Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu trăiești decât pe jumătate... Cealaltă jumătate așteaptă undeva, încă neatinsă.

în În căutarea oii fantastice (1982)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.

 

1
Yorick [din public] a spus pe 27 august 2017:
Multe teorii referitoare la forța imensă a subconștientului și cam toate încearcă să acrediteze ideea că această resursă (in)imagimabilă a homosapienslui este un fel de marsupiu, cu două compartimente, unul deschis, celălalt fermorizat, deci enigmatic cusut, unde, când omul nostru nu e prea atent, cineva (bine intenționat, fără doar și poate) bagă, pe furiș, material, la greu, de toate tipo-dimensiunile, fără prea mult discernământ privind calitatea materialului vârât.

Adică, așa cum preconizează și prietenul Haruki, „cealaltă jumătate”, dispusă, pe undeva, la un stand-by perpetuu și (de cele mai multe ori) inutilizabil; doar că amicul nostru mai are un văr, Suzuki, cu o structură metafizică a minții mai complexă, care ne spune, sec și doct cum îl știm, că acele două jumătăți, la care se referă primul văr, sunt de fapt, trei: conștientul, subconștientul și... inconștientul.

Inconștient ca Bulă, al treilea mare motivaționalist universal, căruia, când aude de jumătăți, gândul îi zboară, automat, la o a patra, recte, nevastă-sa, referitor la care are teoria lui proprie: una-i să afirmi că nevasta e jumătatea ta și alta că e jumătate a ta.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultimele zile au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook