Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cinstește pe conducătorii țării ca pe trimișii lui Dumnezeu în fruntea Țării noastre și cunoaște că puterea ce-o au este dată lor de la Dumnezeu.

citat din
Adăugat de Girel BarbuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Credinta nadejdea dragostea Cuvinte de aur Vol. 1" de Sfântul Ioan Gură de Aur este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.00- 15.99 lei.

 

1
Manciu Nicolae [din public] a spus pe 6 ianuarie 2012:
Vrajeala cum sa spuna asa eva Sfnatu Ioan Gura de aur...
Este o invetie de cineva sa vad o dovat ca Sfantul Ioan Gura de aur a scris asa dar eu nu cred orcum daca este adevarat imi cer scz daca este o minciuna nu mai sti ce sa crezi ....
2
Michele [din public] a spus pe 6 ianuarie 2012:
Avînd în vedere modul în care a fost condusă Romania în ultimii 22 de ani, se pare că toți cei care au condus (și conduc) această țară sunt mai degrabă trimișii Diavolului, nu a-i lui Dumnezeu.
3
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 6 ianuarie 2012:
Sfântul Ioan Gură de Aur, unul dim marii sfinți Părinți ai ortodoxiei, nu se poate apăra, nici nu are cum să facă dovada că a spus (scris) cele de mai sus.Ca unul care am lecturat mare parte din opera sa și în calitate de editor ale celor comentate, vă asigur că în una din învățăturile sale a făcut și o asemenea afirmație. Să nu interpretăm însă greșit; Marele teolog nu a fost român, deci când a spus "în fruntea Țării noastre", nu s-a referit la ROMÂNIA, mai ales la cea de azi. Domnule Michele, sunt de acord cu Dv., însă de ce vă referiți doar la ultimii 22 de ani . Cei dinainte ai cui timiși au fost?
4
Ion Ioniță din Ionești [din public] a spus pe 6 ianuarie 2012:
Da, Michele! Pe conducătorii din ultimii 22 de ani i-a trimis (părerea ta Diavolul! Păcat că Revoluția l-a scos din schemă pe Ceaușescu trimisul lui Dumnezeu. Adevărul e că, buni sau răi, conducătorii din ultimii 22 de ani au fost trimiși în jilțul puterii de popor.Care a votat așa cum s-a priceput. Conducătorii sunt oameni, nu zei. Nu sunt nici mai buni, nici mai răi
decât cei care îi aleg.
Dar ce-a spus Ioan Gură de Aur merită reținut. Un conducător, odată ales de popor, merită urmat și respectat, pe durata mandatului.
A înjura continuu conducătorii (legea permite) înseamnă a înjura
milioanele de oameni care i-au ales.
Eu nu apăr conducătorii. Dar se vede că lumea geme de neisprăviți și ratați,
care cred că pentru toate insuccesele lor vinovați sunt conducătorii
5
Michele [din public] a spus pe 8 ianuarie 2012:
"Aderarea la Uniunea Europeană se va dovedi o greșeală istorică uriașă pentru țara dumneavoastră, pentru că ce ați făcut e să intrați într-un sistem care este din ce în ce mai mult ca cel pe care l-ați părăsit acum 20 de ani. Este o greșeală foarte mare, iar clasa voastră politică, politicienii voștri, birocrații, sunt practic cumpărați cu bani, foarte mulți bani."
Nigel Farage, europarlamentar britanic

Domnule Ioniță,

Într-adevăr, conducătorii din ultimii 22 de ani au fost trimiși în jilțul puterii de către popor. De fapt, aici e marea păcăleală! După părerea mea, Romania nu este condusă de la București. Conducătorii noștri sunt doar niște "pioni" la mîna unor "șahiști" care stabilesc ceea ce este "bine" și ceea ce este "rău" pentru cei care încă mai viețuiesc în această țară...
Michele
6
Homo Novus [din public] a spus pe 8 ianuarie 2012:
Într-adevăr, acolo unde firele nu se văd, nu înseamnă că nu există o conexiune (sau mai multe). Să nu uităm că trăim în era conexiunilor "wireless". Eliberate din hamurile inestetice și greu de manipulat, marionetele au fost puse în mișcare și învățate să danseze cu ajutorul combustibililor fosili și al energiei electrice.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 ianuarie 2012:
Gura de aur a sfantului te trimite uneori (bunioara ascultandu-l cand vorbeste despre carmuitorii sau carmacii lumesti) cu gandul la un implant dentar din metalul pretios mentionat. Astfel de vorbe spuse cui trebuie ar putea sa atraga dupa sine o sponsorizare suficienta pentru o proteza din aur curat. Curat ca sufletul lui induhovnicit.
8
Minodora Marin [din public] a spus pe 28 noiembrie 2012:
Nu nesăbuința celor ce conduc e de vină, ci păcatul nostru și faptul că ne acoperim greșelile noastre. Iată ce a răsturnat pe toate cu susul în jos, iată ce ne-a adus toate nenorocirile, iată ce a oștit războaie, iată ce anume a lucrat înfrângerea noastră. Nu din altă parte ne-a covârșit pe noi roiul acesta de rele, nu din altă pricină. Așa încât chiar dacă cel care conduce ar fi Avraam sau Moise sau David sau Solomon cel preaînțelept sau ar fi mai păcătos decât toți oamenii, iar noi ducem o viață rea, acest lucru nu ar schimba cu nimic pricina nenorocirilor noastre.
Cum și în ce fel? Că dacă cel ce conduce ar fi dintre cei mai fără de lege și dintre cei care conduc cu nesăbuință și fără rânduială, totuși numai propria noastră nesăbuință și numai propria noastră neorânduială au rodit asemenea nenorocire și numai păcatele noastre au adus asupra noastră rana. Căci însuși faptul de a primi conducători împotriva inimilor noastre nu înseamnă nimic altceva decât că mai întâi noi am păcătuit și numai după aceea am primit un asemenea păstor, fie că e vorba despre cineva dintre cei sfințiți, fie despre cei ce conduc stăpânirile cele lumești. Dar și dacă păstorul ar fi drept și încă pe-atâta de drept, încât ar ajunge până la virtutea lui Moise, numai dreptatea lui singur nu ar fi de ajuns să acopere nemăsuratele păcate ale supușilor lui. Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii la Ozia

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook