Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Deodată, desprins de tot, alunec spre punctul de inexistență al fiecărui obiect. Eul: o etichetă. Paralel cu propriu-mi chip, mă oglindesc în privirile mele. Fiecare lucru e altul, totul e altceva. Undeva, un ochi. Cine mă observă? Mi-e frică, apoi sunt în afara propriei frici.

în Ispita de a exista, Deșeuri de tristețe
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
Madame [din public] a spus pe 13 noiembrie 2012:
Eul fiecăruia este lucrul cel mai complex din univers. În toate scrierile sale, Cioran își mărturisește atacurile de panică, temerile și decepțiile mai mult sau mai puțin întemeiate. Scepticul filosof n-a fost în stare să dea drumul eului său anxios.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 noiembrie 2012:
E clar: Cioran are un eu multiplu. Cand se uita in oglinda cineva il priveste, altcuiva i se face frica si cu totul altul consemneaza pe hartie toate aceste ispravi memorabile. Explicatie psihanalitica: Emil a dezvoltat un complex legat de tabla inmultirii. Cand era de-o schioapa d-na invatatoare exasperata de modestele progrese intelectuale ale sus-amintitului l-a pocnit cu "Artimetica" in fontanela in incercarea (strict pedagogica) de a i-o introduce in cap. Metoda a functionat oarecum. Dovada aceste randuri scrise de fostul invatacel intr-un caiet. Sunt convins ca nu era un caiet dictando, ci unul de matematica.
3
Madame [din public] a spus pe 13 noiembrie 2012:
Educația se formează nu pe un cap plin de cunoștințe, ci pe un cap bine format, cum bine a spus juristul și scriitorul Montaigne. Nu volumul mare de cunoștințe îl ajută pe individ, deși sunt importante, ele nu sunt un scop în sine. Important este să aibă o gândire flexibilă, matură, pozitivă, creatoare, cum spun psihologii, o personalitate optimală.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook