Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă nu era șarpele, Eva ar umbla și astăzi, virgină, prin Rai. Omenirea își datorează existența șarpelui.

aforism de din Imensitatea punctului
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Este disponibilă și traducerea în italiană.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 februarie 2011:
Omenirea isi datoreaza existenta sarpelui si fericirea de a nu se fi nascut (vorba lui Cioran) anticonceptionalelor.
2
Katia [din public] a spus pe 10 februarie 2011:
Tu n-ai avut această fericire, Daniel. Pe vremea ta, nu existau anticoncepționale. Producția de plozi se realiza pe bandă rulantă!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 februarie 2011:
Doamna, Dumnezeu in intelepciunea lui a inventat moartea ca solutie eficienta pentru aceasta greata existentiala. Daca un nene se supara iremediabil pe viatza (sa-i spunem la intamplare Emil) viitorul ii face o oferta de nerefuzat: cimitirul.

Cat despre copii pe banda rulanta, mama mea nu a fost deloc o eroina in productia socialista. S-a limitat la doi copii. N-am intrebat-o daca a folosit banda in procesul de fabricatie. Nu sunt atat de polivalent incat sa presupun ca sunt produsul unei activitati desfasurate "in banda". Daca a fost implicata o banda in maculata mea conceptiune trebuie sa fi fost una de magnetofon. In vremea aceea ambientul propice pt. productia de "oameni noi" se crea cu ajutorul magnetofonului.
4
Katia [din public] a spus pe 10 februarie 2011:
Mama mea s-a limitat la un copil. Unul și bun. Moi! Părinții mei m-au conceput cu ajutorul patefonului. D-aia sunt atât de romantică și inteligentă!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 februarie 2011:
Doamna sunteti si de o modestie demna de toata lauda (proprie). Patefonul functioneaza pe baza de placi. Ca si scleroza. Sunt sigur ca dvs. nu sunteti predispusa la zaharisire prematura, in pofida dulcetii pe care o aveti in chiseaua cardiaca.
6
Condorul [din public] a spus pe 10 februarie 2011:
Doamna Katia,
Am inteles ca sunteti„Unul si bun”, dar sunteti si „Moi!”? Un proverb romanesc spune : „ Lauda de sine, nu miroase-a bine”.
7
Katia [din public] a spus pe 10 februarie 2011:
Daniel, știu că patefonul funcționeză pe bază de plăci însă, intenția mea era de a sublinia vârsta mea înaintată în contrast cu vârsta ta. Totuși, nutresc speranța că nu mă voi zaharisi prematur, deși, dacă mai comentez mult pe site, s-ar putea șă-ți înșel așteptările.

Condorule, câteodată, lauda de sine, miroase a bine. Modestia e pentru oamenii lipsiți de aptitudini și calități morale deosebite.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultimele zile au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook