnă! Simpatică doamnă (sau domnișoară), Doina Chesa! E incredibil câtă abilitate aveți! Numai că: 1. "Piei Drace" era o parodie de-a-ndoaselea, a primului rămân, la o replică excepțional de amuzantă a celui de-al doilea român; 2. Gentlemenul mai primise anterior, în repetate rânduri, acest calificativ; 3. Da, recunosc, am afirmat că mândria este boala mea incurabilă dar, mândria, ca noțiune este independentă iar atunci era legată (asta n-ați sesizat!), de intenția unui anume poet de a mă AJUTA să public niște poezii; 4. recunosc și că am declarat că nu mă interesează actul artistic: pentru că, chiar nu mă interesează! Mă interesează, în schimb, părerea ideii mele, absolut originale, despre căința Evei, în pielea căreia am intrat, prin cele trei poezii dedicate bărbaților!
Mulțumită?
În orice caz, lecturându-vă frumosul comentariu, mi-ați fost foarte dragă!
15
Diana Chesa [din public] a spus pe 5 ianuarie 2013:
Apelăm cum e firesc, când ne lansăm într-o întreprindere nouă, cum este cazul de față literatura, la unii semeni de-ai noștri, pe care îi credem cu mai multă experiență, pentru a ne convinge dacă merită să continuăm drumul, sau să ne oprim. Site-urile sau revistele literare sunt adevărate rampe de lansare. Depinde însă și cine și mai ales cum sunt administrate. Citatepedia, este un spațiu cultural pus la dispoziție, gratuit, tuturor celor care produc literatură. Lipsa unor specialiști însă îngreunează promovarea autentică a valorilor. Urmăresc de o vreme bună acest fenomen,(am început elaborarea unei istorii a acestui site) și am observat că au apărut câteva voci tinere, cu înclinații spre critica literară adevărată, dar au fost imediat izgoniți cu epitete grosolane: "te-ai găsit tu să ...", "uite, criticul ...",
"tu ești singurul care ..." și exemplele pot continua, le găsiți pe site. Cu astfel de atitudini, tinerii critici, se retrag în "vârful picioarelor, fără zgomot" cedând locul amatorismului. Cei care pierd sunt creatorii, care pot fi dezarmați de "primele păreri", "miștocărești". Domnul Velea făcea o observație de luat în seamă, ca: părerile să fie trecute prin filtrul personal și numai după aceea să se hotărască ce și cum. Vă rog, pe toți, nu mi-o luați în nume de rău, nu sunt critic literar, mai degrabă istoric literar. Am scris și câteva poezii, dar mărturisesc sincer nu am curaj să le public pe Citatepedia.
16
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 11 februarie 2013:
Am aruncat și eu o privire pe aici, pe la "Votate recent" și-am găsit această poezie! Cineva a votat-o dar nu știu de ce s-o mai fi apucat, dacă, tot nu-i place! Unii oameni sunt greu de înțeles!
Totuși, îi mulțumesc, pentru că, iată, datorită lui, am dat peste ceva ce uitasem de mult: comentariul plin de căldură al d-lui Abramovici!
Câtă nevoie avem, uneori de încurajări sincere (chiar și foste)!
17
Gheorghe Alexandru [din public] a spus pe 3 iunie 2020:
stimata doamna Iulia, poeziile dvs sunt splendide. Soarele este frumos. Dar vor fi voturi negative la adresa soarelui, "ca te poate arde", "ca nu este de incredere pt ca norii il pot acoperii", ca "nu e constant in fiecare anotimp". Poeziile dvs sunt superbe, indifferent de comentarii".

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook

 
În acest moment mai sunt 194878 de citate care așteaptă un vot. Fii primul care își exprimă părerea!