Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Meseria de om e printre cele mai grele.

aforism de din Stepa memoriei
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 15 noiembrie 2011:
Meseria de om e cea mai grea dintre toate si cea mai slab remunerata. In privintza salarizarii se poate spune ca e mai bine sa fii bugetar decat om.
2
Madame [din public] a spus pe 15 noiembrie 2011:
Domnule Stanciu, vă asigur că meseria mea e cea mai grea dintre toate. Așadar, vă cedez locul meu sau, mai bine, facem schimb de locuri pentru o perioadă de câteva luni. Apoi discutăm despre salarizarea bugetarilor și despre birocrația pe care o invocați fără nicio jenă.
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
Doamna, eu nu sunt un gentleman. Inclin sa-i dau dreptate lui Butulescu, nu dvs. Cea mai grea meserie e cea de om. A dvs. oricat e de dificila e infinit mai usoara.
4
Dama de treflă [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
Și Madame ce a spus domnule? "Domnule Stanciu, vă asigur că meseria mea e cea mai grea dintre toate." iar dumneata ai afirmat mai sus "Meseria de om e cea mai grea dintre toate...". Încercați să citiți printre rînduri. Va asigur că nu e dificil pentru un rebusist. Dimineața nu prea sunteți în formă, așa că mai bine comentați seara!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 17 noiembrie 2011:
Preacinstita dama, sunt randuri care nu prea te imbie sa citesti printre ele. Sa admitem ca Madame a sugerat ca dumneaei e om. Daca imi propune un schimb de "meserii" inseamna ca eu nu sunt. Intru totul de acord cu aceasta concluzie intermediara. Dupa un stagiu de umanitate de cateva luni sunt invitat sa discutam despre salarizarea bugetarilor. In ce calitate? Eu mi-am asumat rolul de om nu de bugetar. Nu cunoscut aspectul din interior. Sau poate ca in momentul in care devin om sunt capabil sa empatizez cu persoanele care sunt impilate (frumos cuvant: trimite si nu trimite la "pile") in marele sector bugetar. NU prea cred ca asta e ideea. Partea cu birocratia marturisesc ca imi e inaccesibila chiar daca imi activez zona corticala rebusistica. In primul rand cica as face aluzie la ea. Nici pomeneala! Apoi ar trebui sa-mi fie jena de acest lucru!? MI-e sa-mi fie jena de ea, nu ei sa-i fie jena fiindca e birocratie? (folosesc cuvantul in acceptiunea sa negativa). Va marturisesc ca sfarsitul comentariului a avut pentru mine un efect de recul. Se termina enigmatic, ca atare a inceput sa sune in intregul lui ... enigmistic. Ce inteleg eu din text e ca d-na pretinde ca are o slujba in sectorul bugetar (altfel nu m-am indemna sa fac un stagiu in domeniul ei de activitate si sa discut apoi despre problemele acestuia). Si ca, in ciuda acestui fapt, e si om pe deasupra. Ca atare, poarta doua poveri (una morala- de om si una financiara- de angajat bugetar). Cand spun "bugetar" nu ma refer la grangurii situati in varful piramidei administrative, ci la amarastenii care duc greul crizei. Butulescu spune ca meseria e om e printer cele mai grele (se fereste sa spuna ca e cea mai grea din necunostintza de cauza). Mai mult decat atat, adaug eu, n-o poti exercita simultan cu alta profesie. Fiindca daca esti om (cu adevarat) la slujba, iti scade dramatic productivitatea in munca. Variabila umana este factorul cu riscul cel mai ridicat in jungla capitalista. Dar sa inchei atragandu-va atentia asupra urmatorului fapt: Cine afirma cu tarie ca e om are o parere destul de proasta despre umanitate.
6
Madame [din public] a spus pe 18 noiembrie 2011:
Sunteți o capacitate, domnule. Ați studiat corect mesajul transmis și l-ați interpretat ca atare. Apreciez faptul că aveți capacitatea de comprehensiune și de analiză a conținuturilor comunicate. În special, am observat că sunteți interesat de interpretarea semantică a mesajelor.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook